Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Medea Electronique Live

Medea Electronique Live
Η Medea Electronique παρουσιάζει στις 19 Μαρτίου μια Live Audio Visual electronics Performance, που αποσκοπεί στην δημιουργία ενός οπτικοακουστικού περιβάλλοντος, μέσα από την χρήση ηλεκτρονικών επεξεργαστικών μονάδών, με τις οποίες αναπαράγονται, ελέγχονται και επεξεργάζονται προεπιλεγμένα βασικά υλικά ήχου και εικόνας.

Η διεργασίες αυτές γίνονται επί σκηνής και σε πραγματικό χρόνο (real time on stage)  επηρεαζόμενες άμεσα από παράγοντες όπως ο χώρος, ο χρόνος, οι παρευρισκόμενοι  ακροατές και η διάθεση-ενέργεια τους.

Παρότι το θέμα των βασικών υλικών μπορεί κατ’ επιλογή να παραμένει το ίδιο, το αποτέλεσμα όμως και η γενικότερη αίσθηση της performance είναι μοναδική κάθε φορά καθώς βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την μοναδικότητα των στιγμών που απαρτίζουν την κάθε  παρουσίαση.

Οι πειραματισμοί για τη δημιουργία τέχνης με τη χρήση των Νέων Μέσων άρχισαν στη δεκαετία του 60 με τα βίντεο-άρτ πειράματα του Ναμ Τζουν Πάϊκ και του Βόλφ Φόστελ και επέτρεψαν σε καλλιτέχνες και κοινό να βιώσουν νέες οπτικοακουστικές εμπειρίες και έθεσαν τη βάση για τις New Media Arts και τις Mixed Media Arts.

Σχετικές ειδήσεις
ΒΟΜΒ από την ομάδα του Take Over στο Ρομάντσο
25.05.2016 13:56
Η ομάδα του Take Over μετά την πρωτότυπη συναυλία mash. EXPANDING THE ATHENS LIVE SOUND, παρουσιάζει το BOMB. Πρόκειται για ένα πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής που ενσωματώνει την τέχνη της performance.
Οι Vanila Swing live στο Maamaya
10.03.2016 14:50
Το Maamaya υποδέχεται τους Vanila Swing το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 σε ένα άκρως δυναμικό live γεμάτο χορευτική διάθεση!
Οι Μέντα live στο Τριανόν
03.03.2016 10:34
Το Σάββατο 19 Μαρτίου, οι ΜΕΝΤΑ παρουσιάζουν μία οπτικοακουστική εμπειρία - ένα live performance επενδεδυμένο με custom made visuals, στην κινηματογραφική αίθουσα του Σινέ ΤΡΙΑΝΟΝ.
The Sound of Color: Φ. Φλωρίδης, Γ. Δημητριάδης και Α. Καραουλάνης live στο ΚΕΤ
29.02.2016 12:24
Μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο χώρο διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Στην πέμπτη αυτή παράσταση προσκεκλημένοι είναι οι Φλώρος Φλωρίδης (πνευστά, ηλεκτρονικά), Γιώργος Δημητριάδης (ντραμς) και Ανδρέας Καραουλάνης (live animation).
Ο Μάρκος  Δεληβοριάς live στον Φούρνο
26.02.2016 11:07
Ο Μάρκος Δεληβοριάς σε ένα live στο θέατρο “Φούρνος” την Τετάρτη 9 Μαρτίου, και ώρα 21.30, με guest τον Μανώλη Φάμελλο.