Ρηξικέλευθοι πρωτοπόροι της σύγχρονης τέχνης και της επιστήμης είναι φέτος, οι κεντρικοί ομιλητές στο διεθνές διεπιστημονικό συνέδριο του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα: Ο Βρεττανός Roy Ascott, ο Αυστραλός Κυπριακής καταγωγής Stelarc, (αμφότεροι βραβευμένοι με «Χρυσή Νίκη» στην Ars Electronica), και ο γνωστός Έλληνας αστροφυσικός Μάνος Δανέζης.

Ο Roy Ascott, καλλιτέχνης και ερευνητής στον τομέα της Κυβερνητικής και της Τηλεματικής, είναι πρόεδρος του Planetary Collegium, και του DeTao Master of Technoetic Arts at the DeTao Masters Academy της Σαγκάης.

Ο Stelarc, καλλιτέχνης της performance, που έχει πειραματιστεί οπτικά και έχει ενισχύσει  ακουστικά το σώμα του με χρήση μηχανικών μέσων, ρομποτικής, τεχνητής νοημοσύνης και βιοτεχνολογίας στην εικονική και στη μικτή πραγματικότητα, είναι καθηγητής στο Curtin University της Αυστραλίας. Εκτός από την ομιλία του, θα παρουσιάσει στα πλαίσια του συνεδρίου workshop για τους φοιτητές, για την τέχνη της performance. Επίσης, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο οργανώνει, εκπαιδευτική έκθεση – αναδρομή στο έργο του Stelarc.

Ο Δρ Μάνος Δανέζης, Αστροφυσικός, Μαθηματικός και Προγραμματιστής Η/Υ, είναι γνωστός για το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό του έργο, όχι μόνο ως Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και ως εισηγητής σε διαλέξεις και εκπομπές για θέματα Κβαντικής Κοσμολογίας και Αστροφυσικής.

Το συνέδριο, που θα διεξαχθεί 20-22 Μαΐου 2016, έχει φέτος θέμα «Ταμπού – Παράβαση – Υπέρβαση στην Τέχνη και την Επιστήμη», οργανώνεται στα πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου (17-22 Μαΐου 2016) στην Κέρκυρα, και στοχεύει στην ενδυνάμωση του διαλόγου γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με τη φύση του απαγορευμένου και του οριακού όπως εκφράζονται στην επιστήμη και την τέχνη.

Περισσότερες πληροφορίες για το 10ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών στην Κέρκυρα μπορείτε να δείτε εδώ.