Την Παρασκευή 27, Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαΐου 2016, με τη συνεργασία του Σπιτιού της Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η παράσταση Αυτόχειρας της Βάσιας Βασιλείου.

Ο Αυτόχειρας είναι να μια σκηνική σύνθεση που προβάλλει το πορτραίτο μιας νέας γυναίκας που πάσχει από μανιοκατάθλιψη. Η σωματοποιημένη δράση, άλλοτε γεωμετρώντας και άλλοτε διαμελίζοντας την παραποιημένη πραγματικότητα του μυαλού της ηρωίδας μας οδηγεί στις ψευδαισθήσεις της. Η μάστιγα της εποχής μέσα από μια αμιγώς «ψυχεδελική» ματιά.

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Βάσια Βασιλείου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Τσούκας

Κείμενα εμπνευσμένα από: Σταύρος Σταυρόπουλος, Αρθούρος Ρεμπώ, Σάρα Κέιν, Τζιμ Μόρισσον, Λούλα Αναγνωστάκη, Βάσια Βασιλείου

Sound Design Έναρξης: Νεκτάριος Μεϊντάνης – Martian Arts

Composing and Programming: Αλέξανδρος Πάντζος

Ήχος – Φωτισμός: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Μουσική Σύνθεση To fear and Love U: Φίλιππος Περιστέρης

Φωτογραφία:  Έλλη Σασσαγιάννη – Ellie Art Photography

Επί Σκηνής:  Βάσια Βασιλείου, Ευγενία Μωράκη

Διάρκεια: 60 λεπτά

Η Βάσια Βασιλείου (ηθοποιός-σκηνοθέτης) μετά το βραβευμένο ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ (Β΄ Βραβείο Καλύτερης Παράστασης Festival Nova Pars Nights), αφού πρότεινε ένα ενδιαφέρον πάντρεμα μιμικής performance και σωματοποιημένης δράσης, «αφορίζοντας» τον λόγο, και το πολυσυζητημένο Dra(u)gging (4 υποψηφιότητες στα Annual Gay Awards), επανέρχεται με άλλη μια «In-yer-face-theater» παράσταση. Επιλέγει και πάλι σκληρή ρεαλιστική θεματολογία μέσα από γρήγορες σουρεαλιστικές, εναλλασσόμενες εικόνες, αποφεύγοντας κάθε υπαινιγμό.