Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση Op Art της Ελένης Πίττα – Γρηγοριάδη στο Hyatt Regency Thessaloniki

Έκθεση Op Art της Ελένης Πίττα – Γρηγοριάδη στο Hyatt Regency Thessaloniki

Η εντυπωσιακή ασπρόμαυρη σειρά έργων Op Art της Ελένης Πίττα – Γρηγοριάδη κοσμεί το Business Corner του Hyatt Regency Thessaloniki από τις αρχές Απριλίου του 2016, με την επιμέλεια του Myrό Antiques House.

Πρόκειται για μία σειρά έργων που επιχειρεί να ανανεώσει δημιουργικά τον διάλογο που ξεκίνησαν στο τέλος της δεκαετίας του '50 ο John McHale και ο Victor Vasarely, αποδίδοντας την αίσθηση τρισδιάστατων εικόνων, μέσω οπτικής απάτης. Η οπτικοκινητική τέχνης του 20ου αιώνα έχει στόχο να αποδώσει την δύναμη της κίνησης, ξεφεύγοντας από τις άγκυρες της αναπαραστατικής απεικόνισης σε δύο διαστάσεις, καθώς ο καμβάς -με τη βοήθεια του βλέμματος του θεατή- απελευθερώνεται από τους περιορισμούς της επιφάνειας και μεταμορφώνεται σε αντικείμενο, δίοδο, ή προεξοχή.

Η Ελένη Πίττα – Γρηγοριάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Οι γονείς της είναι συλλέκτες αντίκας και έργων τέχνης, ενώ η μητέρα της είναι ζωγράφος, γεγονός που αναμφισβήτητα επηρέασε τη κλίση της προς διαφορετικά είδη Τέχνης. Τα πιο γνωστά έργα της Ελένης Πίττα – Γρηγοριάδη είναι η σειρά με έργα Op Art, και τα σχέδια της με μελάνι.

Τα έργα θα διατίθενται στους ενδιαφερόμενους με ευθύνη του Myrό Antiques House, από τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη (για συναντήσεις παρακαλώ καλέστε στο 6971890212).

Σχετικά με το Myrό Antiques House

Το Myrό Antiques House υπηρετεί με συνέπεια τον χώρο της ποιοτικής αντίκας από το 1996 με καταστήματα στην Θεσσαλονίκη, ενώ τα τελευταία χρόνια εδράζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Σουρωτής. Οι εγκαταστάσεις του στεγάζουν Πινακοθήκη , Γλυπτοθήκη, Φυσικές δημοπρασίες και εκθέσεις συλλογών. Ο Οίκος αποτελεί το εφαλτήριο για μια σειρά από δραστηριότητες, όπως η διεθνής πλατφόρμα σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο Greek Marble Initiative και τα Συμπόσια της, ο χώρος σύγχρονης τέχνης Myrό Gallery στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κ.α. Ο Οίκος δημοπρασιών διαθέτει και δραστηριότητα στον χώρο του Real Estate ειδικευόμενος στις πωλήσεις νησιών, πολυτελών κατοικιών και ξενοδοχειακών μονάδων σε διεθνείς επενδυτές.  

Σχετικές ειδήσεις
Δημοπρασία Τέχνης & Αντικειμένου
04.08.2016 15:26
Ο οίκος δημοπρασιών Myro Antiques House σας προσκαλεί στις 31 Αυγούστου 2016 σε μια δημοπρατική εκδήλωση έξω από τα συνηθισμένα.
Εκθέσεις σύγχρονης γλυπτικής στο Beautyworld Mykonos σε συνεργασία με το Myrό Antiques House
21.07.2016 16:53
Από το καλοκαίρι του 2016 ο όμιλος του Myrό Antiques House εγκαινιάζει την συνεργασία του με το Beautyworld Mykonos by Despina Gavala, έναν χώρο υψηλής αισθητικής που συνδυάζει μια αξέχαστη εμπειρία ανανεώνοντας το σώμα και το πνεύμα, στην χώρα της Μυκόνου.
Eternal Wisdom: Έκθεση του Γιάννη Καμίνη στο Hyatt Regency Thessaloniki
04.07.2016 15:11
Το Myrό Antiques House έχει την τιμή να παρουσιάζει την σειρά έργων “Eternal Wisdom” του γνωστού ζωγράφου Γιάννη Καμίνη στον χώρο Lobby Corridor Area του Hyatt Regency Thessaloniki, και σας προσκαλεί στα εγκαίνια του, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 στις 20:30.
Έκθεση ζωγραφικής της Φωτεινής Χαμηδιελή στο Hyatt Regency Thessaloniki
16.06.2016 16:43
Το Myrό Antiques House παρουσιάζει σειρά νεότερων έργων της εξαιρετικά αγαπητής στην Θεσσαλονίκη ζωγράφου από την Βέροια, Φωτεινής Χαμηδιελή, στον χώρο Hallway του Hyatt Regency Thessaloniki.
Magic Mirrors: Έκθεση της Albena Mihaylova στο Hyatt Regency Thessaloniki
22.03.2016 14:37
Έκθεση ζωγραφικής της γνωστής Βουλγάρας γλύπτριας και ζωγράφου Albena Mihaylova παρουσιάζει το Myrό Antiques House στο εστιατόριο του Hyatt Regency Thessaloniki "Αμβροσία”, με διάρκεια μέχρι τις 30 Μαΐου 2015 και τίτλο “Magic Mirrors”.