Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Σύγχρονοι Έλληνες Καλλιτέχνες στο Βουκουρέστι

Σύγχρονοι Έλληνες Καλλιτέχνες στο Βουκουρέστι
Η Melenia Art Gallery, η πρώτη Ελληνική Gallery Έργων Τέχνης στο Βουκουρέστι, φιλοξενεί έργα μερικών από τους μεγάλους σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες μας, όπως του Κώστα Τσόκλη, της Αφροδίτης Λίτη, του Μιχάλη Μανουσάκη και της Βένιας Μπεχράκη.

Ο Κώστας Τσόκλης, από την δεκαετία του ’50 έως σήμερα, υπήρξε απ’ τους καλλιτέχνες εκείνους των οποίων το έργο , αν και φαινομενικά εικαστικό, απεικόνιζε  πάντα την πορεία, τη δράση, τις σκέψεις, το συναίσθημα και την ίδια την ποιητική του. Η διαρκής αμφισβήτηση και οι πειραματισμοί είναι στοιχεία, τα οποία κυριαρχούν στα έργα του.

Η Αφροδίτη Λίτη, η διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα γλύπτρια,  προσεγγίζει μέσα από το έργο της έννοιες όπως η γέννηση, η ανάπτυξη, η καρποφορία και η αναγέννηση. Θεωρεί ότι το γλυπτό, πρωτότυπο κόσμημα, ανεξαρτήτως υλικού και μεγέθους, αποτελεί έκφανση εικαστικής και όχι εφαρμοσμένης τέχνης, από το 2001, 2002 η Αφροδίτη Λίτη φιλοτεχνεί υπερμεγέθη γλυπτά-δακτυλίδια με μοναδική ευαισθησία.

Ο Μιχάλης Μανουσάκης, μέσα από τα έργα του αφηγείται ιστορίες με σχήματα, χρώματα και υλικά, ιστορίες που αφήνουν πάντοτε να πλανάται ένα ερωτηματικό και μία αμφιβολία. Αναλύει τη σχέση του ανθρώπου με τον πραγματικό αλλά και με τον ψυχολογικό του χώρο, τη σχέση του με τους άλλους ανθρώπους, τη σχέση του με το άλλο φύλο, με το χρόνο που φεύγει, αλλά που μας αφήνει αναμνήσεις
 
Η Βένια Μπεχράκη, η ανερχόμενη και ταλαντούχα Ελληνίδα καλλιτέχνης, επεξεργάζεται ψηφιακά τις φωτογραφίες, συνδυάζοντας εικόνες από το δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο, με σκοπό τη δημιουργία ενός κοινού νέου χώρου.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο: η έκθεση στο National Geographic Museum
01.06.2016 09:56
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάζεται στις 2 Ιουνίου 2016, στον τελευταίο της σταθμό, το National Geographic Museum στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών, ολοκληρώνοντας έτσι με μεγάλη επιτυχία το ταξίδι της στη Βόρεια Αμερική.
Στο δρόμο για την αλήθεια: Ομαδική έκθεση του ΣΚΕΤΒΕ στην Govedarou Art Gallery
31.03.2016 12:29
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) εκθέτει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από συνολικά 53 συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στη GOVEDAROU ART GALLERY στη Θεσσαλονίκη.
Νέα Εδάφη: Νέα περιοδική έκθεση στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη
18.01.2016 14:58
Καλλιτεχνικά μοναδικά και πρωτοεμφανιζόμενα τα κοσμήματα που κατασκεύασαν 50 έλληνες καλλιτέχνες φιλοξενούνται από τις 3 Φεβρουαρίου 2016 στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη στη νέα περιοδική έκθεση «Νέα Εδάφη».
Athens Biennale 2015-2017
29.12.2015 09:59
Συνολικά 3.500 άτομα επισκέφτηκαν από τις 18 έως τις 28 Νοεμβρίου 2015 τις εναρκτήριες εκδηλώσεις και δράσεις της Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 "OMONOIA" συνηγορώντας υπέρ της ανάπτυξης συνεργασιών και συμμαχιών. Στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, με επίκεντρο το ιστορικό Μπάγκειον, συνολικά 85 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες παρουσίασαν περισσότερες από 40 δράσεις εμπλέκοντας το κοινό σε μια πρωτόγνωρη δημιουργική ζύμωση.
Οκτώ Έλληνες ζωγράφοι της γενιάς του '80 σε μία κοινή έκθεση στη Nitra Gallery
10.12.2015 16:57
Οκτώ καταξιωμένοι Έλληνες ζωγράφοι της γενιάς του '80 που έχουν σφραγίσει με το έργο τους τη Σύγχρονη Ελληνική Ζωγραφική παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε μία κοινή έκθεση στη Nitra, που εγκαινιάζεται το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015.