Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση του Stelarc στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας

Έκθεση του Stelarc στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας

Έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό και ντοκουμέντα από την πρόσφατη δουλειά του διάσημου Αυστραλού, Κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνη Stelarc, εγκαινιάζεται στις 18 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας (Περιστύλιο).

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 10ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου (17-22 Μαΐου 2016) και θα παραμείνει ανοιχτή έως 23 Μαΐου.

Παρουσιάζονται video από την πρόσφατη δουλειά του στο διάστημα 2013-2015, για τη διερεύνηση των διεπαφών πραγματικού/εικονικού, στις συζεύξεις σώματος, ηλεκτρονικού υπολογιστή και μηχανής: συνδέει το σώμα του στο διαδίκτυο και πραγματοποιεί διαδραστικές οπτικοακουστικές «χορογραφίες» τόσο στη Second Life με avatars, όσο και στη μεικτή πραγματικότητα, άλλοτε με τεχνητή νοημοσύνη, άλλοτε με το «θόρυβο» του διαδικτύου. Στην κατεύθυνση πάντα της έρευνάς του για «εναλλακτικές αρχιτεκτονικές του σώματος», επαυξάνει το σώμα με διαδραστικές ρομποτικές προσθήκες με πιο πρόσφατη την performance “Propel-Body on Robot Arm” (2015). Επίσης, παρουσιάζεται στην έκθεση video ντοκουμέντο από τις δυο χειρουργικές επεμβάσεις για την εμφύτευση του Ear on Arm στον αριστερό του βραχίονα, από την performance του 2012 “Ear on Arm Suspension” και το 3D προσχέδιο για το επόμενο έργο του με τίτλο Microbot. Την επιμέλεια της έκθεσης κάνει η ιστορικός τέχνης Αννα Χατζηγιαννάκη.

Ακόμη, εκτός από την κεντρική ομιλία του στο Συνέδριο , ο Stelarc θα παρουσιάσει και workshop με τίτλο «Ακραία σώματα - sumo, butoh και η τέχνη της performance» στις 18 Μαίου (δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ http://avarts.ionio.gr/festival/2016/gr/workshops/). Σχετικά με το θέμα που θα αναπτύξει ως κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο, "Ζόμπι, Cyborgs & Χίμαιρες: Ανατριχιαστικά, Ανοίκεια & Αμφισβητήσιμα Σώματα" (http://avarts.ionio.gr/festival/2016/gr/conference/speakers/stelarc).

Περισσότερα για το 10ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
22.12.2016 12:55
Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου παρουσιάζει την έκθεση "προσφορά - Ι", στην οποία παρουσιάζονται έργα τέχνης κορυφαίων εικαστικών δημιουργών, τα οποία έγιναν δωρεά προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.
Έκθεση φωτογραφίας του Αυστραλού Shane Aurousseau στον Ιανό
06.09.2016 13:48
O ΙΑΝΟS και η καναδική επενδυτική εταιρία «Syracuse Main, Inc.» παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας του Αυστραλού καλλιτέχνη Shane Aurousseau την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20:30 στο IANOS CAFÉ.
Η δική μου Εφταλού, 35 χρόνια πριν: Έκθεση του Γιώργου Λαζόγκα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας
11.07.2016 16:23
Η έκθεση-αφιέρωμα του κ. Γεώργιου Λαζόγκα θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας στη Λέσβο από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2016.
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Photometria Festival: Η έκθεση Home στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων
03.06.2016 17:17
Το Photometria Festival εγκαινιάζει την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 την έκθεση φωτογραφίας, με θεματική το Σπίτι, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων.