Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Όλα για το ποδόσφαιρο

Όλα για το ποδόσφαιρο

Στα πλαίσια της έκθεσης Ποδόσφαιρο και πολιτισμός που φιλοξενείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις που ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν ως θέμα το ποδόσφαιρο και τους άνδρες…

Την Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 19.30 θα γίνει μια εκδήλωση – συζήτηση  με τίτλο Η φανέλα με το εννιά: από το βιβλίο στην οθόνη με ομιλητές το σκηνοθέτη της ταινίας Η φανέλα με το εννιά Παντελή Βούλγαρη και τον πρωταγωνιστή Στράτο Τζώρτζογλου. Θα προβληθούν αποσπάσματα της ταινίας και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Επίσης, την Τετάρτη 8 Απριλίου στις 19.30 το Τελλόγλειο σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζει τα βιβλία Μόνο για άνδρες του Θανάση Νιάρχου και Εντός και εκτός έδρας του Γιώργου Μαρκόπουλου.

Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι οι: Θανάσης Νιάρχος , Γιώργος Μαρκόπουλος, Νίκος Παπανδρέου και Σεραφείμ Φυντανίδης. Θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων από ηθοποιούς του ΚΘΒΕ.

Η έκθεση Ποδόσφαιρο και πολιτισμός περιλαμβάνει φωτογραφίες, τρόπαια, παλιές αθλητικές εφημερίδες και περιοδικά με θέματα σχετικά με το δημοφιλέστερο άθλημα, πίνακες ζωγραφικής, λογοτεχνικά βιβλία και άλλα έργα τέχνης, παπούτσια ποδοσφαιριστών φανέλες και πολλά άλλα.

Σχετικές ειδήσεις
Η πρώτη παρουσίαση της Συλλογής Σταύρου Τσιγκόγλου σε μία έκθεση στο Τελλόγλειο
07.02.2017 12:40
Η πρώτη παρουσίαση της Συλλογής Τσιγκόγλου, η οποία αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τη διαδρομή της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα μέσα από περισσότερα από 200 έργα ζωγραφικής, χαρακτικά και γλυπτά σημαντικών δημιουργών, θα γίνει στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Μεγάλες διοργανώσεις το φθινόπωρο στο Τελλόγλειο
27.07.2016 13:28
Με τρεις μεγάλες εκθέσεις ετοιμάζεται να υποδεχτεί δυναμικά το φθινόπωρο το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Ταξιδεύοντας: Έκθεση της Κατερίνας Ζάκα στα πλαίσια του Σύρος – Πολιτισμός 2016
11.07.2016 15:19
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016», ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Κατερίνας Ζάκα «Ταξιδεύοντας», την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:30, στην αίθουσα «Εμμ.Ροΐδη», στο Πνευματικό Κέντρο.
Gifts of Poseidon: Ομαδική έκθεση στη Blender Gallery
13.06.2016 13:47
Στα πλαίσια της παγκόσμιας ναυτιλιακής έκθεσης των Ποσειδωνίων 2016, οι δύο ναυτιλιακές δυνάμεις Maersk Broker Ltd. και η Chartworld Shipping Co. συνδιοργάνωσαν στη Blender Gallery μία μοναδική εκδήλωση στις 8 Ιουνίου, με αφορμή την οποία παρουσιάστηκε η έκθεση " Gifts of Poseidon ".
30 χρόνια ελληνικής αρχιτεκτονικής σε έκθεση στο Τελλόγλειο
08.06.2016 13:49
Μία ενδιαφέρουσα διαδρομή στη σύγχρονη ελληνική αρχιτεκτονική μέσα από αστικές και εξοχικές κατοικίες, ξενοδοχεία, συγκροτήματα γραφείων, μουσεία και άλλα δημόσια κτίρια, επιχειρείται στην έκθεση 30 χρόνια αρχιτεκτονικής στο ΚΤΙΡΙΟ, που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, στις 19.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.