Ο Δημήτρης Λάλος αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου “Εν Αθήναις” στο Γκάζι και προγραμματίζει σεμινάρια και μαθήματα υποκριτικής, θεάτρου και κινηματογράφου.

Αναλυτικά:

1) ΘΕΡΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το μάθημα απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να προετοιμαστούν για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και σε δραματικές σχολές γενικότερα.

Τα μαθήματα θα είναι πεντάωρα, δυο φορές την εβδομάδα και εκτός από την διδασκαλία υποκριτικής θα υπάρχει μια πλήρης προετοιμασία με παρουσία μουσικού και πιάνου όπως επίσης και ενός κινησιολόγου.

Στις 125 ώρες της συνολικής διάρκειας θα αναλυθούν με λεπτομέρεια όλες οι αναγκαίες τεχνικές για τις εξετάσεις αλλά θα γίνει και μια προσπάθεια βαθύτερης κατανόησης της θεατρικής τέχνης.

Ημέρες & Ώρες: Δευτέρα & Πέμπτη 17:00 – 22:00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 125 ΩΡΕΣ
ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 450 ευρώ

2) ΜΑΘΗΜΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ
«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΙΝΤΕΡ»

Το μάθημα απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς και απόφοιτους δραματικών σχολών. Μέσα από τα έργα του Πίντερ θα επιλέξουμε κείμενα και σκηνές. Δουλεύοντας με συγκεκριμένη μέθοδο θα βουτήξουμε στο παράδοξο τοπίο του Πίντερ  ανακαλύπτοντας ένα κόσμο γεμάτο συγκρούσεις. Στο μάθημα αυτό, σχεδιασμένο για επαγγελματίες, θα αναλυθούν καθαρά: ο ρόλος του βιογραφικού του χαρακτήρα, η έννοια του ενεργητικού ρήματος και τα στοιχεία της ενέργειας που απαιτούνται για ένα δημιουργικό, αληθινό παίξιμο.

Ημέρες & Ώρες: Τετάρτη  18:00 – 23:00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 40 ΩΡΕΣ
ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 195 ευρώ

3) ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Το σεμινάριο αυτό έχει σκοπό την ανάλυση των εκφραστικών μέσων του ηθοποιού μπροστά στην κάμερα.

Ο Δημήτρης Λάλος σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη κινηματογράφου Θάνο Κερμίτση θα επιχειρήσουν να αναλύσουν τον «μονταρισμένο ρόλο». Κύριοι στόχοι η αντιμετώπιση της εναλλαγής χρόνου, χώρου και συναισθημάτων του κινηματογραφικού ρόλου και ο επαναπροσδιορισμός των εκφραστικών μέσων του ηθοποιού στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του συγκεκριμένου μέσου.

Παντρεύοντας το θεωρητικό με το τεχνικό και βγάζοντας συμπεράσματα από το υλικό που δημιουργείται επιτόπου με την χρήση κάμερας θα αποπειραθούμε να ανακαλύψουμε τον «κινηματογραφικό ηθοποιό»

Ημέρες & Ώρες: Σάββατο 11:00 – 16:00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 40 ΩΡΕΣ
ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 195 ευρώ

Τίτλος μαθημάτων

1: ΘΕΡΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
2: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΙΝΤΕΡ»

Διδάσκει Δημήτρης Λάλος

Ο Δημήτρης Λάλος είναι ιδρυτικό μέλος του θεάτρου “Επί Κολωνώ” και εργάστηκε εκεί, όπου 2012 μεταξύ άλλων, βραβεύτηκε με το «Δημήτρης Χόρν» ως ηθοποιός. Το 2014 φιλοξενήθηκε από το θέατρο “Ακαδημία Πλάτωνος” στο οποίο εργάστηκε ως σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής, σκηνοθετώντας τρεις παραστάσεις  («Το Τάβλι» του Δ.Κεχαίδη, « Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια» του Ι. Καμπανέλλη και « Η Αρρώστια της νιότης» του Φέρντιναντ Μπρούκνερ ).
Από το  2015 συνεργάζεται με την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος πάνω στο έργο του Ευριπίδη “Ορέστης” σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα.

Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Ολιβιέ Πί και Λουντοβίκ Λαγκάρτ και δίδαξε υποκριτική στο Επί Κολωνώ, το Βίος και στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού ενώ έχει σκηνοθετήσει και μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο WITHOUT συμμετέχοντας στο Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Δράμας.

Από το 2016 ιδρύει την δική του ομάδα TempusVerum και αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου  «Εν Αθήναις» στο Γκάζι.

3: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Διδάσκουν Δημήτρης Λάλος – Θάνος Κερμίτσης

Ο Θάνος Κερμίτσης είναι σκηνοθέτης και σεναριογράφος, απόφοιτος του τμήματος Film & Tv Studies του New York College και απόφοιτος του τμήματος Post Production του ομίλου Intergraphics.

Απο το 2008, έχει σκηνοθετήσει 6 ταινίες μικρού μήκους  ενώ τo 2013 κυκλοφορεί στις αίθουσες η πρώτη του μεγάλου μήκους, η πολυβραβευμένη ταινία επικής φαντασίας “Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος”. Όλες οι ταινίες του έχουν διακριθεί και βραβευτεί σε διεθνή και εγχώρια κινηματογραφικά φεστιβάλ, ενώ παράλληλα έχει εργαστεί σε πολλές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους ώς μοντέρ, διευθυντής φωτογραφίας και ώς ηθοποιός.

Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Ιονίων Νήσων, που έλαβε χώρα στην Λευκάδα το 2012 και το 2013.

To 2015 στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σεναρίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, βραβεύτηκαν δύο απο τα σενάρια του, το “Family Park” και το  “3L3N1”.

Οι συμμετέχοντες θα γίνονται δεκτοί μετά από την αποστολή ενός σύντομου βιογραφικού στο tempusverum@gmail.com και στην συνέχεια περνώντας από ακρόαση. Οι συμμετοχές λήγουν στις 31 Μαΐου.