Το Μέγαρο ανανεώνει και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού του με το κοινό στον πιο μουσικό Κήπο της Αθήνας, με μια σειρά πολυαναμενόμενων συναυλιών από καταξιωμένους καλλιτέχνες, ορχήστρες και χορωδίες που θα δώσουν έναν διαφορετικό τόνο στις καλοκαιρινές βραδιές της πόλης αλλά και στις φθινοπωρινές μας νύχτες, αφού το πρόγραμμα συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο, με εκπλήξεις και συναυλίες κλασικής μουσικής.

Ελάτε να απολαύσουμε μαζί μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητα με φόντο τα μακρινά φώτα της πόλης…

Ioύνιος

Το φετινό πρόγραμμα ανοίγει το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 9 μ.μ., με τη συναυλία «Σήκω, ψυχή μου, δώσε ρεύμα» του Διονύση Σαββόπουλου και της Ελένης Βιτάλη, που επέλεξαν να αρχίσουν τη φετινή τους καλοκαιρινή περιοδεία, με γιορτινή διάθεση, από τον Κήπο (συμπαραγωγή: MMA & Ελένη Καλέση).

Η Γιορτή της Μουσικής (Tρίτη 21/6, 8 μ.μ., είσοδος ελεύθερη) είναι πλέον ένας δημοφιλής καθιερωμενος θεσμός για τους φίλους του Κήπου που, στη φετινή μεγάλη συναυλία, θα απολαύσουν καλλιτέχνες και σύνολα από διαφορετικούς μουσικούς χώρους. Συμμετέχουν: Χριστίνα Μπαζίλη (τσέλο), Θανάσης Αποστολόπουλος (πιάνο), Παιδική Χορωδία Rosarte, ΚΟΑ, Αγγελική Τουμπανάκη and the Buzz Bastardz.

Την Παρασκευή 24, το Σάββατο 25 Ιουνίου και την Κυριακή 26 Ιουνίου (9 μ.μ.) επανακάμπτει δριμύτερος στον Κήπο ο Κωστής Μαραβέγιας, με τη συναυλία «Κατάστρωμα» (συμπαραγωγή ΜΜΑ & Minos EMI), φωτίζοντας τις καλοκαιρινές μας νύχτες με τα τραγούδια του «Φάρου», του καινούργιου του δίσκου. Εκτός από τα νέα του κομμάτια, ο γνωστός τραγουδοποιός που πέρυσι ξεσήκωσε το κοινό του Κήπου με τους έντονους ρυθμούς του και τα αισιόδοξα μηνύματα της μουσικής του, θα παρουσιάσει στο κοινό και παλιές επιτυχίες του.

Οι συναυλίες του Ιουνίου ολοκληρώνονται την Τετάρτη 29/6 (9 μ.μ.), με την εμφάνιση της Έλλης Πασπαλά και της Underground Youth Orchestra. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια εμπνεύστηκε τον τίτλο της συναυλίας της («I Love Athens»), παραφράζοντας το διάσημο τραγούδι «I Love Paris» του Κόουλ Πόρτερ. Ένα ξεχωριστό μελωδικό αφιέρωμα στην Αθήνα… γιατί «όσο περισσότερο τραγουδάμε, τόσο περισσότερους λόγους ανακαλύπτουμε για να αγαπάμε την πόλη μας»…

Ιούλιος

Ο Πάνος Μουζουράκης, μετά την πρώτη του εμφάνιση πέρυσι στον Κήπο –ένα μεγάλο πάρτι με πολλούς φίλους του επί σκηνής– επιστρέφει στο Μέγαρο το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουλίου για μια μουσική βόλτα, συντροφιά με τη Νατάσσα Μποφίλιου και τον Σπύρο Γραμμένο. Στη συναυλία του, που τιτλοφορείται «Δευτέρα παρουσία» (συμπαραγωγή με τη MINOS-EMI), θα ερμηνεύσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, επιλογές από την ξένη μουσική σκηνή και κομμάτια αγαπημένων του καλλιτεχνών.

Δύο φίλοι απ’ τα παλιά, ο Μανώλης Φάμελλος και ο Στάθης Δρογώσης, δίνουν ραντεβού την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στον Κήπο. Σ’ αυτή τη μουσική παράσταση (συμπαραγωγή ΜΜΑ & MINOS-EMI), οι δυο τραγουδοποιοί θα ταξιδέψουν το κοινό σε μονοπάτια γεμάτα τραγούδια που, αν και γνώριμα, μοιάζουν σαν να ακούγονται για πρώτη φορά.  

Η Αρλέτα συναντά τον Λάκη Παπαδόπουλο στη σκηνή του Κήπου την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 9 μ.μ. Ο Λάκης παίρνει την κιθάρα του, η Αρλέτα τη δική της και «…η Αθήνα ανάβει σαν μεγάλο καράβι» σ’ αυτή τη συναυλία που έχει τίτλο «Τα ήσυχα βράδια» (συμπαραγωγή με τη Minos EMI). Η μουσική του και η φωνή της, η αγάπη του ενός για τον άλλο, αλλά και το πάθος τους για την καλή μουσική μάς έχουν δώσει πολλά σημαντικά τραγούδια για την ιστορία της ελληνικής μουσικής: «Ήσυχα βράδια», «Τσάι γιασεμιού», Σερενάτα», «Γυριστρούλα», «Σε ζητάω», «Μπαρ το Ναυάγιο», «Batida de Coco», «Έρχεται κρύο» και πολλά ακόμα.