Ο διάσημος βιολιστής Νίκος Φάκαρος και η παρέα του, λίγο πριν φύγουν για την Ικαρία, ξανακατεβαίνουν στο παλιό αμαξοστάσιο της Ερμού στο Γκάζι, μαζί με την “Καπνικαρέα”.

Τα φημισμένα πανηγύρια της Ικαρίας αποδεικνύουν την φιλοξενία και τα ήθη-έθιμα του νησιού, που σέβεται και διατηρεί την παράδοση. Μας προσφέρεται απλόχερα άλλη μια ευκαιρία να θαυμάσουμε, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε, να γίνουμε για λίγο Ικαριώτες.

Το τελευταίο Ικαριώτικο Γλέντι του αθηναϊκού καλοκαιριού θα γίνει την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, στο πρώην αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. Θα σερβίρουμε σουβλάκι, κρύα μπίρα, κρασί και ρακί.

Τα Ικαριώτικα γλέντια στην Ερμού με τον Νίκο Φάκαρο, ο οποίος έχει κάνει όλη την Ικαρία να χορέψει με τους ρυθμούς του, ξεκίνησαν εδώ και αρκετό καιρό ως μια αυθόρμητη αντίδραση των θαμώνων της “Καπνικαρέας” που βρίσκεται στην Οδό Χριστοπούλου & Ερμού.

Ετοιμαστείτε για κυκλωτικούς χορούς και ξέφρενο γλέντι.

Νίκος Φάκαρος

Γεννήθηκα σε έναν βράχο του Ανατολικού Αιγαίου, στην Ικαρία το 1978. Οι γονείς μου, Τέλης και Αθηνά δεν περίμεναν να γίνω «βιολιτζής». Όμως έγινα ή τουλάχιστον αυτό θέλω να γίνω… πρώτα μου βιώματα μουσικά, τα πανηγυράκια στο χωριό μου. Μαγεύτηκα από τις δοξαριές του βιολιού  και από μικρός κατάλαβα ότι αυτό θέλω να γίνω. Τα αρώματα από τον τόπο μου αλλά και τα χρώματα τα κουβαλάω μέσα στη θήκη του βιολιού  μου αλλά και στην καρδιά μου.

Δάσκαλος μου στο παραδοσιακό βιολί υπήρξε ο Γιώργος Μαρινάκης. Στην πορεία της μουσικής μου ζωής , είχα την τύχη να παρακολουθήσω μαθήματα βιολιού από τον αείμνηστο Γιώργο Κόρο  , από τον Νίκο Χατζόπουλο και από τον Γιάννη Ζευγώλη. Ωστόσο , συνάντησα και άλλους αξιόλογους μουσικούς –επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες- που ο καθένας με τον τρόπο του με δίδαξε , με ενέπνευσε.

Άξιο αναφοράς και καθοριστικό στην μέχρι τώρα μουσική μου πορεία, τα παραδοσιακά πανηγύρια του τόπου μου, της Ικαρίας στα οποία έχω την τιμή κάθε καλοκαίρι να συμμετέχω με την ορχήστρα μου «musicaroi». Παράλληλα εμπνέομαι από ακούσματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όποτε υπάρχει κάλεσμα , συμμετέχω με μεγάλη χαρά. Ξεχωριστό κομμάτι στην επαγγελματική μου ζωή, αποτελούν συμμετοχές σε φεστιβάλ έξω από τα σύνορα της χώρας μου. Τακτικά ταξιδεύω εκτός, ειδικότερα στην Αμερική όπου οι Ικαριώτες της ομογένειας διοργανώνουν αξιόλογες μουσικές βραδιές, δρώμενα πολιτιστικά.

Η διαδρομή μου στον κόσμο της μουσικής, σε νότες και μελωδίες, είναι ένα ταξίδι που συνεχίζει να με συνεπαίρνει. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και πάνω από όλα , να έχω μεράκι, λαχτάρα και πείσμα. Κόντρα στους καιρούς και στις μειωμένες απαιτήσεις που περίτεχνα προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

Σημαντικότερες συνεργασίες με: Ελένη Λεγάκη, Κατερίνα Κόρρου, Λάμπρος Καρελάς, Πέτρος Βαγιόπουλος, Γιώργος Μαργαρίτης, Στάθης Αγγελόπουλος, Αθηναϊκή Κομπανία, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Παιδιά από την Πάτρα, Μακρινά Ξαδέρφια, Θοδωρής Κοτονιάς, Βαγγέλης Κουκουλάρης, Palyrria, Μάνος κουτσαγγελίδης, Αγγελική Κονιτοπούλου