Πώς μπορούν να εκφραστούν μέσω της μουσικής οι κοινωνικοί αλλά και εσωτερικοί μας προβληματισμοί, σκέψεις και συναισθήματα? Θα πρέπει η μουσική που τα εκφράζει όλα αυτά να μην έχει σύνορα και φράγματα, όπως και ο ανθρώπινος νους  άλλωστε…

Ο 25χρονος κιθαρίστας Κωνσταντίνος Χειμαριός παρουσιάζει τη Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στο Faust, το project του “Deeper Reflections” με το κουαρτέτο του (Constantine Cheimarios Quartet). Ένα project με το οποίο παρουσιάζει τις μουσικές του ιδέες μέσα από τις προσωπικές του συνθέσεις με μοναδικό σκοπό την έκφραση και την δημιουργία μίας αισθητικής που δεν γνωρίζει στυλιστικούς περιορισμούς.

Σε συνεργασία με μία εκλεκτή ομάδα από σπουδαίους νέους μουσικούς: τον Γιάννη Κασσέτα στο τενόρο & σοπράνο σαξόφωνο, τον Στάθη Παρασκευόπουλο στο κοντραμπάσο και τον ανερχόμενο νέο ντράμερ Χρήστο Τζέρπο παρουσιάζει τις προσωπικές του συνθέσεις των οποίων βασικός κορμός είναι η μοντέρνα jazz αισθητική σε συνδυασμό με επιρροές από ethnic ακούσματα από την Αραβική, ανατολίτικη και Ελληνική μουσική.

“Σε μια παρακμάζουσα κοινωνία, η Τέχνη εάν είναι ειλικρινής, θα πρέπει επίσης να αντανακλά την παρακμή.

Και, εκτός αν θέλει να κλονίσει την πίστη με την κοινωνική της λειτουργία η τέχνη πρέπει να παρουσιάζει τον κόσμο ως ευμετάβλητο.

Και να βοηθάει στην αλλαγή του”.Ernst Fischer