Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Αυτόχειρας της Βάσιας Βασιλείου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Αυτόχειρας της Βάσιας Βασιλείου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Την Παρασκευή 27, Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαΐου 2016, με τη συνεργασία του Σπιτιού της Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η παράσταση Αυτόχειρας της Βάσιας Βασιλείου.

 

Ο Αυτόχειρας είναι να μια σκηνική σύνθεση που προβάλλει το πορτραίτο μιας νέας γυναίκας που πάσχει από μανιοκατάθλιψη. Η σωματοποιημένη δράση, άλλοτε γεωμετρώντας και άλλοτε διαμελίζοντας την παραποιημένη πραγματικότητα του μυαλού της ηρωίδας μας οδηγεί στις ψευδαισθήσεις της. Η μάστιγα της εποχής μέσα από μια αμιγώς «ψυχεδελική» ματιά.

 

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Βάσια Βασιλείου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Τσούκας

Κείμενα εμπνευσμένα από: Σταύρος Σταυρόπουλος, Αρθούρος Ρεμπώ, Σάρα Κέιν, Τζιμ Μόρισσον, Λούλα Αναγνωστάκη, Βάσια Βασιλείου

Sound Design Έναρξης: Νεκτάριος Μεϊντάνης – Martian Arts

Composing and Programming: Αλέξανδρος Πάντζος

Ήχος – Φωτισμός: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Μουσική Σύνθεση To fear and Love U: Φίλιππος Περιστέρης

Φωτογραφία:  Έλλη Σασσαγιάννη – Ellie Art Photography

Επί Σκηνής:  Βάσια Βασιλείου, Ευγενία Μωράκη

Διάρκεια: 60 λεπτά

 

Η Βάσια Βασιλείου (ηθοποιός-σκηνοθέτης) μετά το βραβευμένο ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ (Β΄ Βραβείο Καλύτερης Παράστασης Festival Nova Pars Nights), αφού πρότεινε ένα ενδιαφέρον πάντρεμα μιμικής performance και σωματοποιημένης δράσης, «αφορίζοντας» τον λόγο, και το πολυσυζητημένο Dra(u)gging (4 υποψηφιότητες στα Annual Gay Awards), επανέρχεται με άλλη μια «In-yer-face-theater» παράσταση. Επιλέγει και πάλι σκληρή ρεαλιστική θεματολογία μέσα από γρήγορες σουρεαλιστικές, εναλλασσόμενες εικόνες, αποφεύγοντας κάθε υπαινιγμό.

Σχετικές ειδήσεις
Humanismus στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
23.02.2017 12:55
Ο Εμμανουήλ Κουτσουρέλης σκηνοθετεί την μαύρη κωμωδία Humanismus, η οποία βασίζεται σε έργα των Βασίλη Ζιώγα και Τζόναθαν Σουίφτ. Η παράσταση ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 3 Μαρτίου 2017.
The Comedians, με τους Ήρα Κατσούδα και Ανδρέα Πασπάτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.11.2016 13:51
Το πρώτο stand up comedy talk show, “The Comedians”, είναι γεγονός! Πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 5, 12, 19, 26 Δεκεμβρίου 2016 και 2 Ιανουαρίου 2017 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
72 Ώρες, της Αστερόπης Λαζαρίδου και του Γιώργου Χατζηπαύλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
02.11.2016 14:42
Ύστερα από 25 sold out παραστάσεις, 1.262 θεατές και άφθονο γέλιο, οι «72 ώρες» επιστρέφουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, έως και 29 Ιανουαρίου.
Παρίας, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
17.05.2016 15:56
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μας προσκαλεί στο έργο του Αυγούστου Στριντμπεργκ, Παρίας, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, από την Τετάρτη 18 Μαΐου έως το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016.
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.