Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Σύγχρονοι Έλληνες Καλλιτέχνες στο Βουκουρέστι

Σύγχρονοι Έλληνες Καλλιτέχνες στο Βουκουρέστι
Η Melenia Art Gallery, η πρώτη Ελληνική Gallery Έργων Τέχνης στο Βουκουρέστι, φιλοξενεί έργα μερικών από τους μεγάλους σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες μας, όπως του Κώστα Τσόκλη, της Αφροδίτης Λίτη, του Μιχάλη Μανουσάκη και της Βένιας Μπεχράκη.

Ο Κώστας Τσόκλης, από την δεκαετία του ’50 έως σήμερα, υπήρξε απ’ τους καλλιτέχνες εκείνους των οποίων το έργο , αν και φαινομενικά εικαστικό, απεικόνιζε  πάντα την πορεία, τη δράση, τις σκέψεις, το συναίσθημα και την ίδια την ποιητική του. Η διαρκής αμφισβήτηση και οι πειραματισμοί είναι στοιχεία, τα οποία κυριαρχούν στα έργα του.

Η Αφροδίτη Λίτη, η διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα γλύπτρια,  προσεγγίζει μέσα από το έργο της έννοιες όπως η γέννηση, η ανάπτυξη, η καρποφορία και η αναγέννηση. Θεωρεί ότι το γλυπτό, πρωτότυπο κόσμημα, ανεξαρτήτως υλικού και μεγέθους, αποτελεί έκφανση εικαστικής και όχι εφαρμοσμένης τέχνης, από το 2001, 2002 η Αφροδίτη Λίτη φιλοτεχνεί υπερμεγέθη γλυπτά-δακτυλίδια με μοναδική ευαισθησία.

Ο Μιχάλης Μανουσάκης, μέσα από τα έργα του αφηγείται ιστορίες με σχήματα, χρώματα και υλικά, ιστορίες που αφήνουν πάντοτε να πλανάται ένα ερωτηματικό και μία αμφιβολία. Αναλύει τη σχέση του ανθρώπου με τον πραγματικό αλλά και με τον ψυχολογικό του χώρο, τη σχέση του με τους άλλους ανθρώπους, τη σχέση του με το άλλο φύλο, με το χρόνο που φεύγει, αλλά που μας αφήνει αναμνήσεις
 
Η Βένια Μπεχράκη, η ανερχόμενη και ταλαντούχα Ελληνίδα καλλιτέχνης, επεξεργάζεται ψηφιακά τις φωτογραφίες, συνδυάζοντας εικόνες από το δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο, με σκοπό τη δημιουργία ενός κοινού νέου χώρου.

Σχετικές ειδήσεις
«Εννέα Ρωσικές Ιστορίες» για το καλοκαίρι ...στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
15.07.2016 11:36
Εννέα σύγχρονοι Ρώσοι καλλιτέχνες, με εννέα δικές τους εικαστικές ιστορίες θα φιλοξενούνται για όλο το καλοκαίρι στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο: η έκθεση στο National Geographic Museum
01.06.2016 09:56
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάζεται στις 2 Ιουνίου 2016, στον τελευταίο της σταθμό, το National Geographic Museum στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών, ολοκληρώνοντας έτσι με μεγάλη επιτυχία το ταξίδι της στη Βόρεια Αμερική.
Στο δρόμο για την αλήθεια: Ομαδική έκθεση του ΣΚΕΤΒΕ στην Govedarou Art Gallery
31.03.2016 12:29
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) εκθέτει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από συνολικά 53 συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στη GOVEDAROU ART GALLERY στη Θεσσαλονίκη.
Έλληνες Ναΐφ Ζωγράφοι από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας
16.03.2016 13:27
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας θα φιλοξενείται από την Παρασκευή 25 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2016 η έκθεση «Έλληνες Ναΐφ Ζωγράφοι» με έργα από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή, σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.