Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Rock Against Racism live!

Rock Against Racism live!
Οι θρυλικοί Misty In Roots, η μπάντα που έγινε κύρια δύναμη του Rock Against Racism, και έφερε για πρώτη φορά μαύρους και λευκούς μουσικούς στην ίδια σκηνή , έρχεται για δύο εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Οι θρυλικοί Misty In Roots, η μπάντα που έγινε κύρια δύναμη του Rock Against Racism, και έφερε για πρώτη φορά μαύρους και λευκούς μουσικούς στην ίδια σκηνή, έρχεται για δύο εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στην Υδρόγειο της Θεσσαλονίκης και Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο Gagarin 205 στην Αθήνα, με τους Misty in Roots σε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο κοινωνικοπολιτικό κλίμα.

Σχετικά με το τελευταίο πρέπει να σημειωθεί πως η M.I.R. είναι μια μπάντα-κολλεκτίβα, με έντονους ηθικούς προβληματισμούς, όχι μόνο μουσικά, αλλά και πρακτικά. Ουσιαστικά αυτό που μεταφέρουν στο κοινό με τη μουσική και τα τραγούδια τους δεν σταματά εκεί.

Κανένας δεν μπορεί να τους χαρακτηρίσει ψευτο-επαναστάτες, που πουλούν την επανάσταση και την εναντίωση τους στο ρατσισμό για να πουλήσουν δίσκους. Αντιθέτως αποτελούν μία μπάντα που παρά την αναγνωσιμότητα τους, αποφάσισαν να παραμείνουν ανεξάρτητοι.

Το 1982 έκαναν το βήμα τους προς την Αφρική περνώντας 9 μήνες στην Zimbabwe και την Zambia. Η περίοδος αυτή είχε τρομερό αντίκτυπο στην εξέλιξη της μπάντας και επέφερε ως αποτέλεσμα δυο νέους δίσκους το Earth και το Musi O Tunya, δίσκοι απευθείας επηρεασμένοι από τις εμπειρίες της μπάντας στην Αφρική.

Ο πρώτος τους δίσκος μάλιστα δεν κυκλοφόρησε ποτέ πριν το 1979, παρά την τεράστια live επιτυχία τους και το γεγονός ότι είχαν ξεκινήσει την πορεία τους από το Λονδίνο κάπου στο 1975.

Με μία καριέρα τεσσάρων δεκαετιών, λοιπόν, οι Misty in Roots είναι μία από τις καλύτερες μπάντες της Αγγλίας, με ένα από τα πιο δυνατά Live που αναδύθηκε από το Λονδίνο, ενώ έχουν υπάρξει μια από τις κυριότερες δυνάμεις της τάσης του Ροκ κατά του ρατσισμού (Rock against racism movement).

Το τελευταίο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2002 και ονομάζεται Roots Controller.

Info
Misty in Roots
One Drop FWD, Anna Mystic
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου
Υδρόγειος, Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 9 Νοεμβρίου
Gagarin 205, Αθήνα
Προπώληση εισιτηρίων: TicketHouse, Metropolis, Patsis PMW, Stereodisc
Dramaica: Στο «κλουβί» του Επισκέπτη, Μακεδονίας 23

Σχετικές ειδήσεις
Οι High on Fire live στο Gagarin
17.11.2016 16:02
Το θρυλικό συγκρότημα High on Fire έρχεται για ένα μοναδικό live στο Gagarin στις 20 Νοεμβρίου!
Ο Ψαραντώνης live στον πολυχώρο We στην Θεσσαλονίκη
17.11.2016 15:23
Ο Ψαραντώνης έρχεται για ένα μοναδικό live στο We, στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016!
Οι Chickn live στο Gagarin 205
14.10.2016 14:40
Οι Chickn θα εμφανιστούν για ένα live στο Gagarin 205 την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, με special guests τους A Victim Of Society.
Oranssi Pazuzu & Hexvessel live στο Gagarin 205
05.09.2016 13:55
Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, οι Oranssi Pazuzu και οι Hexvessel θα εμφανιστούν live στο Gagarin 205. Μαζί τους οι Mock the Mankind και οι The Dead Creed.
Η Μαρία Λατσίνου live στο Κελάρι Athenaeum
16.05.2016 10:49
Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ της η Μαρία Λατσίνου συνεχίζει τις επιτυχημένες live εμφανίσεις της. Τελευταίο live της για αυτή τη σαιζόν, πριν αρχίσει τις εμφανίσεις της εκτός Αθηνών για το καλοκαίρι, την Κυριακή 22 Μαΐου στο Κελάρι Athenaeum, στο Θησείο.