Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Greatest Kitsch 2009

Greatest Kitsch 2009
Το δωρεάν διανεμόμενο περιοδικό Παράλλαξη κάλεσε τους αναγνώστες του να φωτογραφίσουν ό,τι πληγώνει την αισθητική τους, κάνοντας μ’ αυτό τον τρόπο την δική τους έρευνα για το κίτς σήμερα! Οι 100 καλύτερες εικόνες παρουσιάζονται σε μια έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Που ξεκινάει και που σταματάει το κιτς σήμερα; Ποιοι βάζουν τα όρια και τι μπορεί να χωρέσει ο ορισμός αυτής της λέξης; Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης σε μια συνεργασία με το περιοδικό δίνει βήμα στις απαντήσεις του κοινού.

Απαντήσεις, όπως αυτές προέκυψαν μέσα από τις συμμετοχές του ομώνυμου διαγωνισμού φωτογραφίας που διοργάνωσε το περιοδικό. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας πάνω στην κακογουστιά εντοπίστηκαν παντού: Στους δρόμους, τις βιτρίνες, τα κτίρια, τις εκκλησίες, ακόμη και μέσα στο ίδιο μας το καθιστικό. Αυτό τον εξωφρενικό και ταυτόχρονα αντιπροσωπευτικό καθρέφτη της ελληνική πραγματικότητας του σήμερα έρχονται να συμπληρώσουν τα αντικείμενα από τις συλλογές κιτς των Χρήστου Καλού και Κλειούς Τανταλίδου, τα οποία θα εκτεθούν επίσης στον χώρο.

Ποια είναι η πιο εξωφρενικά κιτς εικόνα απ’ όλες αυτές με τις οποίες θα έρθει αντιμέτωπο το κοινό στην έκθεση; Το ίδιο καλείται να ψηφίσει και να βραβεύσει τις πέντε από αυτές.