Αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για επιστροφή, ωστόσο είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγγείλουμε πως ένα καινούργιο θεατρικό περιοδικό μπαίνει από σήμερα στο γύρο.

Το περιοδικό «Τόπος Θεάτρου» περιδινίζεται στο Carousel του θεατρικού μας πανηγυριού ενημερωμένο και ενημερωτικό, μαχητικό με ειρηνικές διαθέσεις, υποστηρικτικό σε κάθε δημιουργό του θεάτρου, κυρίως όμως χωρίς πομπώδεις διακηρύξεις.

Μαζί του φέρνει και σαν σημείο αναφοράς ολόκληρο το πρώτο τεύχος του περιοδικού «Θεατρικά» του 1971, του οποίου θα μπορούσε να θεωρηθεί μια προέκταση στον χρόνο. Στην ουσία, βασική πρόθεση του «Τόπος Θεάτρου» είναι να ρίξει μια γέφυρα πάνω απ’ τον μισό αιώνα που μεσολαβεί και με αυθεντικές μαρτυρίες να συνθέσει ένα παλίμψηστο μιας μεγάλης και κοσμογονικής θεατρικής περιόδου παρουσιάζοντας πρόσωπα, έργα και ημέρες, πενήντα χρόνων νεοελληνικού θεάτρου. Δεν λείπουν φυσικά αρθρογραφία και σχόλια, αφιερώματα και κριτικές, θέσεις και αντιθέσεις.

Παρουσίαση πρώτου τεύχους

Η παρουσίαση του πρώτου τεύχους του περιοδικού «Τόπος Θεάτρου», συνοδευόμενου από το πρώτο συλλεκτικό τεύχος των «Θεατρικών», θα γίνει στον Πολυχώρο «Αλεξάνδρεια», την προσεχή Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 8 μ.μ.

Θα προλογίσει η καθηγήτρια του τμήματος θεατρικών σπουδών κ. Χαρά Μπακονικόλα, ο Γιώργος Χατζηδάκης και εκ μέρους της συντακτικής ομάδας η θεατρολόγος Καλλιόπη Ταράση.