Ύστερα από τις sold out παραστάσεις του χειμώνα που συζητήθηκαν όσο λίγες στην Αθήνα, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν για μία και μοναδική βραδιά την ξεχωριστή ΒΑΒΕΛ τους στη Θεσσαλονίκη.

Η πιο δυναμική τριάδα της σύγχρονης μουσικής σκηνής και μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της χρονιάς, δίνουν ραντεβού με τους θεσσαλονικείς φίλους τους την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Δάσους.

Θα συστήσουν τα νέα τραγούδια του ομώνυμου δίσκου στους χιλιάδες θαυμαστές τους αλλά θα παρουσιάσουν και όλες οι μεγάλες επιτυχίες της πορείας τους καθώς και σοφά επιλεγμένες διασκευές σπουδαίων τραγουδιών, δημιουργώντας συνειρμικά μικρές θεματικές ενότητες, σε ένα πρόγραμμα που έκλεψε καθολικά τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών την σεζόν που μας πέρασε.

Τί είναι όμως η ΒΑΒΕΛ;

Σύμφωνα με τα λόγια της ερμηνεύτριας και των δύο δημιουργών:

“Η ΒΑΒΕΛ είναι η Ελλάδα του 2016 όπως την είδαμε με τα μάτια μας τα χρόνια που μεσολάβησαν από τις “Ημέρες του Φωτός”. Είναι οι νέες εμπειρίες, οι αναθεωρήσεις, οι αποχαιρετισμοί και τα καλωσορίσματα. Είναι η ωριμότητα μας και η εξέλιξη της σχέση μας με το τραγούδι ως φόρμα, μορφή έκφρασης και μέσο ψυχαγωγίας. Είναι ο τρόπος που ξαναγνωρίσαμε ο ένας τον άλλον κι ανανεώσαμε τους όρκους αιώνιας πίστης. Είναι μια παράσταση στημένη ακριβώς όπως φανταστήκαμε ότι θέλουμε να παρουσιάσουμε τα νέα τραγούδια μας στους φίλους μας. Σε αυτό μας το εγχείρημα καλωσορίζουμε τον Άγγελο Τριανταφύλλου, που μας άκουσε με υπομονή και ανέλαβε να δώσει στο όραμα μας την ατμόσφαιρα και τις εικόνες που ζητούσε για να αποκτήσει σώμα, αλλά και μια νέα ομάδα μουσικών που πλάι στους σταθερούς μας συνεργάτες θα ανανεώσει τον ήχο αυτής της παράξενης καινούργιας πολιτείας. Στη δική μας ΒΑΒΕΛ εξαργυρώνονται όλες οι γλώσσες, αρκεί να μιλάνε αληθινά. Ανυπομονούμε να σας ξεναγήσουμε στον καινούργιο μας κόσμο”.

Η ΒΑΒΕΛ κυκλοφορεί από τη Feelgood Records.

Οι υπόλοιποι σταθμοί της καλοκαιρινής περιοδείας της Νατάσσας Μποφίλιου θα ανακοινωθούν εντός των επομένων ημερών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μουσικοί:
Θέμης Καραμουρατίδης (πιάνο, ενορχηστρώσεις)
Άρης Ζέρβας (τσέλο, βοηθός ενορχηστρωτή)
Γιάννης Δημητριάδης (πλήκτρα, ακορντεόν)
Γιώργος Μπουλντής  (μπάσο ηλεκτρικό και κοντραμπάσο)
Μανώλης Γιαννίκιος (τύμπανα)
Περικλής Αλιώπης (τρομπέτα)
Γιώργος Κάστανος (κλαρινέτο-σαξόφωνο)
Nίκο Μέρμηγκας (λαούτο, λάφτα, μπουζούκι, μαντολίνο)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ: ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΒΟΗΘΟΣ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΗ: ΑΡΗΣ ΖΕΡΒΑΣ
ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΞΕΒΑΝΗΣ & ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
HΧΟΛΗΠΤΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΞΕΒΑΝΗΣ & ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ VIDEO: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΝΗΣ
ARTWORK: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: PROSPERO

Links:
https://www.facebook.com/NatassaBofiliou