Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Λευκό μακρύ παλτό - Χρυσοξένη Προκοπάκη

Λευκό μακρύ παλτό - Χρυσοξένη Προκοπάκη

Από τις εκδόσεις Μανδραγόρας κυκλοφορεί το βιβλίο, Λευκό μακρύ παλτό ( και άλλες ιστορίες) της Χρυσοξένης Προκοπάκη.

 

Στο λιμάνι η νύχτα πέφτει βιαστικά. Στο λιμάνι ο κόσμος ζει για λίγο. Στο λιμάνι οι άνθρωποι είναι περαστικοί. Έρχονται ή φεύγουν. Όταν φτάνεις στο λιμάνι, πάντα φεύγεις. Ή σχεδόν πάντα. Τα αυτοκίνητα τρέχουν, οι επιβάτες σέρνουν βαλίτσες βιαστικά, τα φορτηγά μεταφέρουν εγκιβωτισμένες θλίψεις. Κάποιοι έρχονται στο λιμάνι για τον νυχτερινό τους περίπατο. Για ποιο λόγο να φτάσεις ως το λιμάνι για να κάνεις τον περίπατό σου; αναρωτιέμαι. Κανείς δεν θα μου απαντήσει, γιατί όλοι είναι βιαστικοί, περαστικοί, έτοιμοι να φύγουν.
Κάθομαι σ' ένα παγκάκι ακριβώς απέναντι από την είσοδο του πλοίου και περιμένω. Να περάσει η ώρα, να μπω μέσα στο καράβι. Να δείξω το εισιτήριό μου στον παχουλό κύριο που στέκεται στην είσοδο. Να ανέβω στο σαλόνι του πλοίου. Να φύγω κι εγώ με τη σειρά μου.
Μέχρι τότε, ξαπλώνω στο παγκάκι και κλείνω τα μάτια. Κανένας δεν δίνει σημασία σε έναν άνθρωπο που κοιμάται. Όλοι θέλουν να φτάσουν κάπου. Οι ήχοι από τις μηχανές των πλοίων με αποκοιμίζουν. Ο αέρας ζεστός, ευχάριστος. Βυθίζομαι στον ύπνο. [...] (Από το διήγ. Λευκό Μακρύ Παλτό)Σχετικές ειδήσεις
Λευκό μακρύ παλτό - Χρυσοξένη Προκοπάκη
08.02.2017 12:42
Από της εκδόσεις Μανδραγόρας κυκλοφορεί το βιβλίο, Λευκό μακρύ παλτό (και άλλες ιστορίες) της Χρυσοξένης Προκοπάκη.
Απογευματινός λογοτεχνικός περίπατος στην Πλάκα
11.11.2016 16:47
Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν έναν Λογοτεχνικό Περίπατο στην Πλάκα στα ίχνη ποιητών και πεζογράφων που έζησαν για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα και δημιούργησαν στην καρδιά της Αθήνας,
Φευγάτες Ιστορίες - Μιχάλης Δήμας
14.06.2016 11:15
Από τις εκδόσεις Έναστρον κυκλοφορεί το βιβλίο, Φευγάτες Ιστορίες του Μιχάλη Δήμα.
Ποίηση δια φωνής τρίτων την ημέρα βιβλίου
14.04.2016 11:31
Οι Εκδόσεις Γκοβόστη συμμετέχουν στον εορτασμό της Ημέρας Βιβλίου 2016 την 23η Απριλίου και στον Περίπατο βιβλίου.
Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό - Kate Hame
12.04.2016 10:11
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό της Kate Hame σε μετάφραση της Βάσιας Τζανακάρη.