Το Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων γίνεται 15 ετών και επιστρέφει ανανεωμένο με κεντρικό σύνθημά του: «Επανεκκίνηση»!

Με 42 συμμετοχές στην Αθήνα και 12 στη Θεσσαλονίκη, οι Έλληνες χορογράφοι δηλώνουν δυναμικό παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, με φαντασία, δημιουργικότητα και ελπίδα για το μέλλον, και μας προσκαλούν στη μεγάλη γιορτή του σύγχρονου ελληνικού χορού: 1 – 14 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, και 1 – 4 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη στη Θεσσαλονίκη.

Στο 15ο Φεστιβάλ Χορού οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία, με ενιαίο εισιτήριο ημέρας (10 ευρώ), να παρακολουθήσουν σειρά από σύντομες, αντιπροσωπευτικές δημιουργίες (διάρκειας 10΄- 40΄) με την υπογραφή των πιο δραστήριων, ταλαντούχων νέων αλλά και παλιότερων καταξιωμένων χορογράφων, καλύπτοντας όλο το φάσμα του σύγχρονου ελληνικού χορού.

«Στο φεστιβάλ μας συμμετέχουν χορογράφοι όλων των γενιών και αισθητικών κατευθύνσεων, ενώ παρουσιάζονται κυρίως έργα της φετινής σοδιάς. Έργα που δημιουργήθηκαν το 2016. Καταξιωμένοι χορογράφοι, δάσκαλοι, συνυπάρχουν και μοιράζονται τη βραδιά με νεότερους δημιουργούς ακόμα και πρωτοεμφανιζόμενους. Τις νέες δυνάμεις όπως μας αρέσει να τις λέμε» σημειώνει ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων κ. Πέτρος Γάλλιας, υπογραμμίζοντας ότι: «Την πρώτη χρονιά συμμετείχαν 12 ομάδες και φέτος 42!

Το φεστιβάλ μας αποτελεί διοργάνωση που συσπειρώνει την κοινότητά μας. Αρκεί να αναφέρουμε οτι στα 15 αυτά χρόνια, παρουσιάστηκαν συνολικά 746 έργα Ελλήνων δημιουργών και εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, έργα που φτιάχτηκαν με αφορμή το Φεστιβάλ Χορού».

Αυτή τη χρονιά το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με συμμετοχές από επαγγελματικές σχολές χορού, με σεμινάρια, προβολές και διαλέξεις, ενώ θα φιλοξενηθούν και τρεις guest ομάδες σύγχρονου χορού από το εξωτερικό.

Συνδιοργάνωση: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και τις δράσεις αναλυτικά στο: www.mcf.gr

Διαβάστε επίσης:

Απόγειος από τις ομάδες Creo και Ρέον στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Twisted Genders της Φένιας Αποστόλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Διαδρομές, από το Χοροθέατρο Ακτίνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης