Ήταν 7:15 μ.μ. μιας Τετάρτης του Απρίλη του 20…, όταν ο καθηγητής Ιάσων λούστηκε από ένα υπερφυσικό φως, καθώς δίδασκε το μάθημα της Φυσικής στην τάξη Β1.

Ο μοναχικός καθηγητής Ιάσων ανακαλύπτει ένα παράξενο παράθυρο βιτρό σε μία ξεχασμένη αίθουσα του σχολείου του. Ένας σαραντάρης νιώθει ότι τα όνειρα και οι αναμνήσεις του χάνουν τα πρίμα τους σαν γέρικες κασέτες, και το περιεχόμενο ακούγεται μουντό. Στην πλατεία Βάθης φέγγουν τα φώτα από το νυχτερινό γυμνάσιο· οι μαθητές αμίλητοι, με χέρια σκληρά και φαγωμένα. Στη λαϊκή ένας τσαντάκιας πιάνεται και παρακαλεί να μην το μάθει η μάνα του. Μακριά στο Βισμπάντεν οι Γερμανοί μαθαίνουν τον Μητροπάνο σε ένα βράδυ και πίσω στην Ομόνοια νοσταλγίες περασμένες από Φώτοσοπ. Αθήνα, νύχτα, η ώρα τρεις, χιονόνερο, αλλά ο Ντίνος βλέπει χιονόνειρο.

Ιστορίες. Παραλίγο. Και ιστορίες για το παραλίγο. Σαν μια ρωγμή που λίγο ανοίγει και ύστερα κλείνει, κι ανάμεσα να διαρρέει η ζωή. Σαν ανάμνηση να φεύγει, αλλά και να ξανάρχεται. Σαν υπόμνηση…

Ο Βασίλης Κατσικονούρης έχει γράψει τα θεατρικά έργα Το ΓάλαΚαλιφόρνια ΝτρίμινΕντελώς ΑναξιοπρεπέςΤο μπουφάν της ΧάρλεϊΟι ΑγνοούμενοιΠήρε τη ζωή της στα χέρια τηςΚαγκουρό. Έχουν παιχτεί στην Ελλάδα (Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Δημήτρης Χορν, Στοά, Μεταξουργείο, Ελληνικός Κόσμος και αλλού), στην Κύπρο (ΘΟΚ, Θέατρο Διόνυσος και αλλού), στο Βελιγράδι (Belgrade Drama Theatre), στη Βαρσοβία (Θέατρο Ka­mie­nica) και στη Γερμανία (Φεστιβάλ Βισμπάντεν).

Έργα του έχουν τιμηθεί με κρατικά βραβεία από το Υπουργείο Πολιτισμού και στον διεθνή διαγωνισμό του Ιδρύματος Ωνάση, καθώς και με βραβεία κοινού από το περιοδικό Αθηνόραμα.

Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Μπαμπούσκα (Εκδόσεις Κέδρος, 2012) και Ντίντλο, το σωματίδιο του χρόνου (Εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2014). Επίσης, το σενάριο για τη μεταφορά του έργου του Το Γάλα στον κινηματογράφο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σιούγα (2011).

Το 2013 σκηνοθέτησε τον μονόλογο Το Θέαμα του Τζον Κλάνσι στο Θέατρο Σημείο και το 2016 τους μονολόγους του Ιάκωβου Καμπανέλλη Ένας «Πανηγυρικός» και ένας «Επικήδειος» στο Θέατρο Αλεξάνδρεια.

Ζει στην Αθήνα, όπου και εργάζεται ως καθηγητής αγγλικής γλώσσας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.