Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Τα 39 Σκαλοπάτια του Τζον Μπούκαν

Τα 39 Σκαλοπάτια του Τζον Μπούκαν
Ένα ένα θα ανεβαίνουν τα 39 Σκαλοπάτια του Τζον Μπούκαν ο Λάμπρος Τσάγκας, ο Σπύρος Σπαντίδας, η Νίκη Παλληκαράκη και ο Φώτης Κέπελης στο Θέατρο Κνωσός μέχρι τις 12 Απριλίου. Την σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Κωστής Τσώνου.

Τα 39 Σκαλοπάτια είναι μια υπέροχη σάτιρα , μια ιστορία κατασκόπων με συνεχείς ανατροπές και 35 σκηνικές αλλαγές. Μια κωμωδία που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, προσφέροντας άφθονο γέλιο και πολύ σασπένς. Ένας αθώος μαθαίνει για μια επικίνδυνη σπείρα κατασκόπων και στη συνέχεια καταδιώκεται στη Σκωτία, πριν επιστρέψει στο Λονδίνο για να ανατρέψει τα ποταπά σχέδιά τους

Το κλασικό μυθιστόρημα του Τζον Μπούκαν Τα 39 Σκαλοπάτια εξακολουθεί σήμερα να είναι τόσο δημοφιλές όσο ήταν όταν πρωτοδημοσιεύτηκε το 1915. Γι αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη το ότι γρήγορα τράβηξε την προσοχή των παραγωγών ταινιών, που ενδιαφέρονταν να μεταφέρουν αυτήν τη λογοτεχνική επιτυχία στη μεγάλη οθόνη. Το έργο το μετέφερε στη μικρή οθόνη το 1935 ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και το διασκεύασε θεατρικά ο Πάτρικ Μπάρλοου. Μέχρι σήμερα υπάρχουν τρεις διαφορετικές ταινίες με αυτό τον τίτλο.

Σχετικές ειδήσεις
Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ, του Έντουαρντ Άλμπυ στο Από Μηχανής
25.01.2017 14:54
Το έργο του Έντουαρντ Άλμπυ «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ», πρόκειται να ανέβει στο Από Μηχανής Θέατρο από τις 8 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τους Άκι Βλουτή, Νίκη Παλληκαράκη, Σαράντο Γεωγλερή και Τζωρτζίνα Λιώση.
Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ, στο Από Μηχανής Θέατρο
03.01.2017 15:51
Το έργο του Έντουαρντ Άλμπυ «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ», πρόκειται να ανέβει στο Από Μηχανής Θέατρο από τις 15 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τους Άκι Βλουτή, Νίκη Παλληκαράκη, Σαράντο Γεωγλερή και Τζωρτζίνα Λιώση.
Τα 39 Σκαλοπάτια, του John Buchan στο Θέατρο Λαμπέτη
27.12.2016 15:54
Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν από τις 16 Ιανουαρίου 2017 στο Θέατρο Λαμπέτη, την φαντασμαγορική κωμική περιπέτεια του John Buchan, Τα 39 Σκαλοπάτια.
The Entertainer του John Osborne σε ζωντανή μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
20.10.2016 16:18
Με το έργο Τhe Entertainer του Τζον Όσμπορν [John Osborne] συνεχίζονται για δεύτερη σεζόν οι απευθείας μεταδόσεις των παραστάσεων της Θεατρικής Ομάδας του Κέννεθ Μπράνα (Κenneth Branagh Theatre Company–KBTC) από το Θέατρο Γκάρρικ του Λονδίνου.
Το Stand-up Science συναντά τo Stand-up Comedy στο Hub Events
05.05.2016 11:17
Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στις 20:00 σας προσκαλούμε στην όγδοη και τελευταία φετινή συνάντηση του Hub Science, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί η παράσταση της ομάδας Science Reactors με τίτλο «Το Stand-up Science συναντά τo Stand-up Comedy». Ευγενική συμμετοχή: Αριστοτέλης Ρήγας, Λάμπρος Φισφής, Γιώργος Χατζηπαύλου.