Το Λουτράκι, μια πόλη ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς με ιστορία αιώνων, χτισμένη στο βόρειο τμήμα του μυχού του Κορινθιακού Κόλπου και στους πρόποδες του ορεινού όγκου των Γερανείων, φιλοξενεί για δεύτερη φορά, στις 8, 9 & 10 Ιουλίου 2016, ένα τριήμερο κιθαριστικό φεστιβάλ “γραμμένο” σε παραλλαγές για μία κιθάρα και…πολλούς κιθαριστές!

Με αμείωτο ενθουσιασμό και έντονη καλλιτεχνική διάθεση, ο διευθυντής του φεστιβάλ και σολίστ της κιθάρας, Γιώργος Μπεχλιβάνογλου, επικεντρώνει φέτος το ενδιαφέρον του όχι μόνο σε άξιους εκτελεστές και δεξιοτέχνες στα διάφορα είδη της κιθάρας, αλλά και σε κιθαριστές οι οποίοι αναπτύσουν την εργογραφία της μέσα από την ιδιότητα του συνθέτη και διασκευαστή. Κιθαριστές που άνοιξαν τα φτερά τους πέρα απ’ την Ελλάδα, ηχογραφώντας με εταιρείες του εξωτερικού, κερδίζοντας βραβεία σύνθεσης και χτίζοντας την καριέρα τους εντός και εκτός συνόρων.

Η δεύτερη έκδοση του All That Guitar, υπόσχεται τρεις μέρες γεμάτες μουσική: Μεσημεριανές και βραδυνές συναυλίες με καταξιωμένα σύνολα και σολίστ, όπως Νότης Μαυρουδής, Κώστας Γρηγορέας, Γιώργος Τοσικιάν, Γρηγόρης Ντάνης, Αγγελική Τουμπανάκη, Ορέστης Καλαμπαλίκης, Εύα Ατματζίδου, το κλασσικό κιθαριστικό κουαρτέτο Guitar 4 Tune, ορχήστρα κιθαριστών υπό την διεύθυνση του Στέλιου Μούστου και το gypsy swing συγκρότημα των Gadjo Dilo.

Παράλληλα, οργανώνονται masterclasses, σεμινάρια, διαλέξεις, εκθέσεις κιθάρας από καταξιωμένους κατασκευαστές, ενώ προτεραιότητα του φεστιβάλ θα είναι και φέτος, να παρουσιάσει νέους διακεκριμμένους κιθαριστές που θα πρωτοστατήσουν τα επόμενα χρόνια στην κιθαριστική μουσική σκηνή!

Οι μεσημεριανές συναυλίες και τα μαθήματα θα διεξαχθούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου, ενώ οι βραδινές στην μουσική σκηνή του Waves στην παραλία Λουτρακίου. 

Γιώργος Μπεχλιβάνογλου

Καταξιωμένος σολίστ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Γιώργος Μπεχλιβάνογλου έχει συμπράξει με ορχήστρες, όπως, Συμφωνική της Craiova, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ, Ορχήστρα Χρωμάτων, Καμεράτα – Armonia Atenea, ανάμεσα σε άλλες, και έχει δώσει ρεσιτάλ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και στο πλαίσιο διεθνών φεστιβάλ, όπως Λιέγης, Sinaia, Craiova, Βόλου, Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Κέρκυρας, Βέροιας κ.α.. Έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, την EBU (European Broadcasting Union), αλλά και για την εταιρεία ΕΜΙ.

Καλλιτεχνικός διευθυντής: Γιώργος Μπεχλιβάνογλου