Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Οι Trio Sentimento στον Ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου

Οι Trio Sentimento στον Ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου

Μια έντονα συναισθηματική συναυλία θα δώσει το «Trio Sentimento» στην Αγγλικανική Εκκλησία, το Σάββατο 11 Ιουνίου, στο πλαίσιο της σειράς "2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο".

Το σύνολο, που ειδικεύεται στην ερμηνεία έργων Ρώσων και Ελλήνων συνθετών, αποτελείται από τους διακεκριμένους σολίστ, Μαρίνα Κισλίτσινα στο τσέλο , τον βιολονίστα Γιάροσλαβ Τόκαρεφ και την πιανίστα Μαριλένα Σπαχή.

Το Trio Sentimento θα παρουσιάσει έργα του μεγάλου Ρώσου συνθέτη Pyotr Ilyich Tchaikovsky, και συγκεκριμένα, το Valse Opus 48 No.2, που αποτελεί το δεύτερο μέρος του έργου Σερενάτα για έγχορδα σε ντο μείζονα Op. 48, γράφτηκε το 1880 και συνιστά ένα κλασικό δείγμα του ύστερου ρομαντισμού. Το έργο None but the Lonely Heart, βασισμένο στο πoίημα του Goethe "Nur wer die Sehnsucht kennt” σε μετάφραση του Lev Mei και το Piano Trio Opus 50, έργο που γράφτηκε στη Ρώμη μεταξύ του Δεκεμβρίου 1881 και το τέλος του Ιανουαρίου 1882. Ο υπότιτλος “Στη Μνήμη ενός Μεγάλου Καλλιτέχνη” αναφέρεται στον  Nikolai Rubinstein, στενό φίλο και μέντορα του συνθέτη.

Το Trio Sentimento δημιουργήθηκε το 2013 και έχει δώσει με επιτυχία συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", στην μουσική σκηνή του Ιανού μεταξύ άλλων.

Η πρωτότυπη σειρά συναυλιών "2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο", θα διαρκέσει ολόκληρο τον χρόνο, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, και θα αγκαλιάσει όλα τα είδη της μουσικής. Με καλεσμένους μια πλειάδα Ελλήνων  και ξένων καλλιτεχνών, οι διοργανωτές θα παρουσιάσουν έργα του κλασικού ρεπερτορίου καθώς και μουσικές του κόσμου όλων των εποχών, δημιουργώντας μια μοναδική οικειότητα μεταξύ ερμηνευτών και κοινού.

Trio Sentimento

Μαρίνα Κισλίτσινα | βιολοντσέλο
Γιάροσλαβ Τόκαρεφ | βιολί
Μαριλένα Σπαχή | πιάνο

Διοργάνωση και επικοινωνιακή προβολή: specs ‘n’ arts
Παραγωγή: Αrte Αtene

Σχετικές ειδήσεις
Within Project: ένα World Jazz project της Ιωάννας Τσάγκαρη στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
08.09.2016 15:25
H διεθνούς εμβέλειας τζαζ ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Ιωάννα Tσάγκαρη, γνωστή και ως Black Cotton Doll, θα παρουσιάσει το νέο της World Jazz project με τίτλο "Within", στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.
Η Αθηναϊκή Μαντολινάτα στον Ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου
09.06.2016 12:43
Ο Ιστορικός χώρος της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου φιλοξενεί την Αθηναϊκή Μαντολινάτα, για μία συναυλία στις 30 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο των συναυλιών "2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο".
Το Κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima live στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
23.05.2016 13:20
Με το Κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima και τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη, θα κλείσει η σειρά συναυλιών "2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο" τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου.
2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο με τους Γιώργο Γουμενάκη & Γεράσιμο Χοϊδά
06.05.2016 15:08
O μαντολινίστας Γιώργος Γουμενάκης και ο τσεμπαλίστας Γεράσιμος Χοϊδάς, μας προσκαλούν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου σε μια μαγευτική διαδρομή με οδηγούς ιστορικά όργανα εποχής.
Το Trio Sentimento live στη σκηνή του Ιανού
21.03.2016 13:02
Το Trio Sentimento παρουσιάζει το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016 στη σκηνή του Ιανού μία μουσική βραδιά με αγαπημένα έργα των Caccini, Ganne Piazzolla, Gardel, Glink, Doga, Νικολάου, Αρχοντίδη και άλλων συνθετών.