Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Τόμας το Τρενάκι - Wilbert Vere Awdry

Ο Τόμας το Τρενάκι - Wilbert Vere Awdry

Ο Τόμας το Τρενάκι επιστρέφει στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.


Από το 1945 ο Τόμας το Τρενάκι είναι ο αγαπημένος φίλος των μικρών παιδιών από όλο τον κόσμο. Μέσα από τις ιστορίες του, τα παιδιά μαθαίνουν σημαντικές αξίες της ζωής όπως η φιλία, η ομαδική εργασία, η τιμιότητα και η σημασία του να είσαι χρήσιμος. Εγκαινιάζοντας την εκδοτική συνεργασία τους με τη Mattel, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος θα κυκλοφορήσουν το προσεχές διάστημα μία μεγάλη ποικιλία βιβλίων με πρωταγωνιστή τον Τόμας και τους φίλους του.

 

O Τόμας είναι δημιούργημα του αιδεσιμότατου Wilbert Vere Awdry, ο οποίος γεννήθηκε στην αγγλική επαρχία και μεγάλωσε ακούγοντας τους ήχους των ατμομηχανών που περνούσαν κοντά από το σπίτι του. Όταν έγινε πατέρας άρχισε να δημιουργεί ιστορίες όπου πρωταγωνιστούσαν τρένα για να τις διηγηθεί στο μικρό του γιο. Σύντομα έγραψε και το πρώτο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Τόμας, το οποίο κυκλοφόρησε στην Αγγλία το 1945.

 

Από τότε έχουν κυκλοφορήσει αναρίθμητα βιβλία με τις περιπέτειες του Τόμας και των φίλων του και πολύ σύντομα το ελληνικό αναγνωστικό κοινό θα έχει στην διάθεσή του βιβλία με ιστορίες, αυτοκόλλητα, ζωγραφική και δραστηριότητες τα οποία συνδυάζουν τις κλασικές αξίες που πρεσβεύει ο Τόμας με την διαχρονική ποιότητα των Εκδόσεων Παπαδόπουλος. 

Σχετικές ειδήσεις
Το κασελάκι - Θεόδωρος Ίντας
10.01.2017 12:20
Από τις Εκδόσεις Εντύποις κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Το κασελάκι... και άλλες τρεις ιστορίες για ξυλοκόπους και παράδες του Θεόδωρου Ίντα σε εικονογράφηση Μελίτας Αντωνιάδου.
Ιστορίες της τέχνης για παιδιά - Χριστίνα Νάκου
09.01.2017 11:49
Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορεί το βιβλίο, Ιστορίες της τέχνης για παιδιά με διάφορους τρόπους της Χριστίνας Νάκου.
Ιστορίες Κατασκήνωσης - Φίλη Ντόγκα
24.06.2016 13:02
Από τις εκδόσεις Πηγή κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ιστορίες Κατασκήνωσης της Φίλης Ντόγκα.
Ιστορίες με τη Λιλίκα - Gilbert Delahaye
17.05.2016 10:24
Σχεδόν 60 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ιστορίας της στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, η Λιλίκα επιστρέφει σε μία συλλεκτική έκδοση!
 Ιστορίες για γέλια και για χρώματα - Παυλίνα Παμπούδη
15.04.2016 12:42
Από τις εκδόσεις Ροές, και στη νέα (υπο)σειρά μικρά microMEGA!, κυκλοφόρησαν οκτώ παιχνιδιάρικα βιβλιαράκια της Παυλίνας Παμπούδη με γενικό τίτλο «Ιστορίες για γέλια και για χρώματα»