Οι Polkar, λίγο πριν ανοίξουν τη συναυλία των Beirut στη Θεσσαλονίκη, έρχονται στην Αθήνα την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 με σκοπό να στήσουν ένα εκρηκτικό live στο Tiki Athens Bar στο Κουκάκι.

Έχοντας κυκλοφορήσει “Το τραγούδι της καλής παντρειάς”, οι Polkar εκτός από τα κομμάτια του δίσκου τους θα παρουσιάσουν και το ανανεωμένο set τους με σκοπό να χορέψουν, να τραγουδήσουν και να καταλήξουν οι θαμώνες του Tiki “μεθυσμένοι χορευτές που τραγουδάνε φάλτσα” (-Polkar στα Σλάβικα).

Λίγα λόγια για τους Polkar:

Με μουσική που χαρακτηρίζεται ως ρομαντική indie/folk και με άμεσες αναφορές στις παλιές αθηναϊκές καντάδες, oι “Polkar” ξεκίνησαν ως το μουσικό συγκρότημα του ηθοποιού Γιώργου Παπαγεωργίου έχοντας δίπλα του τον μουσικό Γιάννη Κυρατσό. Πήραν το όνομα τους μετά από ένα ταξίδι της μπάντας στη Σερβία το 2013. Στα σλάβικα “polkar” σημαίνει “μεθυσμένος χορευτής που τραγουδάει φάλτσα”. Στα live τους έχουν ως άξονα τη δημιουργία μιας ανοιχτής μουσικοθεατρικής performance σε διαδραστική επικοινωνία με το κοινό, περνώντας αβίαστα από όλα τα μουσικά είδη που τους αφορούν.

Δημιουργήθηκαν μόλις πριν από 3 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα έχουν κάνει πλήθος συναυλιών (SIX DOGS, BIOS, Bord de l eau, Pik Nik Urban Festival , Photobiennale, Residents, ROVER, Μύλος club, κ.α ).

Εμφανίστηκαν ως νέα μουσική μπάντα στο Tedx 2014 στο Βασιλικό θέατρο στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος δίσκος τους ηχογραφήθηκε στο Royal Alzheimer Hall με τον Τίτο Καρυωτάκη και τον Χρίστο Χαρμπίλα στον ήχο και τη μίξη. Στο πλευρό τους είχαν και την κομπανία κανταδόρων «Τροβαδούροι της παλιάς Αθήνας». Τα πρώτα τους 4 video clip υπάρχουν όλα στο Youtube και αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα του ύφους τους αποσπώντας ενθουσιώδη σχόλια από τον «Τύπο».

Το τελευταίο τους video clip είναι το “Τραγούδι της καλής παντρειάς” με πρωταγωνίστρια τη Σμαράγδα Καρύδη. Ακολουθώντας την “παράδοση” του Caribbean girl, οι Polkar ακολουθούν το αντικείμενο του πόθου τους και το κατακτούν ακόμα και αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν βία..! Bondage tapes, παπάδες, o φιμωμένος Γιώργος Χρυσοστόμου, η απαγωγή της πρωταγωνίστριας και το μελωδικό “Τραγούδι της καλής παντρειάς” που έχει βγει εδώ και 2 μήνες στα ελληνικά ραδιόφωνα, συνθέτουν ένα video clip που στη λογική της μικρού μήκους ταινίας προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι σε “όλους αξίζει μια καλή παντρειά!”. To video clip χτύπησε 13.858 views μέσα στην πρώτη μέρα προβολής του από το Youtube, συγκεντρώνοντας ενθουσιώδη υποδοχή του Τύπου.

Τα γυρίσματα έγιναν στην Αθήνα και οι Polkar διαβεβαιώνουν ότι η “Σμαράγδα Καρύδη δεν κακομεταχειρίστηκε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων”. Ίσως λίγο.

Σύνθεση Polkar:

Γιώργος Παπαγεωργίου (φωνή, ukulele)

Γιάννης Κυρατσός (κιθάρες, φωνή)

Λάζαρος Πλιάμπας (τύμπανα)

Γιώργος Αβραμίσης (τρομπέτα)

Χρήστος Παππάς (μπάσο)

Μιχάλης Καρανίκος (τρομπόνι)