Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Κύναστον

Κύναστον
Η t-shOrt παρουσιάζει για είκοσι μόνο παραστάσεις στο Studio Μαυρομιχάλη, το νέο έργο του Στέφανου Κακαβούλη Κύναστον, σε σκηνοθεσία Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη. 

Πρόκειται για ένα έργο, που η δράση του τοποθετείται στα μέσα του 17ου αιώνα στην Αγγλία, μετά τη χρυσή εποχή της Αναγέννησης και δανείζεται δύο πραγματικές φυσιογνωμίες, γνωστές στο θεατρικό τοπίο της εποχής εκείνης: τον Έντουαρντ Κύναστον, ο οποίος είναι ο τελευταίος άντρας ηθοποιός , που υποδύεται γυναικείους ρόλους στο θέατρο και από μικρός βρίσκεται στο θίασο του εραστή και συνεργάτη του Γουίλλιαμ Τζόνσον, που είναι θιασάρχης και ηθοποιός και έχει κληρονομήσει το θέατρο από τον ιδρυτή και πατέρα του.

Η  σχέση των δύο ανδρών έρχεται σε ρήξη και αναπόφευκτα διαλύεται, όταν ο Γουίλλιαμ αποφασίζει να προσλάβει γυναίκα ηθοποιό στο θέατρό του. Ο Κύναστον τον εγκαταλείπει και προστρέχει σε ανταγωνιστικό θίασο, όπου, προκειμένου να σώσει την καριέρα του, αναγκάζεται να ερμηνεύσει μόνο αντρικούς  ρόλους.

Μέσα από τη διαμάχη αυτή των δύο ηρώων και από την μυθοπλαστική, ιδιαίτερη σχέση τους, καταδεικνύονται κοινωνικά και προσωπικά θέματα, που αφορούν στην θεατρική τέχνη και στην ανακάλυψη της ταυτότητάς τους σαν ηθοποιοί, αλλά, κυρίως, σαν άνθρωποι.

Παίζουν οι ηθοποιοί Στέφανος Κακαβούλης και Χρήστος  Λιακόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις
Γιατί Μαμά;, της Τζωρτζίνας Τζήλιου στο Studio Μαυρομιχάλη
28.09.2016 10:10
Το Studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζει τον θεατρικό μονόλογο της Τζωρτζίνας Τζήλιου, Γιατί Μαμά;
Αλμανάκ, της Μαριάννας Κάλμπαρη για 2η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
16.09.2016 14:57
Ύστερα από μεγάλη ζήτηση του κοινού, ο θίασος «εν Εξάλλω» επιστρέφει με το θεατρικό έργο της Μαριάννας Κάλμπαρη «ΑΛΜΑΝΑΚ» στο Studio Μαυρομιχάλη για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Κλυταιμνήστρα ή Το Έγκλημα, της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ στο Studio Μαυρομιχάλη
01.04.2016 14:40
Το έργο της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ «ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ Ή ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαρώς Τριανταφύλλου από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στο Studio Μαυρομιχάλη.
Αλμανάκ, της Μαριάννας Κάλμπαρη στο Studio Μαυρομιχάλη
29.01.2016 15:24
Ο Θίασος «εν Εξάλλω» παρουσιάζει το θεατρικό έργο της Μαριάννας Κάλμπαρη, Αλμανάκ, σε σκηνοθεσία Κωσταντή Μπαρμπούρη.
Το Κιβώτιο, το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου στο Studio Μαυρομιχάλη
04.12.2015 10:00
Ο Θεατρικός Οργανισμός “Νέος Λόγος” θα παρουσιάσει, από τις 4 Δεκεμβρίου 2015, στο Studio Μαυρομιχάλη, σε μορφή μονολόγου, το εμβληματικό έργο της Νεοελληνικής λογοτεχνίας, “Το Κιβώτιο” του Άρη Αλεξάνδρου (1974), σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον ρόλο του αφηγητή.