Στα πλαίσια της έκθεσης Ποδόσφαιρο και πολιτισμός που φιλοξενείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις που ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν ως θέμα το ποδόσφαιρο και τους άνδρες…

Την Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 19.30 θα γίνει μια εκδήλωση – συζήτηση  με τίτλο Η φανέλα με το εννιά: από το βιβλίο στην οθόνη με ομιλητές το σκηνοθέτη της ταινίας Η φανέλα με το εννιά Παντελή Βούλγαρη και τον πρωταγωνιστή Στράτο Τζώρτζογλου. Θα προβληθούν αποσπάσματα της ταινίας και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Επίσης, την Τετάρτη 8 Απριλίου στις 19.30 το Τελλόγλειο σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζει τα βιβλία Μόνο για άνδρες του Θανάση Νιάρχου και Εντός και εκτός έδρας του Γιώργου Μαρκόπουλου.

Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι οι: Θανάσης Νιάρχος, Γιώργος Μαρκόπουλος, Νίκος Παπανδρέου και Σεραφείμ Φυντανίδης. Θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων από ηθοποιούς του ΚΘΒΕ.

Η έκθεση Ποδόσφαιρο και πολιτισμός περιλαμβάνει φωτογραφίες, τρόπαια, παλιές αθλητικές εφημερίδες και περιοδικά με θέματα σχετικά με το δημοφιλέστερο άθλημα, πίνακες ζωγραφικής, λογοτεχνικά βιβλία και άλλα έργα τέχνης, παπούτσια ποδοσφαιριστών φανέλες και πολλά άλλα.