Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Άνθρωποι από την ομάδα ΟΠΑ στο Altera Pars

Άνθρωποι από την ομάδα ΟΠΑ στο Altera Pars

Η Θεατρική Ομάδα ΟΠΑ παρουσιάζει την παράσταση Άνθρωποι στις 6, 7, 8, 9 Ιουνίου 2016 στο Θέατρο Altera Pars.

 

Γεια... Τι κάνεις; Έχει σημασία να σου πούμε «Γεια» πριν να σου πούμε «Αντίο». Εμείς είμαστε Άνθρωποι. Εσύ; Είσαι Άνθρωπος; Νομίζουμε πως είσαι... Είμαστε το ίδιο. Ναι, η ζωή μας είναι διαφορετική, αλλά εμείς είμαστε ίδιοι. Από την στιγμή που θα το βιώσεις, το συναίσθημα του να είσαι Άνθρωπος, θα δεις ότι δεν μοιάζει με τίποτα άλλο που να έχεις ζήσει. Αποφασίσαμε να σπάσουμε αυτόν τον κύκλο βίας και αίματος και εκδίκησης με το να σταματήσουμε να σκοτώνουμε και να υποστηρίζουμε την εκδίκηση. Όταν ένας άνθρωπος πυροβολάει προς έναν άλλον άνθρωπο, κάτι σκοτώνεται μέσα μας. Για αυτό αποφασίσαμε να αφήσουμε κάτω τα όπλα. Αν ζούσαμε στο παρελθόν θα περνούσαμε τον χρόνο μας κλαίγοντας. Για αυτό αποφασίσαμε να ζήσουμε στο παρόν. Το χειρότερο είναι να φεύγεις από το σπίτι σου με τις βαλίτσες σου. Πρέπει να αποχαιρετήσεις όλη σου την ζωή. Τώρα πια δεν έχουμε σπίτι. Το χειρότερο είναι να απολύεσαι από την δουλειά σου. Αισθάνεσαι καταρράκωση. Αναρωτιέσαι ποιος είσαι, τι κάνεις, τι προσφέρεις... Τώρα πια δεν έχουμε δουλειά. Χωρίς σπίτι και χωρίς δουλειά... φυλακισμένοι στην κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε... είχαμε χρόνο να σκεφτούμε. Αυτό είναι αυτό που ανακαλύψαμε: Είτε είσαι χαρούμενος με πολύ λίγα, είτε δεν θα σου βγει σε καλό. Δεν υποστηρίζουμε την φτώχεια, υποστηρίζουμε την νηφαλιότητα. Για αυτό αποφασίσαμε να αφήσουμε κάτω τα ναρκωτικά. Δεν είναι το καλύτερο για εμάς ή για την οικογένειά μας... Ήρθαμε αντιμέτωποι με τον θάνατο και αποφασίσαμε να μην παρατήσουμε την ζωή. Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να σου πούμε κάτι: Μπορείς να τα καταφέρεις. Και εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν φοβόμαστε τον θάνατο. Φοβόμαστε την ανωνυμία... Απλά να περάσουμε από αυτήν την ζωή χωρίς να αφήσουμε τίποτα πίσω μας... Τι αφήνουμε πίσω μας; Τι έχουμε κάνει με τις ζωές μας; Γιατί είμαστε εδώ; Για εμάς, το πιο σημαντικό είναι η αγάπη. Όλα καταλήγουν στην αγάπη. Κι αν μας ρωτάς για την ουσία της ύπαρξης... Κι αν μας ρωτάτε για το νόημα της ζωής ... Αυτό… ελάτε να το δείτε επί σκηνής...

 

Άνθρωποι

Μια παράσταση με θέμα τον ίδιο τον Άνθρωπο, εμπνευσμένη από τους Aνθρώπους του ντοκιμαντέρ «Human» και τους Aνθρώπους της Ομάδας...

 

Θεατρική Ομάδα ΟΠΑ

Σκηνοθεσία: Μαριλού Βαλεοντή

Ερμηνεία (με σειρά εμφάνισης): Σταύρος Μαρκόπουλος, Ανθή Βυτινίδη, Ορσαλία Δαμουλάκη, Νάσος Τσέρος, Λουκάς Γιασηράνης, Θανάσης Πρίφτης, Άρτεμις Βαλτζάκη, Παρασκευή Φραγκίσκου, Στέλλα Αρχοντάκη, Δήμητρα Αναστασοπούλου, Σοφία Καραπάτη, Πάνος Παπαδόπουλος, Ειρήνη Λάι, Μαριλένα Βελώνια.

 

Είμαστε Όλοι Άνθρωποι Σε Αυτόν Τον Κόσμο...

Σχετικές ειδήσεις
Αγγέλα, του Γιώργου Σεβαστίκογλου στο Θέατρο Altera Pars
17.11.2016 10:37
Ο Πέτρος Νάκος σκηνοθετεί στο Altera Pars την Αγγέλα, του Γιώργου Σεβαστίκογλου.
Ο ήχος του όπλου, της Λούλας Αναγνωστάκη στο Altera Pars
29.09.2016 14:38
Ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής δραματουργίας, «Ο ήχος του όπλου», της Λούλας Αναγνωστάκη, σχεδόν τριάντα χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα, ξαναζωντανεύει από τις 14 Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο ALTERA PARS, με την σκηνοθετική ματιά του Πέτρου Νάκου και τη Μίνα Χειμώνα στο ρόλο της Κάτιας.
Θεατρική σεζόν 2016-2017: To Altera Pars συνεχίζει να στηρίζει το νεοελληνικό έργο
12.07.2016 16:58
Ο Πέτρος Νάκος σκηνοθετεί δύο εμβληματικά έργα της νεοελληνικής δραματουργίας την ερχόμενη θεατρική σεζόν (2016-2017) στο Altera Pars: την «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου και τον «Ήχο του όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη.
Αντιγόνη του Μπρεχτ από την ομάδα ΟΠΑ στο Altera Pars
24.05.2016 10:13
Η Θεατρική Ομάδα του Ο.Π.Α. (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) παρουσιάζει την «Αντιγόνη» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, από τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στο Θέατρο Altera Pars.
Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη από την ομάδα ΟΠΑ στο Θέατρο Altera Pars
23.05.2016 13:52
Η Θεατρική Ομάδα Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζει τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη στο Θέατρο Altera Pars από 23 έως 26 Μαΐου 2016.