Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Project W: Έκθεση φωτογραφίας της Gm Touliatou στην Art 10 Gallery

Project W: Έκθεση φωτογραφίας της Gm Touliatou στην Art 10 Gallery

Η ART 10 GALLERY σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Gm Touliatou με τίτλο “Project W“, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, και ώρα 20:00-22:30.

 

Για το “Project W“ η Gm Touliatou αναφέρει:

 

«Η περίπτωση της ‘Δυσκολίας Προσαρμογής Στην Πραγματικότητα’ συχνά αποτελεί μια αρκετά περίπλοκη κατάσταση, κατά την οποία υπάρχουν στιγμές όπου δεν είναι σαφές το όριο μεταξύ των εικόνων της πραγματικότητας και των εικόνων που ανακαλεί το άτομο. Αυτές οι ανακαλούμενες εικόνες, παρόλο που δεν είναι ιστορίες, μας προσφέρουν ένα ικανό λεξιλόγιο ώστε να μπορούμε να τις αφηγηθούμε, να τους δώσουμε νόημα. Οι 30 φωτογραφίες του ‘Project W’ μας παρουσιάζουν εικόνες κυμάτων και μαζί μια αλυσίδα από φράσεις όπως "And your words are like some small animals that (demand) in my mind their place to sleep", δίνοντας μας μέσα από αντιθέσεις ένα ικανό λεξιλόγιο ώστε να μπορούμε να τις αφηγηθούμε.

 

Η οριακή σχέση που δημιουργεί ο γλωσσικός κώδικας, αλλά και η απλοποίηση ως προς αυτό που επιδιώκουν οι συγκεκριμένες εικόνες, παρουσιάζουν μια επανάληψη , χωρίς ωστόσο αυτή να σημαίνει τη χρήση συμβολικών στρατηγικών του νοήματος.

 

Θα είναι πιο ακριβές να πω ότι συγκροτούν στοιχεία περιγραφής μιας συγκεκριμένης ψυχολογικής κατάστασης. Οπωσδήποτε, καθώς τις ερμηνεύει κανείς τους προσδίδει και ένα υποκειμενικό ή συμπτωματικό προσωπικό περιεχόμενο.»

 

Σύντομο βιογραφικό της Gm Touliatou

 

Η Γεωργία Maggy Τουλιάτου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε ζωγραφική στο  Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΒΑ), σημειολογία stills και video στο Wimbledon School  of Art, University of the Arts London, UK (MA & PhD). Η δουλειά της επικεντρώνεται στη διατύπωση των προστατευτικών αφηγήσεων (narratives of protective fiction) και τη λειτουργία της μνήμης που υποστηρίζει τη δημιουργία τους (counter-memory). Το έργο της παρουσιάζεται σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
In The Moment: Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
19.09.2016 12:04
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00, το Booze Cooperativa σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο 'In the moment''.
Ετήσια έκθεση της Ομάδας Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας
27.06.2016 15:12
H Ομάδα Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας κλείνει φέτος 25 χρόνια και σας προσκαλεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με βασικό θέμα τον "Τόπο", μέρος της τριλογίας "Χρόνος- Τόπος- Λόγος".
Portraits: έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery
26.05.2016 11:10
Η Blank Wall Gallery εγκαινιάζει στις 4 Ιουνίου την θεματική έκθεση φωτογραφίας Portraits.
Desire: Ετήσια έκθεση της φωτογραφικής ομάδας METAPolis στην Τεχνόπολη
10.05.2016 11:06
Η Φωτογραφική Ομάδα METAPolis σας προσκαλεί την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, στις 19:30, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “Desire”, μίας μελέτης 135 μελών του, πάνω στην ε π ι θ υ μ ί α.
Αδρεναλίνη: έκθεση ζωγραφικής της Ιουλίας Μανούση στην Myro Gallery
06.04.2016 15:17
Την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 20.00 η Myro Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της ζωγράφου Ιουλίας Μανούση στον χώρο Myro Project Room, για την παρουσίαση της σειράς έργων της “Αδρεναλίνη”. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.