Στο πλαίσιο της δράσης Πολιτιστικές Πράξεις Ένταξης , με στόχο την ομαλότερη ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Praksis και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών δημιουργούν μια σειρά από δρώμενα.

Με κεντρικό σύνθημα Έλα να μας γνωρίσεις καλύτερα, μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα, προσκαλούνται να αφήσουν στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους και να έρθουν σε επαφή με μια άλλη, φιλόξενη πλευρά της χώρας, τον πλούσιο ελληνικό πολιτισμό.

Το Σάββατο 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, ο Σύλλογος Νιγηριανών Γυναικών Ελλάδος  επισκέφτηκε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Μέσα από τα ειδικά διαμορφωμένα διαδραστικά δρώμενα, γυναίκες μετανάστριες μαζί με τα παιδιά τους ξεναγήθηκαν από εξειδικευμένο προσωπικό στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου.

Έχουν προγραμματιστεί επίσης :  
17 Μαΐου 2009: Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων – Εκδήλωση για τους εξυπηρετούμενους της PRAKSIS από το Ιράν και το Αφγανιστάν
4 Ιουνίου 2009: Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού. Εκδηλώσεις για τα παιδιά μεταναστών
20 Ιουνίου 2009: Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων – Επίσκεψη προσφύγων στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Eπίσης συμμετοχή παιδιών στα παιδικά προγράμματα του Σαββάτου και της Κυριακής. Καθ\’ όλη τη διάρκεια των παιδικών προγραμμάτων, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσφέρει δωρεάν θέσεις σε παιδιά εξυπηρετούμενων της Praksis.