Ο Τόμας το Τρενάκι επιστρέφει στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.


Από το 1945 ο Τόμας το Τρενάκι είναι ο αγαπημένος φίλος των μικρών παιδιών από όλο τον κόσμο. Μέσα από τις ιστορίες του, τα παιδιά μαθαίνουν σημαντικές αξίες της ζωής όπως η φιλία, η ομαδική εργασία, η τιμιότητα και η σημασία του να είσαι χρήσιμος. Εγκαινιάζοντας την εκδοτική συνεργασία τους με τη Mattel, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος θα κυκλοφορήσουν το προσεχές διάστημα μία μεγάλη ποικιλία βιβλίων με πρωταγωνιστή τον Τόμας και τους φίλους του.

O Τόμας είναι δημιούργημα του αιδεσιμότατου Wilbert Vere Awdry, ο οποίος γεννήθηκε στην αγγλική επαρχία και μεγάλωσε ακούγοντας τους ήχους των ατμομηχανών που περνούσαν κοντά από το σπίτι του. Όταν έγινε πατέρας άρχισε να δημιουργεί ιστορίες όπου πρωταγωνιστούσαν τρένα για να τις διηγηθεί στο μικρό του γιο. Σύντομα έγραψε και το πρώτο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Τόμας, το οποίο κυκλοφόρησε στην Αγγλία το 1945.

 

Από τότε έχουν κυκλοφορήσει αναρίθμητα βιβλία με τις περιπέτειες του Τόμας και των φίλων του και πολύ σύντομα το ελληνικό αναγνωστικό κοινό θα έχει στην διάθεσή του βιβλία με ιστορίες, αυτοκόλλητα, ζωγραφική και δραστηριότητες τα οποία συνδυάζουν τις κλασικές αξίες που πρεσβεύει ο Τόμας με την διαχρονική ποιότητα των Εκδόσεων Παπαδόπουλος.