Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Τση... λοκαντιέρας, του Κάρλο Γκολντόνι στο Θέατρο Βεάκη

Τση... λοκαντιέρας, του Κάρλο Γκολντόνι στο Θέατρο Βεάκη

Το Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς θα παρουσιάσει στο Θέατρο Βεάκη την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι “τση... λοκαντιέρας” σε σκηνοθεσία Πάνου Βαρδάκου και μουσική Κώστα Χαριτάτου το Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 21:00 και την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 19:00.

Το έργο

"τση... λοκαντιέρας"

Καρναβάλι...

Κάποτε σ’ένα χωριό της Κεφαλονιάς, ο πρόεδρος του χωριού για να γιορτάσει το τριήμερο της αποκριάς, είχε καλέσει έναν θίασο να παίξει στην πλατεία του χωριού, την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι “Λοκαντιέρα”.

Τα απρόοπτα όμως βάζουν σε κίνδυνο την παράσταση και την αξιοπιστία του προέδρου προς του ψηφοφόρους του. Έτσι μπροστά στην ματαίωση της παράστασης, ένα συνονθύλευμα ερασιτεχνών από το χωριό και επαγγελματιών ηθοποιών παρουσιάζουν το έργο με όλα τα απρόοπτα άλλα και το επτανησιακό ταμπεραμέντο που υπαγορεύει αυτή η συνύπαρξη.

Η παράσταση

Η παράσταση είναι βασισμένη, κατά κύριο λόγο, στο έργο του Γκολντόνι “Λοκαντιέρα” σε μετάφραση Θέμη Μουμουλίδη. Η διασκευή ανήκει στον Πάνο Βαρδάκο  ο οποίος υπογράφει επίσης την σκηνοθεσία, την συγγραφή των πρόσθετων κειμένων καθώς επίσης και τους  στίχους των τραγουδιών σε συνεργασία με τον μουσικό της παράστασης Κώστα Χαριτάτο.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Τάσος Μπεκατώρος, Έφη Τετενέ, Γιάννης Νεόφυτος, Λούκας Νιφοράτος, Ανδρέας Βικάτος, Παναγής Λουκάτος, Τζίνα Κακάβα,  Ελένη Μεσόλωρα, Λία Τζουγανάτου.

Σχετικές ειδήσεις
Δάφνες και Πικροδάφνες, από τη Θεατρική Ομάδα ENIGMA στο Θέατρο Αμαλία
10.02.2017 15:35
Τη διαχρονική πολιτική κωμωδία των Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά «Δάφνες και Πικροδάφνες» σε σκηνοθεσία Κυριάκου Δανιηλίδη θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα Enigma από το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στο Θέατρο Αμαλία, στη Θεσσαλονίκη.
Jordan, των Anna Reynolds και Moira Buffini στο Θέατρο Βεάκη
07.07.2016 15:16
Το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης παρουσιάζει το έργο «JORDAN» των Anna Reynolds-Moira Buffini σε σκηνοθεσία Γιάννη Αϊβάζη για δύο παραστάσεις στο Θέατρο Βεάκη την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουλίου.
Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
06.07.2016 11:32
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, στις 15 και 16 Ιουλίου 2016 στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.
Επιτρέποντες: Η κωμωδία του Μενάνδρου από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε περιοδεία
30.06.2016 10:54
Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ετοιμάζεται και φέτος για την μεγάλη θερινή του περιοδεία και ανεβάζει ένα έργο ανάλαφρο, με πολλά κωμικά στοιχεία και παρεξηγήσεις: την κωμωδία του σπουδαίου αρχαίου ποιητή Μενάνδρου «Επιτρέποντες», σε μετάφραση Τάσου Ρούσσου, σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, μουσική Στάθη Δρογώση.
«Οι Επιτρέποντες» του Μενάνδρου στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου
24.06.2016 15:47
Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στην κωμωδία του Μενάνδρου, «Οι Επιτρέποντες (Οι προσφεύγοντες σε διαιτησία)», σε διασκευή – σκηνοθεσία του Γιώργου Ματαράγκα και μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη, που θα παρουσιαστεί από το Διάχρονο Θέατρο της Μαίρης Βιδάλη, την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 και ώρα 9:00 μ.μ., στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.