Έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό και ντοκουμέντα από την πρόσφατη δουλειά του διάσημου Αυστραλού, Κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνη Stelarc, εγκαινιάζεται στις 18 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας (Περιστύλιο).

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 10ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου (17-22 Μαΐου 2016) και θα παραμείνει ανοιχτή έως 23 Μαΐου.

Παρουσιάζονται video από την πρόσφατη δουλειά του στο διάστημα 2013-2015, για τη διερεύνηση των διεπαφών πραγματικού/εικονικού, στις συζεύξεις σώματος, ηλεκτρονικού υπολογιστή και μηχανής: συνδέει το σώμα του στο διαδίκτυο και πραγματοποιεί διαδραστικές οπτικοακουστικές «χορογραφίες» τόσο στη Second Life με avatars, όσο και στη μεικτή πραγματικότητα, άλλοτε με τεχνητή νοημοσύνη, άλλοτε με το «θόρυβο» του διαδικτύου. Στην κατεύθυνση πάντα της έρευνάς του για «εναλλακτικές αρχιτεκτονικές του σώματος», επαυξάνει το σώμα με διαδραστικές ρομποτικές προσθήκες με πιο πρόσφατη την performance “Propel-Body on Robot Arm” (2015). Επίσης, παρουσιάζεται στην έκθεση video ντοκουμέντο από τις δυο χειρουργικές επεμβάσεις για την εμφύτευση του Ear on Arm στον αριστερό του βραχίονα, από την performance του 2012 “Ear on Arm Suspension” και το 3D προσχέδιο για το επόμενο έργο του με τίτλο Microbot. Την επιμέλεια της έκθεσης κάνει η ιστορικός τέχνης Αννα Χατζηγιαννάκη.

Ακόμη, εκτός από την κεντρική ομιλία του στο Συνέδριο, ο Stelarc θα παρουσιάσει και workshop με τίτλο «Ακραία σώματα – sumo, butoh και η τέχνη της performance» στις 18 Μαίου (δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ http://avarts.ionio.gr/festival/2016/gr/workshops/). Σχετικά με το θέμα που θα αναπτύξει ως κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο, “Ζόμπι, Cyborgs & Χίμαιρες: Ανατριχιαστικά, Ανοίκεια & Αμφισβητήσιμα Σώματα” (http://avarts.ionio.gr/festival/2016/gr/conference/speakers/stelarc).

Περισσότερα για το 10ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου μπορείτε να δείτε εδώ.