Από τις εκδόσεις της Εστίας κυκλοφορεί το βιβλίο Ο τέταρτος τοίχος, του Σορζ Σαλαντόν σε μετάφραση Λίνας Σιπητάνου.

«Η ιδέα του Σαμ ήταν ωραία και τρελή: να ανεβάσει την Αντιγόνη του Ζαν Ανούιγ στη Βηρυτό. Να κλέψει δυο ώρες απ’ τον πόλεμο, παίρνοντας από κάθε στρατόπεδο ένα γιο ή μια κόρη για να τους κάνει ηθοποιούς. Ύστερα να συγκεντρώσει αυτούς τους εχθρούς πάνω σε μια πρόχειρη σκηνή, κάτι ανάμεσα σε κατεστραμμένη αυλή και ρημαγμένο κήπο.
Ο Σαμουήλ ήταν Έλληνας. Και Εβραίος. Αδερφός μου κατά κάποιον τρόπο. Μια μέρα μου ζήτησε να πάρω μέρος σ’ αυτή την ποιητική ανακωχή. Μ’ έβαλε να το υποσχεθώ, εμένα, ένα θεατράνθρωπο της πλάκας. Και του είπα ναι. Πήγα στη Βηρυτό, στις 10 Φεβρουαρίου 1982, με το χέρι απλωμένο στην ειρήνη. Πριν ο πόλεμος μου απλώσει βάναυσα το δικό του…»

Σορζ Σαλαντόν (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Σορζ Σαλαντόν (το Σορζ, παιδικό του ψευδώνυμο· το πραγματικό είναι Ζορζ), Γάλλος δημοσιογράφος και συγγραφέας, γεννήθηκε το 1952 στην Τύνιδα.
Ρεπόρτερ και στη συνέχεια βοηθός αρχισυντάκτη στην εφημερίδα Libération (1973-2007). Το 1988 του απονεμήθηκε το βραβείο Albert-Londres για τα ρεπορτάζ του για τη Βόρεια Ιρλανδία και τη δίκη του Κλάους Μπάρμπι. Από το 2009 δημοσιογραφεί στην εφημερίδα Le Canard enchaîné.
Διευθυντής του Φεστιβάλ Πρώτου Μυθιστορήματος του Laval (2008-2012) και από το 2013 πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Λογοτεχνικού Βραβείου Δεύτερου Μυθιστορήματος.
Μυθιστορήματα: “Une promesse” (2006, Βραβείο Médicis), “Mon traître” (2008, Βραβείο Joseph-Kessel και Βραβείο Simenon), “Retour à Killybegs” (2011, Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας), “Ο τέταρτος τοίχος” (2013, Βραβείο Goncourt των μαθητών Λυκείου), “Profession du père” (2015).