Το Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς θα παρουσιάσει στο Θέατρο Βεάκη την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι “τση… λοκαντιέρας” σε σκηνοθεσία Πάνου Βαρδάκου και μουσική Κώστα Χαριτάτου το Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 21:00 και την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 19:00.

Το έργο

“τση… λοκαντιέρας”

Καρναβάλι…

Κάποτε σ’ένα χωριό της Κεφαλονιάς, ο πρόεδρος του χωριού για να γιορτάσει το τριήμερο της αποκριάς, είχε καλέσει έναν θίασο να παίξει στην πλατεία του χωριού, την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι “Λοκαντιέρα”.

Τα απρόοπτα όμως βάζουν σε κίνδυνο την παράσταση και την αξιοπιστία του προέδρου προς του ψηφοφόρους του. Έτσι μπροστά στην ματαίωση της παράστασης, ένα συνονθύλευμα ερασιτεχνών από το χωριό και επαγγελματιών ηθοποιών παρουσιάζουν το έργο με όλα τα απρόοπτα άλλα και το επτανησιακό ταμπεραμέντο που υπαγορεύει αυτή η συνύπαρξη.

Η παράσταση

Η παράσταση είναι βασισμένη, κατά κύριο λόγο, στο έργο του Γκολντόνι “Λοκαντιέρα” σε μετάφραση Θέμη Μουμουλίδη. Η διασκευή ανήκει στον Πάνο Βαρδάκο  ο οποίος υπογράφει επίσης την σκηνοθεσία, την συγγραφή των πρόσθετων κειμένων καθώς επίσης και τους  στίχους των τραγουδιών σε συνεργασία με τον μουσικό της παράστασης Κώστα Χαριτάτο.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Τάσος Μπεκατώρος, Έφη Τετενέ, Γιάννης Νεόφυτος, Λούκας Νιφοράτος, Ανδρέας Βικάτος, Παναγής Λουκάτος, Τζίνα Κακάβα,  Ελένη Μεσόλωρα, Λία Τζουγανάτου.