Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

10 Χρόνια Εργαστήρι Παλαιάς Μουσικής στο Μουσικό Χωριό

10 Χρόνια Εργαστήρι Παλαιάς Μουσικής στο Μουσικό Χωριό

Το Εργαστήρι Παλαιάς Μουσικής κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην κοινότητα του Αγίου Λαυρεντίου, ενώ κλείνει φέτος δέκα χρόνια παρουσίας στο Μουσικό Χωριό. Στη μέχρι τώρα πορεία του το εργαστήρι πρότεινε θεματικά σεμινάρια και masterclasses σε πολλά διαφορετικά αντικείμενα ενώ παράλληλα παρουσίασε διάφορα πρωτότυπα πρότζεκτ:

 

- 1η παρουσίαση στην Ελλάδα της όπερας του John Blow "Venus and Adonis" σε σύλληψη του Ανδρέα Λινού

- Carmina Burana τα δημοφιλή μεσαιωνικά τραγούδια από τον κώδικα Buranus του 12ου αιώνα

- Masterclass μπαρόκ τραγουδιού με τη Romina Basso

- Masterclass βιόλας ντα γκάμπα της Nima Ben David

- Σεμινάριο μεσαιωνική μουσικής με τον Δημήτρη Κούντουρα

- Σεμινάριο λαουτοτράγουδων με τους Θεοδώρα Μπάκα και Θεόδωρο Κίτσο

 

Καθηγητές του εργαστηρίου παλαιάς μουσικής στο τραγούδι και σε όργανα όπως το φλάουτο με ράμφος, το μπαρόκ φλάουτο, το μπαρόκ βιολί , το μπαρόκ τσέλο , το λαούτο, το τσέμπαλο και η βιόλα ντα γκάμπα σε αυτά τα χρόνια υπήρξαν οι:

Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, Δημήτρης Κούντουρας, Ιάσων Ιωάννου, Nima Ben David, Romina Basso, Άρης Χριστοφέλλης, Σίμος Παπάνας, Δήμος Γκουνταρούλης, Ηλέκτρα Μηλιάδου, Φανή Βοβώνη, θεοδώρα Μπάκα, Νίκος Σπανός, Θοδωρής Κίτσος.

 

Τη φετινή χρονιά με καλεσμένο για δεύτερη φορά τον εκλεκτό Άρη Χριστοφελλη προτείνεται ένα εργαστήρι με έμφαση στη φωνητική και την οργανική μουσική του Μπαρόκ.

Σχετικές ειδήσεις
Τα μυστικά του Παραμυθά με τον Στέλιο Πελασγό στο Εργαστήρι Μαιρηβή
30.01.2017 10:28
Το Εργαστήρι Μαιρηβή και ο Στέλιος Πελασγός συνεχίζουν το εργαστήρι αφήγησης με τίτλο Τα μυστικά του Παραμυθά, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017.
Βιωματικές Μουσικές Δράσεις: νέο εργαστήριο στη Μουσική Βιβλιοθήκη
05.01.2017 17:26
Η Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει τον επιτυχημένο θεσμό της «Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας» στο πλαίσιο της συμβολής της στη δια βίου μάθηση.
Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.09.2016 17:15
Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 10:00 ξεκινούν οι εγγραφές στον πρώτο, γενικό κύκλο του φετινού Ελεύθερου Εργαστηρίου Μουσικής Παιδείας της Μουσικής Βιβλιοθήκης, που έχει θέμα «Μουσικές του κόσμου».
Μουσικό Χωριό 2016 - η ποίηση των ήχων και των λόγων σε 20 κινήσεις
10.05.2016 15:30
Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.
Masterclass Λυρικού Τραγουδιού με τον Άρη Αργύρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.04.2016 12:18
Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ και ο διεθνώς καταξιωμένος βαρύτονος ΑΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, προσφέρουν ένα ανοιχτό σεμινάριο ερμηνείας λυρικού τραγουδιού, από 5 έως 7 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.