Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Into her geo#metries, της Αθανασίας Κανελλοπούλου στο 15ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων

Into her geo#metries, της Αθανασίας Κανελλοπούλου στο 15ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων

Η Αθανασία Κανελλοπούλου παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση Into her geo#metries.

Το Into her geo#metries είναι μια παράσταση, όπου ο χορός, το video, το live πιάνο και η μουσική εναλλάσσονται διαρκώς σ ένα ηχητικό και χορο- εικαστικό τοπίο.

Το έργο ερευνά την ρευστότητα του βιολογικού και κοινωνικού φύλου μέσα από το ξεφλούδισμα του χρόνου, του φλοιού της γης, του χρόνου που μας οδηγεί στη λήθη. Σύμφωνα με την Judith Butler, το φύλο και το έμφυλο σώμα είναι παραστασιακά, η πραγματικότητα και εσωτερικότητα του σώματος κατασκευάζονται από το δημόσιο και κοινωνικό λόγο. Η αυτοπραγμάτωση, η δόμηση  αλλά και η αποδόμηση της ταυτότητας μέσα από το γυναικείο πρίσμα, μέσα από την τραγικότητα και ευθραυστότητα του σώματος, μας οδηγούν σ’ ένα πέρασμα, στο "κατώφλι" και στη συνειδητοποίηση του αληθινού εαυτού.

Συντελεστές:

Σύλληψη, Σκηνοθεσία: Χρυσάνθη Σιέμπου/ Αθανασία Κανελλοπούλου
Χορογραφία , ερμηνεία: Αθανασία Κανελλοπούλου
Βίντεο, Εικαστική επιμέλεια, Σκηνικά: Χρυσάνθη Σιέμπου
Μουσική Σύνθεση , Πιάνο: Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου
Σοπράνο: Ελεάννα Κωνσταντά

Περισσότερες πληροφορίες για το 15ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Νέες Δυνάμεις: μια βραδιά για τους τελειόφοιτους των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού
29.06.2016 14:30
Για τέταρτη φορά το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, διοργανώνουν στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, που ολοκληρώθηκε, μια συμβολική βραδιά με τίτλο “Νέες Δυνάμεις” που τιμά την εκπαίδευση και υπογραμμίζει τη σημασία της.
Διαδρομές, από το Χοροθέατρο Ακτίνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.06.2016 13:16
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, το Χοροθέατρο Ακτίνα παρουσιάζει στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Xορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση «Διαδρομές», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Twisted Genders της Φένιας Αποστόλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.05.2016 15:37
Η Φένια Αποστόλου, μετά την συμμετοχή της στο 13ο International Dublin Gay Theatre Festival στην Ιρλανδία ως ηθοποιός, παρουσιάζει την νέα της χορογραφική δουλειά «Twisted Genders» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Κεντρική Σκηνή) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00.
Επανεκκίνηση: 15o Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων
26.05.2016 12:25
Το Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων γίνεται 15 ετών και επιστρέφει ανανεωμένο με κεντρικό σύνθημά του: «Επανεκκίνηση»!
Απόγειος από τις ομάδες Creo και Ρέον στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
24.05.2016 11:32
Η ομάδα χορού Creo και η καλλιτεχνική ομάδα Ρέον παρουσιάζουν την νέα τους παραγωγή «απόγειος» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στην Κεντρική σκηνή.