Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η Hidden Orchestra στο 16o Athens Technopolis Jazz Festival

Η Hidden Orchestra στο 16o Athens Technopolis Jazz Festival

Η Hidden Orchestra, ανεβαίνει στη σκηνή του 16th Athens Technopolis Jazz Festival για ένα μοναδικό live, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.

Μετά τη Γερμανία, την Ελβετία, την Εσθονία και το Ηνωμένο Βασίλειο, έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να παρουσιάσει το άλμπουμ «Reorchestrations».

Η Hidden Orchestra αποτελεί το προσωπικό project του μουσικού, συνθέτη και παραγωγού από το Brighton, Joe Acheson. Το άλμπουμ «Reorchestrations» είναι βασισμένο σε ήχους ηλεκτρονικής μουσικής και τυμπάνων που αντλεί έμπνευση από remixes κλασικών, folk και jazz κομματιών, όπως έχουν παρουσιαστεί μέσα από την ξεχωριστή προσέγγιση της Hidden Orchestra.

Μέσα από ζωντανούς αυτοσχεδιασμούς, χρησιμοποιώντας sample και «πειράζοντας» τα τύμπανα του Jamie Graham, o Joe Acheson επιχειρεί νέες απροσχεδίαστες εκδοχές των κομματιών με sample, synths, drums και πρωτοποριακές τεχνικές live – sampling / looping.

Στα άλμπουμ του συμμετέχει μια μεγάλη γκάμα μουσικών, καθένας με διαφορετική μουσική αφετηρία και υπόβαθρο. Οι καλλιτέχνες ηχογράφησαν ξεχωριστά τα κομμάτια τους, τα οποία στη συνέχεια συνδύασε ο Joe, δημιουργώντας μια «φανταστική ορχήστρα», που στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ. Ο ήχος του συνδυάζει όλα τα είδη μουσικής με τα οποία έχει ασχοληθεί  – από την κλασική μουσική παιδεία μέχρι την ενασχόλησή του με τη μουσική ως μέλος διαφορετικών σχημάτων, ως DJ και μουσικός παραγωγός.

Πατώντας στην ενέργεια βιρτουόζων ντράμερ και προσθέτοντας σκοτεινές και μαγευτικές μελωδίες και ήχους, ο Joe Acheson συνθέτει ηλεκτρονικούς ήχους που σαγηνεύουν και ξεσηκώνουν. Χωρίς τη χρήση συνθεσάιζερ και χρησιμοποιώντας μόνο ακουστικά μουσικά όργανα , τύμπανα, εξωτερικές ηχογραφήσεις (field recordings) και φυσικούς ήχους, χτίζει έντονες, βασισμένες στον ρυθμό, κλασικές μουσικές αποχρώσεις, γεμάτες ενέργεια και συναισθήματα δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Η ζωντανή παρουσίαση του Reorchestrations επιτρέπει στον Joe και τον Jamie να ερμηνεύσουν εκ νέου το πλούσιο υλικό τους, υπό τη μορφή ζωντανών αυτοσχεδιασμών, ενσωματώνοντας τη χρήση του λόγου,  εξωτερικές ηχογραφήσεις και κρουστά σε λούπες. Ένα non-stop «ζωντανό mixtape» αυτοσχεδιαστικών beat και ορχηστρικών ήχων.

Περισσότερα για τη Hidden Orchestra:

www.hiddenorchestra.com
https://www.facebook.com/HiddenOrchestra

Περισσότερες πληροφορίες για το 16ο Athens Technopolis Jazz Festival μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
17ο Athens Technopolis Jazz Festival: Διαγωνισμός για την ελληνική συμμετοχή
07.02.2017 10:02
Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, επιστρέφει με πολλή μουσική και παράλληλες δραστηριότητες για πέντε ολόκληρες ημέρες.
16th Athens Technopolis Jazz Festival: 1 φεστιβάλ, 5 μέρες, 18 μουσικά σχήματα, 35.000 επισκέπτες
31.05.2016 11:12
Το Athens Technopolis Jazz Festival πραγματοποιήθηκε για 16η συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με περισσότερους από 35.000 επισκέπτες! Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ένωσαν για δεύτερη φορά τις δυνάμεις τους διοργανώνοντας το μακροβιότερο μουσικό θεσμό της πόλης με ελεύθερη είσοδο.
16 Λόγοι για να πας στο 16ο Athens Technopolis Jazz Festival!
24.05.2016 12:39
Το 16ο Athens Technopolis Jazz Festival ξεκινά στην Τεχνόπολη την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 και μας προσκαλεί να απολαύσουμε ένα πενθήμερο με jazz μουσικές από όλο τον κόσμο.
Ο Erkan Oğur και οι Telvin trio στο 16ο Athens Technopolis Jazz Festival
24.05.2016 10:30
Με τα μαγευτικά ακούσματα της τούρκικης folk μουσικής μέσα από jazz αυτοσχεδιασμούς θα κλείσουν την αυλαία του 16ου Athens Technopolis Jazz Festival ο Erkan Oğur και οι Telvin, στην Τεχνόπολη, την Κυριακή 29 Μαΐου στις 23:00.
16ο Athens Technopolis Jazz Festival: Διαγωνισμός για την ανάδειξη ελληνικής συμμετοχής
07.03.2016 13:38
Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, μετά από την επιτυχημένη επετειακή διοργάνωση της προηγούμενης χρονιάς, επιστρέφει με πολλή μουσική και παράλληλες δραστηριότητες για πέντε ολόκληρες ημέρες.