Ένας από τους σπουδαιότερους, σύγχρονους μουσικούς πνευστών στην Ελλάδα, ο Αποστόλης Βαγγελάκης, θα παρουσιάσει την Πέμπτη 2 Ιουνίου στον Ρυθμό Live Stage στην Ηλιούπολη τη μουσική παράσταση Παραδοσιακά και όχι μόνο…

Με διάθεση swing, rock, jazz αλλά κυρίως παραδοσιακή, o Αποστόλης Βαγγελάκης ακροβατεί ανάμεσα στο δημοτικό, το έντεχνο, το λαϊκό και το ρεμπέτικο τραγούδι, με πολλούς σολιστικούς αυτοσχεδιασμούς στο κλαρίνο, το σαξόφωνο, το φλάουτο και το καβάλ.

Σ’ ένα τρίωρο μουσικό πρόγραμμα, που μπορεί να κρατήσει και μέχρι το πρωί, ο Αποστόλης Βαγγελάκης μας παρασέρνει σ’ ένα οδοιπορικό σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με τραγούδια Θρακιώτικα, Μακεδονίτικα, μέχρι βαρειά τσάμικα και Ηπειρώτικα, αλλά και έντεχνα, λαϊκά και ρεμπέτικα που όλοι έχουμε τραγουδήσει.

Και όπως λέει ο ίδιος: «Τραγουδάμε τραγούδια που αγαπάμε, ξεφεύγοντας από τα κλισέ του “μουσικού είδους”, δίνοντας ιδιαίτερη βάση σε μια Αισθητική που παραπέμπει πότε στην ψυχαγωγία και πότε στη διασκέδαση…»

Μαζί του παίζουν οι: Παναγιώτης Κωνσταντινίδης (ακορντεόν), Κώστας Γεδίκης (Λάφτα, λαούτο), Βασίλης Καραχούτης (Κόντραμπάσο), Λάζαρος Ακριβόπουλος (κρουστά).

Φιλική συμμετοχή: Σοφία Κουρτίδου, Βασίλης Προδρόμου, Ντάσο Κούρτι, Δημήτρης Σίντος

Λίγα λόγια για τον Αποστόλη Βαγγελάκη

Σπούδασε Μουσικολογία στο Α.Π.Θ. και παράλληλα φοίτησε στο Σύγχρονο Ωδείο της Θεσσαλονίκης. Από τις μουσικές εκδόσεις fagottobooks κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος του βιβλίου του “Η τεχνική του παραδοσιακού κλαρίνου”. Η μουσική του δραστηριότητα εκτείνεται από παραδοσιακά πανηγύρια και συμμετοχές σε εκδηλώσεις χορευτικών συλλόγων, μέχρι συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές.

Τα τελευταία δέκα χρόνια είναι βασικός συνεργάτης του Γιώργου Νταλάρα, ενώ  έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες όπως τον Πέτρο Λούκα, τη Γλυκερία, την Ελένη Βιτάλη, τη Μαρία Φαραντούρη, τον Γιάννη Κότσιρα κ.α.

Αυτήν τη στιγμή εκτός από τις εμφανίσεις του, ο Αποστόλης Βαγγελάκης βρίσκεται στο στούντιο ηχογράφησης Συν Ένα και ετοιμάζει τον πρώτο προσωπικό του δίσκο που αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχές του 2017 και θα περιλαμβάνει δικές του μουσικές συνθέσεις, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια με jazz ήχο.