Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Σχεδιασμού Room18 από τις ΔΟΜΕΣ: Πρόσκληση συμμετοχής

Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Σχεδιασμού Room18 από τις ΔΟΜΕΣ: Πρόσκληση συμμετοχής

Η υποβολή συμμετοχών με μειωμένο τέλος για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Σχεδιασμού Room 18, τον πρώτο διαγωνισμό με θέμα τον εσωτερικό χώρο ενός τυπικού αστικού δωματίου ξενοδοχείου, 18m2 - 24m2, συνεχίζεται έως και τη Δευτέρα 30 Μαϊου.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να παρουσιάσουν νέους τρόπους δημιουργικής επανερμηνείας και υπέρβασης των τυπικών προδιαγραφών, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τις πιθανές επιθυμίες και προσδοκίες του σύγχρονου ταξιδιώτη. Στόχος του διαγωνισμού είναι η δημιουργία μιας δεξαμενής ανανεωτικών ιδεών για την αρχιτεκτονική της φιλοξενίας.

Συμμετέχοντες:

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν αρχιτέκτονες, σχεδιαστές εσωτερικού χώρου, διακοσμητές, σκηνογράφοι, συνθέτες εικαστικών εγκαταστάσεων και δημιουργοί κάθε κλάδου.

Βραβεία:

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, θα δοθούν τρία χρηματικά βραβεία και έξι εύφημες μνείες. Οι τρεις βραβευμένες συμμετοχές, υλοποιημένες σε πραγματικές διαστάσεις (κλίμακα 1/1), θα παρουσιαστούν στην έκθεση Room 18, (Μουσείο Μπενάκη , 23/11 - 11/12). Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν και όλες οι υπόλοιπες συμμετοχές, με σχεδιαστικό και εικονογραφικό υλικό.

Διάρκεια:

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει εώς τις 4 Ιουλίου.
Η υποβολή συμμετοχών ξεκίνησε στις 21 Απριλίου.

Συμμετοχές:

- μειωμένο τέλος (early bird): 40€ από 21/04 έως 30/05
- κανονικό τέλος 70€ από 31/05 έως 27/06

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό και τους όρους συμμετοχής: www.room18.gr.

Παράλληλα με την διεξαγωγή του Διαγωνισμού θα συγκροτηθεί το Excursus, ένα ανοικτό διαδικτυακό blog για τον Ελληνικό τουρισμό με επίκεντρο την αρχιτεκτονική της φιλοξενίας, που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ενδιαφερομένων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του Excursus στέλνοντας σχετικό υλικό στη διεύθυνση excursus@room18.gr. Απαραίτητη προϋπόθεση δημοσίευσης είναι η αναφορά της πηγής προέλευσης.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού, θα εκδοθεί ένας ειδικός Τόμος, ο οποίος θα συμπεριλάβει επιλογή των συμμετοχών του διαγωνισμού, σύντομα κείμενα της κριτικής επιτροπής και δοκίμια σχετικά με τον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο.

Διοργάνωση:

Η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ, μέσα από την πολύπλευρη δραστηριότητα της, συνιστά ένα σημείο επαφής της ελληνικής με τη διεθνή αρχιτεκτονική πραγματικότητα. Αποσκοπεί στην ενημέρωση των Ελλήνων αρχιτεκτόνων και του ευρύτερου ενδιαφερόμενου κοινού για τις τελευταίες τάσεις της διεθνούς αρχιτεκτονικής αλλά και στην προβολή της Ελληνικής αρχιτεκτονικής παραγωγής ανά τον κόσμο. Το Room 18 αποτελεί τον 4ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό των ΔΟΜΩΝ.

Σχετικές ειδήσεις
Room18: Το νέο αστικό ξενοδοχείο από το Μουσείο Μπενάκη και τις ΔΟΜΕΣ
02.11.2016 16:42
Η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ και το Μουσείο Μπενάκη, σε συνέχεια του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Σχεδιασμού Room18, με θέμα το δωμάτιο ενός αστικού Ελληνικού ξενοδοχείου 18m2, διοργανώνουν την έκθεση Room18, παρουσιάζοντας 262 νέες προτάσεις, 582 δημιουργών, από 17 χώρες. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη σε χώρο 500μ2, από τις 18 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου.
Second Nature: Πρόσκληση για συμμετοχή αρχιτεκτόνων και καλλιτεχνών στην Πάφο
11.08.2016 15:47
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – ΠΑΦΟΣ2017 απεύθυνε πρόσκληση συμμετοχής σε αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες για το project “SECOND NATURE”, για τη δημιουργία ελαφρών κατασκευών μικρής κλίμακας που θα τοποθετηθούν στον Δημοτικό Κήπο, στο κέντρο της Πάφου.
Από Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία οι νικητές του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Σχεδιασμού Room 18
26.07.2016 13:54
Από την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία είναι τα τρία έργα που βραβεύονται στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Σχεδιασμού Room 18.
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Σχεδιασμού Room 18!
19.07.2016 14:50
Ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Σχεδιασμού Room 18 που αποτελεί τον πρώτο διαγωνισμό που διεξάγεται με θέμα τον εσωτερικό χώρο ενός τυπικού αστικού δωματίου ξενοδοχείου, ολοκληρώθηκε συγκεντρώνοντας 262 συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
8η εικαστική έκθεση Ελευσίνας «ΞενοΔοχείο»: Πρόσκληση συμμετοχής
07.03.2016 15:09
Η πρόσκληση απευθύνεται τόσο σε μεμονωμένους καλλιτέχνες, όσο και σε ομάδες που δρουν με τη δυναμική τους εν τη ενώσει και ζουν, κατάγονται ή εμπνέονται από την Ελευσίνα.