Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Καλοκαιρινά εργαστήρια με την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος στο Βοτανικό

Καλοκαιρινά εργαστήρια με την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος στο Βοτανικό

Ύστερα από χρόνια καλλιτεχνικής δράσης, η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος απέκτησε τη δική τη στέγη στο κέντρο της Αθήνας. Το «σπίτι» της ονομάζεται Χώρος και βρίσκεται στον Βοτανικό, στο νούμερο 6 της οδού Πραβίου, μόλις πέντε λεπτά από τη στάση του Μετρό Κεραμεικός.

 

Μετά την αυλαία του «Ορέστη» την περασμένη Κυριακή 29 Μαΐου, ύστερα από έναν επιτυχημένο κύκλο παρουσίασης, η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος προετοιμάζει ήδη τις καλοκαιρινές της δράσεις.

 

Πρόκειται να διοργανώσει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα σεμιναρίων με διάρκεια από τις 21 Ιουνίου έως τις 24 Ιουλίου 2016. Στο διάστημα αυτό θα λάβουν χώρα στο Θέατρο «Χώρος» έξι διαφορετικά εργαστήρια με πέντε διαφορετικούς διδάσκοντες: Αλεξάνδρα Καζάζου, Χριστίνα Σουγιουλτζή , Σίμος Κακάλας, Πέτρος Σεβαστίκογλου και Έλενα Μαυρίδου.

 

Αναλυτικότερα:

 

Αλεξάνδρα Καζάζου, «Ο Παλλόμενος Performer-Masterclass».

Μέσα από την σπουδή χρόνων και την πρακτική της στις ομάδες Song of the Goat Theater και Studio Matejka (Grotowski Institute), η Αλεξάνδρα Καζάζου εισηγείται ένα σεμινάριο για το πάντρεμα της σωματικής ακρίβειας και του παλλόμενου performer. Στόχος είναι μέσα από την δουλειά στην ακρίβεια και στην σχεδόν ανατομική προσέγγιση των ορίων του σώματος να απογυμνωθεί κάθε είδους αισθητική γλώσσα του για να μπορέσει να λάμψει η πρωτογενής φυσική και προσωπική έκφραση του performer και η αυθεντική σκηνική παρουσία του, πάντα μέσα από τη δουλεία του συνόλου.

(21-23 Ιουνίου, 12.00-16.00, τιμή σεμιναρίου: 100 ευρώ)

 

Χριστίνα Σουγιουλτζή - «Ακροβασία εδάφους- βασικοί κινησιολογικοί συνδυασμοί».

Η Χριστίνα Σουγιουλτζή της ομάδας κι ομΩς κινείται επιχειρεί να προετοιμάσει το σώμα ώστε να βρεθεί σε περιοχές υψηλής τάσης και να εμπιστευτεί μη «κανονικούς» τρόπους λειτουργίας. Να εξομαλύνει τη γραμμικότητα της άσκησης σε οργανικές φόρμες, προσεγγίσιμες από το σώμα, στις διάφορες φάσεις της δυνατότητάς του. Να μας μάθει πώς μπορούν να συνεννοούνται και να συμπορεύονται τα κινούμενα σώματα, σε ροή ακροβατικών διαδρομών.

(27-30 Ιουνίου, 11.30-14.30, τιμή σεμιναρίου: 100 ευρώ)

 

Σίμος Κακάλας - «Τέχνη και τεχνική του δεκαπεντασύλλαβου».

Ο Σίμος Κακάλας παρουσιάζει και αναλύει τεχνικά εργαλεία για την κατανόηση και ερμηνεία του έμμετρου ποιητικού λόγου. Ένας συνδυασμός θεωρητικής και τεχνικής κατάρτισης μέσω της μεθοδολογίας που εδραίωσε ο σκηνοθέτης με τις παραστάσεις «Απόκοπος» και «Ερωφίλη».

(1-3 Ιουλίου, 12.00-16.00, τιμή σεμιναρίου: 100 ευρώ)

 

Σίμος Κακάλας - «All masks crash course».

