Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Τοξότες

Τοξότες
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους το βιβλιοπωλείο Μικρός Κοραής παρουσιάζει το βιβλίο του Επαμεινώνδα Μπαλούμη Τοξότες ...

Τους ήρωες του βιβλίου αυτού ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος τους βρήκε στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Ο Αντριάς, ο Στέφος, ο Τσίμπλης, ο Μπακανιάρης, ο Μύξης, η Αέλα, η τρελο-Ζωή ενθουσιάζονταν με τις νίκες των φαντάρων μας στο Αλβανικό μέτωπο και ξεκατίνιαζαν την καμπάνα της εκκλησιάς του χωριού. Όταν όμως οι Γερμανοί κατέκτησαν τη χώρα, η ψυχή τους μάτωσε με τα Θύματα της πείνας του \'41. Κι αφού οι μεγάλοι βγήκαν στα βουνά να πολεμήσουν τον κατακτητή, οπλίστηκαν κι αυτά με τόξα και σπαθιά. Και δεν ήταν λίγες οι παλικαριές τους: συχνά τάπωναν με κρεμμύδες τις εξατμίσεις από τις μοτοσυκλέτες των Ιταλών ή τους έκλεβαν και τα ποδήλατα! Κάποτε έστηναν και ενέδρες, για να τρομάξουν με τα βέλη τους, τους Γερμανούς - όπως τον παλιο-Φριτς, που δεν άφηνε το Γιάγκο να καβαλάει το τρένο... τζάμπα!

Κι όλ\' αυτά μαζί με την καθημερινή τους προπόνηση στην καρεκλομαχία, το καλοκαιρινά ψάρεμα με πυροφάνι, το κυνήγι των πουλιών με τη σφεντόνα αλλά και τις βραδινές, ζωηρές τους παρελάσεις, όπου ξεφώνιζαν παράφωνα τραγούδια της εποχής.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου
06.02.2017 13:28
Oι Εντύποις Εκδόσεις σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Μικρές Ιστορίες για Μεγάλους, στη Θεσσαλονίκη στο Ηλιοτρόπιο café, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017.
Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Κέλλυς Μαλαμάτου στο Βιβλιοπωλείο Booktique
17.01.2017 10:16
Οι Εκδόσεις Gema σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Κέλλυς Μαλαμάτου, Όταν ένα δεινοσαυράκι συνάντησε ένα κρεμμυδάκι το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στο Βιβλιοπωλείο Booktique.
Η Δήμητρα Ψυχογιού παρουσιαζει το  «Μαζί» στο Εν Πλω
21.11.2016 11:48
Οι εκδόσεις Εν Πλω σας προσκαλούν, μικρούς και μεγάλους, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Δήμητρας Ψυχογυιού «Μαζί» την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Εν Πλω, στο Εμπορικό κέντρο Atrium.
Καλοκαιρινό Bazaar βιβλίου στον Πολυχώρο Μεταιχμιο
22.06.2016 11:00
Από την Τρίτη, 21 Ιουνίου έως και το Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016, ο Πολυχώρος Μεταίχμιο διοργανώνει καλοκαιρινό Bazaar Βιβλίου με μοναδικές προσφορές βιβλίων για μικρούς και μεγάλους, σε πολύ χαμηλές τιμές!
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Δ. Λεμπεση στα Public
15.04.2016 10:38
Τα Public και οι Εκδόσεις Ψυχογιός μας προσκαλούν όλους, μικρούς και μεγάλους, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Δ. Λεμπέση – του δημιουργού της best seller σειράς «Ψαρόσουπα» - «Οι Ανωήρωες και το Γιγαντιαίο Σαχλαμάρι», την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016.