Από τις εκδόσεις Λυκόφως κυκλοφορεί η νέα ποιητική συλλογή του Αλέξανδρου Δαμουλιάνου «Οι τελευταίοι εραστές».

Η ποιητική συλλογή περιλαμβάνει τρεις ενότητες με κοινό στοιχείο τον έρωτα, σωματικό και πνευματικό. Στο επίκεντρο της ποίησης του Αλέξανδρου Δαμουλιάνου η ένωση δύο υποστάσεων σε μία, που πάντα κρύβει πόνο και οδηγεί στην απώλεια, αλλά και πάντα αποκαλύπτει αναγέννηση και δημιουργία, ένωση με το Όλον.

Μεστή και ταυτόχρονα λυρική η ποίηση του Αλέξανδρου Δαμουλιάνου, που δίνει στον αναγνώστη μία ολοκληρωμένη άποψη για τον ίμερο, βασική παράμετρο της ανθρώπινης υπάρξεως και της ζωής. Παράλληλα, ο ποιητής εκφράζει την υπαρξιακή αγωνία απέναντι στο έτερον και την αναζήτηση των στοιχείων που συνδέουν δύο ανθρώπους.

Ο Αλέξανδρος Δαμουλιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Σπούδασε στο Ε.Κ.Π.Α. Τμήμα Φιλολογίας. Έχει συγγράψει πέντε ποιητικές συλλογές, ένα παιδικό παραμύθι και έχει πολλές συμμετοχές σε λογοτεχνικά περιοδικά και συνέδρια. Ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από τον Νίκο Ζούδιαρη, τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Χρήστο Θεοδώρου. Τον έχουν προλογίσει ο Ευριπίδης Γαραντούδης, η Ιωάννα Καρυστιάνη, ο Θανάσης Νιάρχος, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Τίτος Πατρίκιος, ο Γιάννης Σμαραγδής και ο Βαγγέλης Χρόνης.

Το 2007 στο πρώτο διεθνές φεστιβάλ Αθηνών, EMOTION PICTURES: «Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία», προβλήθηκε η μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Θεός στον ορίζοντα», δικού του σεναρίου και σκηνοθεσίας Λένας Βουδούρη. Η ταινία «ταξίδεψε» σε πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.