Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Δάσκαλος μας ο Σοπενχάουερ από το Μικρό Πολυτεχνείο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Δάσκαλος μας ο Σοπενχάουερ από το Μικρό Πολυτεχνείο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Μικρό Πολυτεχνείο και ο Κοραής Δαμάτης παρουσιάζουν το έργο: “ο Δάσκαλος μας Ο Σοπενχάουερ”, βασισμένο στα πέντε κείμενα που διακρίθηκαν στο πλαίσιο του 7ου διαγωνιστικού Pocket Theatre Festival Αθηνών (Δεκέμβριος 2015), στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης .

Πέντε νέες συγγραφείς αποτυπώνουν σε διαφορετικές ευρωπαϊκές μητροπόλεις τα πολλαπλά πρόσωπα της δυστυχίας του σύγχρονου ανθρώπου με γερές δόσεις σαρκασμού και γέλιου. Τα βραβευμένα θεατρικά κείμενά τους ενώνουν τα κρωξίματα δύο κορακιών του Σοπενχάουερ.

Τα βραβευμένα Μονόπρακτα των νέων δραματουργών με αλφαβητική σειρά είναι:

“ΝΑΙ” της Δανάης Δημητροπούλου
“ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΡΤΙ” της Παναγιώτας Δημοπούλου
”ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΕΣ” της Βίκυς Κέκη
“ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13 ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015” της Λένας Ταχμαζίδου
“ΝΕΦΕΛΩΜΑΤΑ” της Μαρίας Τσατσάκη

Τα συνδετικά κείμενα της παράστασης έγραψε ο Θράσος Καμινάκης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης
Κείμενα: Δανάη Δημητροπούλου, Παναγιώτα Δημοπούλου, Βίκυ Κέκη, Λένα Ταχμαζίδου, Μαρία Τσατσάκη

Συνδετικά κείμενα: Θράσος Καμινάκης

Σκηνικά & Κουστούμια: Τα τμήματα Σκηνογραφίας & Ενδυματολογίας του ΜΠ, υπό τον Γιώργο Λυντζέρη: Ζυγούρη Μανώ, Κοτρώνη Μυρσίνη, Κωστάκη Κατερίνα, Παπαδάκη Αριάδνη, Παρασκευά Βελουδογιάννη Ανθή, Σερασίδη Δομνίκη

Φωτογραφία: Από τα τμήματα Φωτογραφίας του ΜΠ, υπό τον Γιάννη Βουλγαράκη: Δεσύπρη Ράισα, Διαμαντοπούλου Ευαγγελία, Κωλοβελώνη Γεωργία, Κανελλόπουλος Δημήτρης, Μαυρομιχάλης Γιώργος, Μεγαλοοικονόμος Βασίλης, Ντάλαρη Ειρήνη.

Artwork: Λαμπρίδης Παναγιώτης
Video: Γενεράλη Μέμα  
Παραγωγή: Μικρό Πολυτεχνείο

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Γιαλίτσης Παναγιώτης, Γκέρτσος Αριστείδης, Δαλιάνης Νικόλαος, Δημητρίου Κέλλυ, Διαμαντοπούλου Ελένη, Κάκαρα Κωνσταντίνα, Καρακατσάνη Άννα, Κοντυζάς Νίκος, Κτωρίδης Παναγιώτης, Κωνσταντίνου Ειρήνη, Μαγουλά Μαρίνα, Μπαχά Δέσποινα, Χούντα Ειρήνη

Διάρκεια: 90΄

Σχετικές ειδήσεις
Humanismus στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
23.02.2017 12:55
Ο Εμμανουήλ Κουτσουρέλης σκηνοθετεί την μαύρη κωμωδία Humanismus, η οποία βασίζεται σε έργα των Βασίλη Ζιώγα και Τζόναθαν Σουίφτ. Η παράσταση ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 3 Μαρτίου 2017.
Άλμπα, του Θωμά Τσαλαπάτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
31.01.2017 11:36
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει στο πλαίσιο του αφιερώματος «Η λογοτεχνία στη σκηνή», την "Άμπα" του Θωμά Τσαλαπάτη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή για τον μήνα Φεβρουάριο.
Ο δρόμος μέχρι το περίπτερο, του Γιάννη Στίγκα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
30.12.2016 13:46
Το έργο του Γιάννη Στίγκα, Ο δρόμος μέχρι το περίπτερο, είναι η πρώτη παράσταση που θα ανέβει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Medea Electronique, στο πλαίσιο του αφιερώματος Η Λογοτεχνία στη σκηνή.
Μνηστηροφονία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παντελεάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.11.2016 10:44
Ο Γιώργος Παντελεάκης, ιδρυτής της ομάδας «Μέθ’οδος» παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη «Μνηστηροφονία» για 9 μόνο παραστάσεις.
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.