Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Amnesia Pills & Lou is live στο Faust

Amnesia Pills & Lou is live στο Faust

Ο Ιούνιος ξεκινάει με βρετανικό χρώμα στο Faust! Οι Amnesia Pills, μια νέα, πολλά υποσχόμενη μπάντα της αγγλόφωνης ποπ-ροκ σκηνής μοιράζονται τη σκηνή του Faust την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 με τη Lou is, η οποία μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο της E.P  ένα εξαιρετικό δείγμα soulful indie pop.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lou is και ο B-Sun (aka Γιώργος Μπίλιοςm/frontman των Amnesia Pills) έχουν συνεργαστεί σε σημαντικά projects στο παρελθόν και η χημεία τους είναι σημείο αναφοράς. Ως εκ τούτου υπόσχονται ένα εκρηκτικό Live!

 

Bios

 

Amnesia Pills

 

Οι Amnesia Pills είναι ένα αγγλόφωνο μουσικό σχήμα από την Αθήνα. Ο ήχος τους, μελωδικός, πιο κοντά στην Αγγλική σκηνή, κινείται μεταξύ alternative rock, indie και pop και θυμίζει έντονα 80's αλλά με ένα σύγχρονο βλέμμα. Επιρροές τους είναι καλλιτέχνες όπως οι Muse, Depeche Mode, Editors, Radiohead, The National, David Bowie, The Smiths, The Killers, Snow Patrol .Όλοι οι παραπάνω «παντρεύονται» με φωνητικές ερμηνείες που ενίοτε πατάνε σε Classic American Rock (βλέπε Robert Plant), Soul ή Dark ακούσματα με αποτέλεσμα ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό blend που φλερτάρει με το χθες και το σήμερα, διατηρώντας ωστόσο, ένα σαφές και αναγνωρίσιμο μουσικό στίγμα.

 

Αυτή την περίοδο οι Amnesia Pills ολοκληρώνουν την ηχογράφηση - παραγωγή του πρώτου τους EP και ετοιμάζονται για τις ζωντανές τους εμφανίσεις.

 

Lou is

 

Μετά από μερικά χρόνια διαμονής στο Λονδίνο, όπου έζησε την πολυποίκιλη μουσική σκηνή της Βρετανικής πρωτεύουσας, η Lou is επέστρεψε στην Αθήνα ηχογραφώντας το πρώτο της EP με τίτλο “Dragons”. Το ομώνυμο single, ένα μίγμα swamp blues/New Orleans jazz, καθηλώνει από το πρώτο άκουσμα.

 

Το Dragons περιέχει 6 τραγούδια σε στίχους και μουσική από την Lou is, με επιρροές από είδωλα του παρελθόντος όπως η Etta James και η Ella Fitzerald αλλά και από σύγχρονους καλλιτέχνες που με τον ήχο τους έχουν ορίσει σημαντικό μέρος της μουσικής των τελευταίων 20 ετών, όπως οι Massive Attack, οι Portishead, η Tori Amos, η Alanis Morisette και οι Radiohead. 

Σχετικές ειδήσεις
Φουλ του Ρήγα με τον Ρήγα Σκεπετάρη live στο Faust
04.01.2017 14:49
Ο Ρήγας Σκεπετάρης εμφανίζεται στο Faust σε ένα Φουλ του Ρήγα μουσικό ταξίδι, μέσω των ήχων της funk, ska, reggae, jazz,  hip hop και της rock.
“Dance Me”: Νέο single των Amnesia Pills
10.11.2016 12:09
Οι Amnesia Pills - ένα νέο αγγλόφωνο συγκρότημα της Αθηναϊκής μουσικής σκηνής - παρουσιάζουν το πρώτο τους single, “Dance Me”.
Ο C-Drain live στο Faust
06.06.2016 15:28
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, ο C-Drain με την μπάντα του θα εμφανιστεί live στη σκηνή του Faust.
Nadi Raj & Hindigo live στο Faust
03.06.2016 12:30
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, η Nadi Raj μαζί με τους Hindigo θα εμφανιστεί live στη σκηνή του Faust.
Οι «Ένα βήμα μπροστά» live στο Faust
01.06.2016 11:33
Στις 2 Ιουνίου 2016, οι «Ένα βήμα μπροστά» θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στη σκηνή του Faust και σας καλούν σε ένα μικρό όμορφο μουσικό ταξίδι.