Μια ταχύρρυθμη διαδρομή από τον Σίμο Κακάλα μέσα από πολλά είδη μασκών με στόχο μια διαφορετική κατανόηση της υποκριτικής. Ουδέτερη μάσκα, χαρακτήρας, ζώα, σύνθετος χαρακτήρας. Οι αρχές της μάσκας βρίσκουν άμεση εφαρμογή με απλές αναγωγές σε κάθε είδος υπόκρισης. Μια γνωριμία με τον εαυτό μας και τις πολλαπλές περσόνες του.

(14-17 Ιουλίου, 12.00-16.00, τιμή σεμιναρίου: 120 ευρώ)

 

Πέτρο Σεβαστίκογλου - «Υποκριτική κινηματογράφου».

Ο Πέτρος Σεβαστίκογλου πραγματοποιεί ένα εργαστήριο με στόχο να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες ηθοποιούς με τις ιδιαιτερότητες της υποκριτικής στον κινηματογράφο. Αυτό επιτυγχάνεται με τον συνδυασμό θεωρητικών εισηγήσεων και εντατικής πρακτικής με την χρήση κινηματογραφικής κάμερας. Μέσα από ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς και εργασίες πάνω σε σκηνές οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες της υποκριτικής στον κινηματογράφο, θα εμπεδώσουν και θα εξοικειωθούν με το κινηματογραφικό περιβάλλον .

(7-10 Ιουλίου, 12.00-16.00, τιμή σεμιναρίου: 100 ευρώ)

 

Έλενα Μαυρίδου - «Η γυναίκα στην κωμωδία».

Η Έλενα Μαυρίδου πραγματοποιεί σεμινάριο που απευθύνεται σε γυναίκες ηθοποιούς. Ποιά είναι η θέση της γυναίκα στην κωμωδία; Πως μπορούν να ξεπηδήσουν περσόνες πέρα από τους καθορισμένους ρόλους της; Η γυναίκα είχε πάντα έναν υποστηρικτικό λόγο σε αυτήν. Παράλυτοι και ανήμποροι κλόουν οι χαρακτήρες του Μπέκετ στο Γκοντό, προσφέρουν το έδαφος για έρευνα και βαθύτερη κατανόηση της κωμωδίας.

(28-31 Ιουλίου, 12.00-16.00, τιμή σεμιναρίου: 100 ευρώ)

Σχετικές ειδήσεις
Ετήσιο εργαστήρι υποκριτικής από την Εταιρεία Θέατρου Χώρος
29.09.2016 15:40
Η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος παρουσιάζει ένα εργαστήρι ετήσιας λειτουργίας για όσους επιθυμούν να ασκήσουν τις δεξιότητές τους στην υποκριτική.
Σώμα και Λόγος: Εργαστήρι υποκριτικής από το Θέατρο Εταιρότητα στο Blackbox
29.06.2016 11:48
Το Θέατρο Εταιρότητα διοργανώνει από 4 έως 10 Ιουλίου 2016 ένα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ με θέμα «Σώμα και Λόγος», με αφορμή το έργο του Γιούκιο Μισίμα «Η Μαρκησία ντε Σαντ», στο Θέατρο Blackbox.
Σεμινάριο Υποκριτικής με τον Περικλή Μουστάκη στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
08.06.2016 10:39
Το Θέατρο της οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής και η Εταιρεία Θεάτρου Άσκηση διοργανώνουν σεμινάριο υποκριτικής, με τον Περικλή Μουστάκη, το οποίο θα διαρκέσει από τις 4 μέχρι τις 15 Ιουλίου 2016.
Εργαστήρια, διαλέξεις & μουσικές εκδηλώσεις Ιουνίου στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
31.05.2016 11:23
Για το διάστημα 1 με 5 Ιουνίου 2016, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει εργαστήρια για παιδιά & ενήλικες, διαλέξεις, αλλά και δύο μουσικές εκδηλώσεις.
Καλοκαιρινά εργαστήρια στο bijoux de kant hood
09.05.2016 16:28
Η Βijoux de kant διοργανώνει για το καλοκαίρι δύο θεατρικά εργαστήρια και τμήμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις του Υπουργείου, ενώ προσφέρει θέση βοηθού σκηνοθέτη για πρακτική άσκηση.