Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Τα 39 Σκαλοπάτια του Τζον Μπούκαν

Τα 39 Σκαλοπάτια του Τζον Μπούκαν
Ένα ένα θα ανεβαίνουν τα 39 Σκαλοπάτια του Τζον Μπούκαν ο Λάμπρος Τσάγκας, ο Σπύρος Σπαντίδας, η Νίκη Παλληκαράκη και ο Φώτης Κέπελης στο Θέατρο Κνωσός μέχρι τις 12 Απριλίου. Την σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Κωστής Τσώνου.

Τα 39 Σκαλοπάτια είναι μια υπέροχη σάτιρα , μια ιστορία κατασκόπων με συνεχείς ανατροπές και 35 σκηνικές αλλαγές. Μια κωμωδία που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, προσφέροντας άφθονο γέλιο και πολύ σασπένς. Ένας αθώος μαθαίνει για μια επικίνδυνη σπείρα κατασκόπων και στη συνέχεια καταδιώκεται στη Σκωτία, πριν επιστρέψει στο Λονδίνο για να ανατρέψει τα ποταπά σχέδιά τους

Το κλασικό μυθιστόρημα του Τζον Μπούκαν Τα 39 Σκαλοπάτια εξακολουθεί σήμερα να είναι τόσο δημοφιλές όσο ήταν όταν πρωτοδημοσιεύτηκε το 1915. Γι αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη το ότι γρήγορα τράβηξε την προσοχή των παραγωγών ταινιών, που ενδιαφέρονταν να μεταφέρουν αυτήν τη λογοτεχνική επιτυχία στη μεγάλη οθόνη. Το έργο το μετέφερε στη μικρή οθόνη το 1935 ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και το διασκεύασε θεατρικά ο Πάτρικ Μπάρλοου. Μέχρι σήμερα υπάρχουν τρεις διαφορετικές ταινίες με αυτό τον τίτλο.

Σχετικές ειδήσεις
Improv Comedy Nights στο Θέατρο Άβατον
01.11.2016 11:09
Για 4η συνεχόμενη σεζόν, η ImproVIBE παρουσιάζει παραστάσεις θεατρικού αυτοσχεδιασμού στο Θέατρο Άβατον στο Γκάζι με τον τίτλο «Improv Comedy – Πολύ Κακές Ιδέες». Οι «Bus και» και οι «Κακές Ιδέες» ανεβαίνουν στη σκηνή και δημιουργούν ολόκληρο το θεατρικό έργο εκείνη τη στιγμή.
The Entertainer του John Osborne σε ζωντανή μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
20.10.2016 16:18
Με το έργο Τhe Entertainer του Τζον Όσμπορν [John Osborne] συνεχίζονται για δεύτερη σεζόν οι απευθείας μεταδόσεις των παραστάσεων της Θεατρικής Ομάδας του Κέννεθ Μπράνα (Κenneth Branagh Theatre Company–KBTC) από το Θέατρο Γκάρρικ του Λονδίνου.
Το Stand-up Science συναντά τo Stand-up Comedy στο Hub Events
05.05.2016 11:17
Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στις 20:00 σας προσκαλούμε στην όγδοη και τελευταία φετινή συνάντηση του Hub Science, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί η παράσταση της ομάδας Science Reactors με τίτλο «Το Stand-up Science συναντά τo Stand-up Comedy». Ευγενική συμμετοχή: Αριστοτέλης Ρήγας, Λάμπρος Φισφής, Γιώργος Χατζηπαύλου.
Νεκρή Φύση σε Χαντάκι, του Fausto Paravidino στο Θέατρο Τ
03.02.2016 11:30
Η θεατρική ομάδα Προσεχώς Subway παρουσιάζει το βραβευμένο αστυνομικό θρίλερ «Νεκρή Φύση σε Χαντάκι» του Ιταλού συγγραφέα Fausto Paravidino, από τις 4 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00, στο Θέατρο Τ.
Mall της Στέλλας Παπαδημητρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς
01.02.2016 12:43
Η ομάδα CASUALI ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο θέατρο Αυλαία, ανεβάζει το έργο «Mall» της Στέλλας Παπαδημητρίου και σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς – Μελίνα Μερκούρη, στις 12, 13, 14 και 19, 20, 21 Φεβρουαρίου 2016.