Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Deeper Reflections: Constantine Cheimarios Quartet live στο Faust

Deeper Reflections: Constantine Cheimarios Quartet live στο Faust

Πώς μπορούν να εκφραστούν μέσω της μουσικής οι κοινωνικοί αλλά και εσωτερικοί μας προβληματισμοί, σκέψεις και συναισθήματα? Θα πρέπει η μουσική που τα εκφράζει όλα αυτά να μην έχει σύνορα και φράγματα, όπως και ο ανθρώπινος νους  άλλωστε...

 

Ο 25χρονος κιθαρίστας Κωνσταντίνος Χειμαριός παρουσιάζει τη Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στο Faust, το project του “Deeper Reflections” με το κουαρτέτο του (Constantine Cheimarios Quartet). Ένα project με το οποίο παρουσιάζει τις μουσικές του ιδέες μέσα από τις προσωπικές του συνθέσεις με μοναδικό σκοπό την έκφραση και την δημιουργία μίας αισθητικής που δεν γνωρίζει στυλιστικούς περιορισμούς.

 

Σε συνεργασία με μία εκλεκτή ομάδα από σπουδαίους νέους μουσικούς: τον Γιάννη Κασσέτα στο τενόρο & σοπράνο σαξόφωνο, τον Στάθη Παρασκευόπουλο στο κοντραμπάσο και τον ανερχόμενο νέο ντράμερ Χρήστο Τζέρπο παρουσιάζει τις προσωπικές του συνθέσεις των οποίων βασικός κορμός είναι η μοντέρνα jazz αισθητική σε συνδυασμό με επιρροές από ethnic ακούσματα από την Αραβική, ανατολίτικη και Ελληνική μουσική.

 

“Σε μια παρακμάζουσα κοινωνία, η Τέχνη εάν είναι ειλικρινής, θα πρέπει επίσης να αντανακλά την παρακμή.

Και, εκτός αν θέλει να κλονίσει την πίστη με την κοινωνική της λειτουργία η τέχνη πρέπει να παρουσιάζει τον κόσμο ως ευμετάβλητο.

Και να βοηθάει στην αλλαγή του”. -Ernst Fischer

Σχετικές ειδήσεις
Christina Golia & Blue Quartet live στο Faust
20.05.2016 12:05
Η Χριστίνα Γκόλια με τη μελωδική φωνή της, σε ένα ξεχωριστό live τη Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στο Faust, συντροφιά με τους Blue Quartet.
The Dominant Gipsy project live στο Faust
26.04.2016 11:12
Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016, το Dominant Gipsy project θα βρίσκεται live στο Faust.
Το Zz Jazz Quartet live στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
17.03.2016 12:46
Σε ασυνήθιστες και πρωτότυπες διαδρομές θρυλικών έργων της τζαζ προσκαλεί το κοινό της Θεσσαλονίκης το Zz Jazz Quartet, το οποίο θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, στις 9 μ.μ.
Will Vinson Quartet live @ Gazarte
08.12.2015 14:32
Η εμφάνιση του Will Vinson Quartet, στο Gazarte, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να δούμε και να ακούσουμε ζωντανά κάποιους από τους πρωτοπόρους και σπουδαιότερους μουσικούς του είδους.
H Sazman Orkestar live στο Faust
07.12.2015 17:12
H Sazman Orkestar, ένα ανοιχτό μουσικό σύνολο που εξερευνά μουσικούς δρόμους έχοντας σαν αφετηρία του την Πάτρα, έρχεται live στο Faust την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.