Η filmtrade παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 26 Μαΐου 2016 τη νέα κωμωδία του Bruno PODALYDÈS με τίτλο Γλυκιά απόδραση.

Σύνοψη

Ο Μισέλ είναι πενηντάρης γραφίστας, σε κρίση μέσης ηλικίας.

Μέσω διαδικτύου παραγγέλνει ένα καγιάκ με σκοπό μια ΓΛΥΚΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ.

Κωπηλατώντας διασχίζει την υπέροχη γαλλική εξοχή και μέσα από μια σειρά απρόσμενων συναντήσεων έρχεται σε επαφή με τα πραγματικά του αισθήματα.

Γαλλία – 2015 – Έγχρωμο – Διάρκεια: 107’

Σκηνοθεσία – Σενάριο : Bruno PODALYDÈS

Mε τους:

(Michel ) Bruno PODALYDÈS

(Laetitia) Agnès JAOUI

(Rachelle) Sandrine KIBERLAIN

(Mila) Vimala PONS

(Rémi ) Denis PODALYDÈS

(Christophe ) Michel VUILLERMOZ

(Damien ) Jean‐Noël BROUTÉ

Φωτογραφία: Claire Mathon

Mοντάζ : Christel Dewynter

Παραγωγή : Why Not Productions

Διανομή : Filmtrade

Βιογραφικό

Bruno Podalydès

Ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και σεναριογράφος Bruno Podalydès έκανε την έκπληξη το 1992 με την ταινίαVersailles Rive Gauche που κέρδισε πολλές διακρίσεις, μεταξύ αυτών και το βραβείο César καλύτερης ταινίας μικρού μήκους το 1993. Το φιλμ του Μόνο ο Θεός με βλέπει αποσπά το 1999 το βραβείο César καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη. Το 2001 ο Bruno και ο αδελφός του, ο ηθοποιός Denis Podalydès, συνυπογράφουν την ταινία Liberté-Oléron. Το 2003 μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το έργο του Gaston Leroux Le Μystère de la chambre jaune καθώς και τη συνέχειά του, Le Parfum de la dame en noir, το 2005. Το 2006 συμμετέχει στη σκηνοθεσία της συλλογικής ταινίας Paris, Je t’aime και παίζει στο φιλμ Προσωπικοί φόβοι σε δημόσιους χώρους του Alain Resnais. Το 2008 σκηνοθετεί την κωμωδία Bancs publics και το 2015 την κωμωδία ΓΛΥΚΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ, όπου πρωταγωνιστεί δίπλα στην Agnès Jaoui και τη Sandrine Kiberlain.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

1998 : Dieu Seul Me Voit (Versailles-Chantiers)  – Βραβείο César καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.

2001 : Liberté-Oléron

2003 : Le Mystère De La Chambre Jaune

2005 : Le Parfum De La Dame En Noir

2008 : Bancs publics (Versailles Rive-Droite)

2012 : Adieu Berthe, l’enterrement de Mémé