Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Λιλιπούτειοι Σολίστ!

Λιλιπούτειοι Σολίστ!
Η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και ο Αλέξανδρος Μυράτ στο πλαίσιο του Κύκλου Γνωριμία με τον Κόσμο της Μουσικής- Κυριακή πρωί στο Μέγαρο παρουσιάζουν την Καμεράτα Junior! Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει λέει μια παροιμία και φαίνεται το Κυριακάτικο πρωινό της 22ας Μαρτίου θα επαληθευθεί καθώς γνωστοί και καταξιωμένοι μουσικοί της Καμεράτα, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής συμπράττουν με τα παιδιά τους! 

Την Καμεράτα Τζούνιορ αποτελούν τα παιδιά των μουσικών της Ορχήστρας, ηλικίας πέντε έως δεκαπέντε χρονών, τα οποία θα ερμηνεύσουν υπό την καθοδήγηση του μόνιμου αρχιμουσικού της Ορχήστρας Αλέξανδρου Μυράτ, ένα σύνολο από έργα από διαφορετικές περιόδους της μουσικής. Την παρουσίαση των πρωτοεμφανιζόμενων σολίστ καθώς και το σχολιασμό των έργων που θα ερμηνεύσουν έχει αναλάβει η Έφη Αβέρωφ - Μιχαηλίδου.          
Σχετικές ειδήσεις
Το West Side Story από την Kαμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
22.06.2016 10:32
Η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και ο καλλιτεχνικος της διευθυντής Γιώργος Πέτρου, παρουσιάζουν σε μια νέα, εντυπωσιακή παραγωγή, το διασημότερο μιούζικαλ στην ιστορία του Broadway: το West side Story.
Carmina Burana, του Καρλ Ορφ από την Καμεράτα στο Ηρώδειο
30.05.2016 16:47
Η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου παρουσιάζει στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεσιβάλ Αθήνών, το γνωστότερο συμφωνικό/χορωδιακό έργο του 20ού αιώνα: τα πολυαγαπημενα Carmina Burana του γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Καρλ Ορφ (1895-1982), που γράφτηκαν το 1935 για μεγάλα ορχηστρικά και χορωδιακά σύνολα καθώς και τρεις σολίστ.
Μπετόβεν-mania από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
08.02.2016 12:24
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής μας προσκαλούν να ζήσουμε μια μοναδική μουσική εμπειρία, μέσα από μία μαραθώνια συναυλία, που αναβιώνει τη θρυλική παρουσίαση των έργων του Μπετόβεν από τον ίδιο στη Βιέννη στις 22/12/1808.
Η Καμεράτα υποδέχεται το 2016 με βιεννέζικα βαλς στο Μέγαρο!
22.12.2015 10:27
H Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής –διεθνώς γνωστή με την επωνυμία Αrmonia Atenea– και ο πολυβραβευμένος μαέστρος της Γιώργος Πέτρου φέρνουν την πρωτοχρονιάτικη Βιέννη στην Αθήνα και υπόσχονται να χαρίσουν στο κοινό τις πιο αισιόδοξες νότες για το νέο έτος, δίνοντας μία εορταστική συναυλία, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016 στις 8:30 το βράδυ, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.
Το Μεγάρο Μουσικής μόνιμη στέγη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
16.12.2015 10:23
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών έχουν τη χαρά να σας ανακοινώσουν ότι την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.