Ένα ένα θα ανεβαίνουν τα 39 Σκαλοπάτια του Τζον Μπούκαν ο Λάμπρος Τσάγκας, ο Σπύρος Σπαντίδας, η Νίκη Παλληκαράκη και ο Φώτης Κέπελης στο Θέατρο Κνωσός μέχρι τις 12 Απριλίου. Την σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Κωστής Τσώνου.

Τα 39 Σκαλοπάτια είναι μια υπέροχη σάτιρα, μια ιστορία κατασκόπων με συνεχείς ανατροπές και 35 σκηνικές αλλαγές. Μια κωμωδία που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, προσφέροντας άφθονο γέλιο και πολύ σασπένς. Ένας αθώος μαθαίνει για μια επικίνδυνη σπείρα κατασκόπων και στη συνέχεια καταδιώκεται στη Σκωτία, πριν επιστρέψει στο Λονδίνο για να ανατρέψει τα ποταπά σχέδιά τους

Το κλασικό μυθιστόρημα του Τζον Μπούκαν Τα 39 Σκαλοπάτια εξακολουθεί σήμερα να είναι τόσο δημοφιλές όσο ήταν όταν πρωτοδημοσιεύτηκε το 1915. Γι αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη το ότι γρήγορα τράβηξε την προσοχή των παραγωγών ταινιών, που ενδιαφέρονταν να μεταφέρουν αυτήν τη λογοτεχνική επιτυχία στη μεγάλη οθόνη. Το έργο το μετέφερε στη μικρή οθόνη το 1935 ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και το διασκεύασε θεατρικά ο Πάτρικ Μπάρλοου. Μέχρι σήμερα υπάρχουν τρεις διαφορετικές ταινίες με αυτό τον τίτλο.