Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Rock Against Racism live!

Rock Against Racism live!
Οι θρυλικοί Misty In Roots, η μπάντα που έγινε κύρια δύναμη του Rock Against Racism, και έφερε για πρώτη φορά μαύρους και λευκούς μουσικούς στην ίδια σκηνή , έρχεται για δύο εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Οι θρυλικοί Misty In Roots, η μπάντα που έγινε κύρια δύναμη του Rock Against Racism, και έφερε για πρώτη φορά μαύρους και λευκούς μουσικούς στην ίδια σκηνή, έρχεται για δύο εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στην Υδρόγειο της Θεσσαλονίκης και Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο Gagarin 205 στην Αθήνα, με τους Misty in Roots σε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο κοινωνικοπολιτικό κλίμα.

Σχετικά με το τελευταίο πρέπει να σημειωθεί πως η M.I.R. είναι μια μπάντα-κολλεκτίβα, με έντονους ηθικούς προβληματισμούς, όχι μόνο μουσικά, αλλά και πρακτικά. Ουσιαστικά αυτό που μεταφέρουν στο κοινό με τη μουσική και τα τραγούδια τους δεν σταματά εκεί.

Κανένας δεν μπορεί να τους χαρακτηρίσει ψευτο-επαναστάτες, που πουλούν την επανάσταση και την εναντίωση τους στο ρατσισμό για να πουλήσουν δίσκους. Αντιθέτως αποτελούν μία μπάντα που παρά την αναγνωσιμότητα τους, αποφάσισαν να παραμείνουν ανεξάρτητοι.

Το 1982 έκαναν το βήμα τους προς την Αφρική περνώντας 9 μήνες στην Zimbabwe και την Zambia. Η περίοδος αυτή είχε τρομερό αντίκτυπο στην εξέλιξη της μπάντας και επέφερε ως αποτέλεσμα δυο νέους δίσκους το Earth και το Musi O Tunya, δίσκοι απευθείας επηρεασμένοι από τις εμπειρίες της μπάντας στην Αφρική.

Ο πρώτος τους δίσκος μάλιστα δεν κυκλοφόρησε ποτέ πριν το 1979, παρά την τεράστια live επιτυχία τους και το γεγονός ότι είχαν ξεκινήσει την πορεία τους από το Λονδίνο κάπου στο 1975.

Με μία καριέρα τεσσάρων δεκαετιών, λοιπόν, οι Misty in Roots είναι μία από τις καλύτερες μπάντες της Αγγλίας, με ένα από τα πιο δυνατά Live που αναδύθηκε από το Λονδίνο, ενώ έχουν υπάρξει μια από τις κυριότερες δυνάμεις της τάσης του Ροκ κατά του ρατσισμού (Rock against racism movement).

Το τελευταίο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2002 και ονομάζεται Roots Controller.

Info
Misty in Roots
One Drop FWD, Anna Mystic
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου
Υδρόγειος, Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 9 Νοεμβρίου
Gagarin 205, Αθήνα
Προπώληση εισιτηρίων: TicketHouse, Metropolis, Patsis PMW, Stereodisc
Dramaica: Στο «κλουβί» του Επισκέπτη, Μακεδονίας 23

Σχετικές ειδήσεις
Οι Chickn live στο Gagarin 205
14.10.2016 14:40
Οι Chickn θα εμφανιστούν για ένα live στο Gagarin 205 την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, με special guests τους A Victim Of Society.
Oranssi Pazuzu & Hexvessel live στο Gagarin 205
05.09.2016 13:55
Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, οι Oranssi Pazuzu και οι Hexvessel θα εμφανιστούν live στο Gagarin 205. Μαζί τους οι Mock the Mankind και οι The Dead Creed.
Η Wiener Johann Strauss-Capelle στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
17.11.2015 11:48
Zήστε τη µαγεία της αυτοκρατορικής Βιέννης µε την ορχήστρα του Γιόχαν Στράους! H «Wiener Johann Strauss-Capelle», το µουσικό σύνολο που ίδρυσε η περίφηµη µουσική δυναστεία των Στράους - ο Στράους πατέρας και οι υιοί του Γιόχαν, Γιόζεφ και Έντουαρντ - και συνόδευε τους Στράους σε όλη τους τη θριαµβευτική µουσική επέλαση από τη Βιέννη σε ολόκληρο τον κόσµο, έρχεται στην Θεσσαλονίκη µε 25 µουσικούς, για µια µοναδική µουσική πανδαισία, που µας εισάγει µε τον καλύτερο τρόπο στην εορταστική ατµόσφαιρα των Χριστουγέννων.
Καντάδα με τον Γιώργη Χριστοδούλου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
10.11.2015 14:45
Ο Γιώργης Χριστοδούλου, έρχεται για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, με μια ξεχωριστή μουσική παράσταση.
Μουσική Παντού: Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε Μουσικά Σχολεία της Β. Ελλάδας
02.11.2015 10:47
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πλούσιο εκπαιδευτικό της έργο με μία σειρά τριήμερων μουσικών εργαστηρίων σε οχτώ (8) Μουσικά Σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Μουσική Παντού’ που πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.