Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Παρουσίαση του 1ου τεύχους του νέου περιοδικού «Τόπος Θεάτρου»

Παρουσίαση του 1ου τεύχους του νέου περιοδικού «Τόπος Θεάτρου»

Αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για επιστροφή, ωστόσο είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγγείλουμε πως ένα καινούργιο θεατρικό περιοδικό μπαίνει από σήμερα στο γύρο.

Το περιοδικό «Τόπος Θεάτρου» περιδινίζεται στο Carousel του θεατρικού μας πανηγυριού ενημερωμένο και ενημερωτικό, μαχητικό με ειρηνικές διαθέσεις, υποστηρικτικό σε κάθε δημιουργό του θεάτρου, κυρίως όμως χωρίς πομπώδεις διακηρύξεις.

Μαζί του φέρνει και σαν σημείο αναφοράς ολόκληρο το πρώτο τεύχος του περιοδικού «Θεατρικά» του 1971, του οποίου θα μπορούσε να θεωρηθεί μια προέκταση στον χρόνο. Στην ουσία, βασική πρόθεση του «Τόπος Θεάτρου» είναι να ρίξει μια γέφυρα πάνω απ’ τον μισό αιώνα που μεσολαβεί και με αυθεντικές μαρτυρίες να συνθέσει ένα παλίμψηστο μιας μεγάλης και κοσμογονικής θεατρικής περιόδου παρουσιάζοντας πρόσωπα, έργα και ημέρες, πενήντα χρόνων νεοελληνικού θεάτρου. Δεν λείπουν φυσικά αρθρογραφία και σχόλια, αφιερώματα και κριτικές, θέσεις και αντιθέσεις.

 

Παρουσίαση πρώτου τεύχους

 

Η παρουσίαση του πρώτου τεύχους του περιοδικού «Τόπος Θεάτρου», συνοδευόμενου από το πρώτο συλλεκτικό τεύχος των «Θεατρικών», θα γίνει στον Πολυχώρο «Αλεξάνδρεια», την προσεχή Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 8 μ.μ.

 

Θα προλογίσει η καθηγήτρια του τμήματος θεατρικών σπουδών κ. Χαρά Μπακονικόλα, ο Γιώργος Χατζηδάκης και εκ μέρους της συντακτικής ομάδας η θεατρολόγος Καλλιόπη Ταράση.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Δ. Λεμπεση στα Public
15.04.2016 10:38
Τα Public και οι Εκδόσεις Ψυχογιός μας προσκαλούν όλους, μικρούς και μεγάλους, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Δ. Λεμπέση – του δημιουργού της best seller σειράς «Ψαρόσουπα» - «Οι Ανωήρωες και το Γιγαντιαίο Σαχλαμάρι», την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016.
Θ. Ρακόπουλος & Κ. Γιαλένιος για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη
08.04.2016 10:09
Στο πλαίσιο των συναντήσεων για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2016 από το Περιοδικό Κλεψύδρα & το Έναστρον Βιβλιοκαφέ το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των Υποψήφιων Θοδωρή Ρακόπουλου, για το βιβλίο του «νυχτερίδα στην τσέπη» εκδόσεις Νεφέλη και Κυριάκου Γιαλένιου, για το βιβλίο του «Μόνο τα νεκρά ψάρια ακολουθούν το ρεύμα» εκδόσεις Ψυχογιός.
Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2016: Οι υποψηφιότητες
02.03.2016 13:09
Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την καθιέρωση του «Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη» που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου.
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μάνθου Σκαργιώτη
17.02.2016 10:14
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Nakas Book House σας προσκαλούν στην κεντρική παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μάνθου Σκαργιώτη, Στον δρόμο των αρωμάτων την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής, "Ελευθέριος Μαντζίκας"
Κάλλια Παπαδάκη & Μαρία Ξυλούρη οι πρώτες υποψήφιες για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη
27.01.2016 11:06
Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση με τους υποψήφιους για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2016 από το Περιοδικό Κλεψύδρα & το Έναστρον Βιβλιοκαφέ