Στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους το βιβλιοπωλείο Μικρός Κοραής παρουσιάζει το βιβλίο του Επαμεινώνδα Μπαλούμη Τοξότες …

Τους ήρωες του βιβλίου αυτού ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος τους βρήκε στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Ο Αντριάς, ο Στέφος, ο Τσίμπλης, ο Μπακανιάρης, ο Μύξης, η Αέλα, η τρελο-Ζωή ενθουσιάζονταν με τις νίκες των φαντάρων μας στο Αλβανικό μέτωπο και ξεκατίνιαζαν την καμπάνα της εκκλησιάς του χωριού. Όταν όμως οι Γερμανοί κατέκτησαν τη χώρα, η ψυχή τους μάτωσε με τα Θύματα της πείνας του \’41. Κι αφού οι μεγάλοι βγήκαν στα βουνά να πολεμήσουν τον κατακτητή, οπλίστηκαν κι αυτά με τόξα και σπαθιά. Και δεν ήταν λίγες οι παλικαριές τους: συχνά τάπωναν με κρεμμύδες τις εξατμίσεις από τις μοτοσυκλέτες των Ιταλών ή τους έκλεβαν και τα ποδήλατα! Κάποτε έστηναν και ενέδρες, για να τρομάξουν με τα βέλη τους, τους Γερμανούς – όπως τον παλιο-Φριτς, που δεν άφηνε το Γιάγκο να καβαλάει το τρένο… τζάμπα!

Κι όλ\’ αυτά μαζί με την καθημερινή τους προπόνηση στην καρεκλομαχία, το καλοκαιρινά ψάρεμα με πυροφάνι, το κυνήγι των πουλιών με τη σφεντόνα αλλά και τις βραδινές, ζωηρές τους παρελάσεις, όπου ξεφώνιζαν παράφωνα τραγούδια της εποχής.