Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Τση... λοκαντιέρας, του Κάρλο Γκολντόνι στο Θέατρο Βεάκη

Τση... λοκαντιέρας, του Κάρλο Γκολντόνι στο Θέατρο Βεάκη

Το Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς θα παρουσιάσει στο Θέατρο Βεάκη την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι “τση... λοκαντιέρας” σε σκηνοθεσία Πάνου Βαρδάκου και μουσική Κώστα Χαριτάτου το Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 21:00 και την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 19:00.

Το έργο

"τση... λοκαντιέρας"

Καρναβάλι...

Κάποτε σ’ένα χωριό της Κεφαλονιάς, ο πρόεδρος του χωριού για να γιορτάσει το τριήμερο της αποκριάς, είχε καλέσει έναν θίασο να παίξει στην πλατεία του χωριού, την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι “Λοκαντιέρα”.

Τα απρόοπτα όμως βάζουν σε κίνδυνο την παράσταση και την αξιοπιστία του προέδρου προς του ψηφοφόρους του. Έτσι μπροστά στην ματαίωση της παράστασης, ένα συνονθύλευμα ερασιτεχνών από το χωριό και επαγγελματιών ηθοποιών παρουσιάζουν το έργο με όλα τα απρόοπτα άλλα και το επτανησιακό ταμπεραμέντο που υπαγορεύει αυτή η συνύπαρξη.

Η παράσταση

Η παράσταση είναι βασισμένη, κατά κύριο λόγο, στο έργο του Γκολντόνι “Λοκαντιέρα” σε μετάφραση Θέμη Μουμουλίδη. Η διασκευή ανήκει στον Πάνο Βαρδάκο  ο οποίος υπογράφει επίσης την σκηνοθεσία, την συγγραφή των πρόσθετων κειμένων καθώς επίσης και τους  στίχους των τραγουδιών σε συνεργασία με τον μουσικό της παράστασης Κώστα Χαριτάτο.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Τάσος Μπεκατώρος, Έφη Τετενέ, Γιάννης Νεόφυτος, Λούκας Νιφοράτος, Ανδρέας Βικάτος, Παναγής Λουκάτος, Τζίνα Κακάβα,  Ελένη Μεσόλωρα, Λία Τζουγανάτου.

Σχετικές ειδήσεις
Jordan, των Anna Reynolds και Moira Buffini στο Θέατρο Βεάκη
07.07.2016 15:16
Το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης παρουσιάζει το έργο «JORDAN» των Anna Reynolds-Moira Buffini σε σκηνοθεσία Γιάννη Αϊβάζη για δύο παραστάσεις στο Θέατρο Βεάκη την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουλίου.
Το πανηγύρι του Δημήτρη Κεχαϊδη στο Εθνικό Θέατρο
15.02.2016 12:27
«Το πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαϊδη, ένα από τα πιο δημοφιλή έργα στης σύγχρονης νεοελληνικής δραματουργίας, γραμμένο το 1962, θα παρουσιάσει το Εθνικό Θέατρο από τις 23 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου.
Οι Αγροίκοι, του Κάρλο Γκολντόνι από τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας
10.02.2016 14:35
Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την πρώτη του παραγωγή για το 2016, «Οι Αργοίκοι» του Kάρλο Γκολντόνι (πρωτότυπος τίτλος: I Rusteghi).
Παιδιά ενός κατώτερου θεού του Μαρκ Μέντοφ στο Θέατρο Βεάκη
11.12.2015 14:00
Ο Γιάννης Βούρος επιστρέφει, δεκαπέντε χρόνια μετά την τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία που σημείωσε με τα «Παιδιά ενός κατώτερου θεού» στο θέατρο Βεάκη από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.
«Λυσιστράτη» και «Αντιγόνη» από το Εθνικό Θέατρο για το καλοκαίρι του 2016
30.11.2015 09:33
Το Εθνικό Θέατρο ανακοινώνει ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο του 2016, θα παρουσιάσει τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού και την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Σημειώνεται ότι για την παραγωγή της «Αντιγόνης» το Εθνικό Θέατρο θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.