Θέατρο - Χορός / Νέα

Τρίπτυχο

Τρεις γυναίκες σύμβολα – η ερωμένη, η σύζυγος, η κόρη- διεκδικούν τον ίδιο άντρα μέχρι την Τρίτη 7 Απριλίου στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκη όπου και ολοκληρώνονται οι παρα…

Τρεις γυναίκες σύμβολα – η ερωμένη, η σύζυγος, η κόρη- διεκδικούν τον ίδιο άντρα μέχρι την Τρίτη 7 Απριλίου στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκη όπου και ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου της Έντνα Ο Μπράιαν Τρίπτυχο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου.

Το Τρίπτυχο, που ανήκει στα τελευταία έργα της Έντνα Ο\’ Μπράιαν, είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό έργο με έντονα στοιχεία ειρωνείας, σαρκασμού και χιούμορ. Σ΄όλη τη διάρκεια τού, κυριαρχούν έντονα τρία συναισθήματα: Λαγνεία, ζήλια, επιθυμία. Θέμα του το αιώνιο πρόβλημα του τι είναι αγάπη και πώς αυτή μπορεί να γίνει εξουσιαστική, καταστροφική και εν τέλει να ελευθερώσει αλλά και να παγιδεύσει αυτούς που μπλέκονται στα γρανάζια της. Η τριάδα, είναι κλειδωμένη σε μια μάχη για την αγάπη  του άντρα αυτού που, αν και απουσιάζει από τη σκηνή, η παρουσία του γίνεται διαρκώς αισθητή.

Το Τρίπτυχο μόλις δημοσιεύτηκε, απαγορεύτηκε στην Ιρλανδία, τη γενέτειρα της συγγραφέως. Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 2003 στο  Sam Shepard Theatre, στο Σαν Φρανσίσκο, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο θεατρικού έργου. Παίζουν: Ηρώ Μουκίου, Τατιάνα Παπαμόσχου, Άντρια Ζένιου

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr

Θέατρο - Χορός / Νέα

Τρίπτυχο…

Ερωμένη, σύζυγος, κόρη… κάθε μία προσπαθεί να διεκδικήσει τον ίδιο άντρα μέσα από το έργο της Έντνα Ο Μπράιαν, το οποίο μας μιλά για την αγάπη και τους περίεργους τρ

Ερωμένη, σύζυγος, κόρη… κάθε μία προσπαθεί να διεκδικήσει τον ίδιο άντρα μέσα από το έργο της Έντνα Ο Μπράιαν, το οποίο μας μιλά για την αγάπη και τους περίεργους τρόπους της…

Το Τρίπτυχο μετά την περσινή επιτυχία που σημείωσε στο Λονδίνο, έρχεται στην Ελλάδα και ανεβαίνει στη β’ σκηνή του θεάτρου Ιλίσια  – Βολανάκη, από τη θεατρική εταιρία Αμφιάρειο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό έργο που έγραψε η Έντνα Ο Μπράιαν, το οποίο εμφανίζει έντονα στοιχεία ειρωνείας, σαρκασμού και χιούμορ, με θέμα την αγάπη.

Το αιώνιο πρόβλημα του τι είναι αγάπη και πώς αυτή μπορεί να γίνει εξουσιαστική, καταστροφική και εν τέλει να ελευθερώσει αλλά και να παγιδεύσει αυτούς που μπλέκονται στα γρανάζια της, αποδίδεται μέσα από τρεις γυναίκες σύμβολα που διεκδικούν μέχρι θανάτου τον ίδιο άντρα.
 
Η σκηνοθεσία είναι του  Γιάννη Διαμαντόπουλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ντόρας Λελούδα, η μουσική από τους Άνεμος και οι φωτισμοί του Αντρέα Σινάνου.

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr