Την Κυριακή 29 Μαρτίου τα έσοδα της  παράστασης του έργου Ομήρου Ιλιάδα, στο Θέατρο Περοκέ, θα διατεθούν στους σκοπούς της Unicef. Την εκδήλωση θα προλογίσει εκ μέρους της Unicef ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων.

Ο Θίασος Αβάντι, εμμένοντας στην άποψη ότι κάθε καλλιτεχνική δημιουργία που δεν έχει κοινωνικό αντίκρισμα είναι εγωκεντρική, μία άποψη που αποτέλεσε το λόγο ύπαρξής του, ελπίζει αυτές οι μεμονωμένες αρχικά εκδηλώσεις να στοιχειοθετήσουν το μελλοντικό πρόσωπο του θεάτρου για παιδιά.

Η θεατρική απόδοση της Κέλλυς Σταμουλάκη, πιστή στο Ομηρικό έπος, με ένα ύφος παιγνιώδες και πολύ χιούμορ, προσκαλεί ευχάριστα τα παιδιά στο μύθο. Η γεμάτη ρυθμό  σκηνοθεσία του Κωστή Μεγαπάνου, σε συνδυασμό με τις κινηματογραφικές λήψεις, τα animation, τα φαντασμαγορικά σκηνικά, τα πολυάριθμα κοστούμια και τις ευρηματικές χορογραφίες, μας καλεί να ταξιδέψουμε στο μυθικό κόσμο των θεών και των ηρώων μας, δημιουργώντας ένα μίγμα δυνατών συγκινήσεων. Οι υπέροχες μελωδίες και τα συναρπαστικά τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που θα ερμηνεύσουν μουσικοί και ηθοποιοί,  ζωντανά επί σκηνής, με κρουστά και έγχορδα, υπογραμμίζουν την καταιγιστική δράση και τις έντονες εναλλαγές συναισθημάτων. Ο πολυμελής θίασος αυστηρά επιλεγμένος ντύνεται με τη φαντασία και υποκλίνεται στα παιδιά.