Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Medea Electronique Live

Medea Electronique Live
Η Medea Electronique παρουσιάζει στις 19 Μαρτίου μια Live Audio Visual electronics Performance, που αποσκοπεί στην δημιουργία ενός οπτικοακουστικού περιβάλλοντος, μέσα από την χρήση ηλεκτρονικών επεξεργαστικών μονάδών, με τις οποίες αναπαράγονται, ελέγχονται και επεξεργάζονται προεπιλεγμένα βασικά υλικά ήχου και εικόνας.

Η διεργασίες αυτές γίνονται επί σκηνής και σε πραγματικό χρόνο (real time on stage)  επηρεαζόμενες άμεσα από παράγοντες όπως ο χώρος, ο χρόνος, οι παρευρισκόμενοι  ακροατές και η διάθεση-ενέργεια τους.

Παρότι το θέμα των βασικών υλικών μπορεί κατ’ επιλογή να παραμένει το ίδιο, το αποτέλεσμα όμως και η γενικότερη αίσθηση της performance είναι μοναδική κάθε φορά καθώς βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την μοναδικότητα των στιγμών που απαρτίζουν την κάθε  παρουσίαση.

Οι πειραματισμοί για τη δημιουργία τέχνης με τη χρήση των Νέων Μέσων άρχισαν στη δεκαετία του 60 με τα βίντεο-άρτ πειράματα του Ναμ Τζουν Πάϊκ και του Βόλφ Φόστελ και επέτρεψαν σε καλλιτέχνες και κοινό να βιώσουν νέες οπτικοακουστικές εμπειρίες και έθεσαν τη βάση για τις New Media Arts και τις Mixed Media Arts.

Σχετικές ειδήσεις
The Sound of Color στο ΚΕΤ: Καλεσμένοι οι Αντώνης Ανισέγκος, Γιώργος Δημητριάδης και Έρη Σκυργιάννη
17.11.2016 17:26
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Η λίστα των εκλεκτών προσκεκλημένων καλλιτεχνών μεγαλώνει. Στο τρίτο Τhe sound of Color session μαζί με τον Γιάννη Αναστασάκη θα αυτοσχεδιάσουν ο Γιώργος Δημητριάδης (drums, electronics) και ο Αντώνης Ανισέγκος (rhodes, electronics) σε live visuals της Έρης Σκυργιάννη.
O Wax Tailor επιστρέφει για δύο live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
04.11.2016 10:20
O Wax Tailor - o διάσημος Γάλλος μουσικός / παραγωγός της downtempo / electro hip-hop σκηνής και δημιουργός μεγάλων επιτυχιών όπως το “Que Sera”, το “Say Yes” (feat. ASM) και το “The Games You Play” - επιστρέφει στην Ελλάδα, μαζί με την μπάντα του και με ένα ολοκαίνουριο album στις αποσκευές του (“By Any Beats Necessary”), για δύο μοναδικές συναυλίες, την Παρασκευή 17 Μαρτίου στο Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη) και το Σάββατο 18 Μαρτίου στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα).
Ο Bill Evans live στο Gazarte!
31.10.2016 17:31
O διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας και παραγωγός θα ανέβει στη σκηνή του gazarte για ένα live υψηλού επιπέδου πέρα από τα κλασικά όρια της jazz. Μέσα από ένα "παιχνίδι" δεξιοτεχνίας αναμειγνύει περίτεχνα στοιχεία της soulgrass, jazz, funk και roots μουσικής με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου μουσικού είδους!
Οι Μέντα live στο Τριανόν
03.03.2016 10:34
Το Σάββατο 19 Μαρτίου, οι ΜΕΝΤΑ παρουσιάζουν μία οπτικοακουστική εμπειρία - ένα live performance επενδεδυμένο με custom made visuals, στην κινηματογραφική αίθουσα του Σινέ ΤΡΙΑΝΟΝ.
The Sound of Color: Φ. Φλωρίδης, Γ. Δημητριάδης και Α. Καραουλάνης live στο ΚΕΤ
29.02.2016 12:24
Μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο χώρο διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Στην πέμπτη αυτή παράσταση προσκεκλημένοι είναι οι Φλώρος Φλωρίδης (πνευστά, ηλεκτρονικά), Γιώργος Δημητριάδης (ντραμς) και Ανδρέας Καραουλάνης (live animation).