Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Σιμιγδαλένιος

Ο Σιμιγδαλένιος
Το εργαστήρι παιδικής τέχνης το χ ARTόκουτο παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθέατρου Ο Σιμιγδαλένιος στους λιλιπούτειους φίλους του, στο βιβλιοπωλείο Μικρός Κοραής.

Ο Σιμιγδαλένιος είναι ένα λαϊκό παραμύθι αγάπης με πρωταγωνιστές μια παρέα από αστέρια. Παρουσιάζεται από δύο ηθοποιούς που χρησιμοποιούν τεχνικές performance, εμψυχώνοντας έντεκα χειροποίητες κούκλες.

Η παράσταση κουκλοθέατρου Ο Σιμιγδαλένιος παρουσιάζεται με επιτυχία από τον Ιούνιο του 2006 στο χARTόκουτο και σε νηπιαγωγεία.  Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας..

Κουκλοθέατρο παίζουν η Νάνα Κωστιδάκη  ηθοποιός – παιδαγωγός και η θεατρολόγος- ηθοποιός  Άννα Ζεβελάκη. Μετά την παράσταση τα παιδιά γνωρίζουν τις κούκλες και παίζουν κουκλοθέατρο .

Σχετικές ειδήσεις
Ένας ενήλικος
08.12.2016 12:46
«Ο Σιμιγδαλένιος» του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου, ένας ενήλικος Σιμιγδαλένιος, μια συναρπαστική αλληγορία για την αγάπη, ανεβαίνει στο Θέατρο ΕΝ-Α από 10 Δεκεμβρίου 2016.
Οι Κυνικοί στον Άδη επιστρέφουν στο Εργαστήρι Μαιρηβή
15.11.2016 15:46
Στο πλαίσιο της δραστηριότητας «Έλληνες κουκλοπαίκτες», παρουσιάζεται φέτος η παράσταση θεάτρου σκιών «Οι Κυνικοί στον Άδη» του Δημήτρη Μικιού, που απευθύνεται σε εφηβικό και ενήλικο κοινό, διασκευή από τους «Νεκρικούς Διαλόγους» του Λουκιανού.
01.11.2016 14:55
Ο Πολυχώρος Underground παρουσιάζει τo «Delete- Διαγραφή», δυο μονόπρακτα με κοινό θέμα το bulling. To «Σοβαρό ατύχημα επιβάτη» της Βάνας Πεφάνη, βραβευμένο μονόπρακτο στο Α’ Εργαστήρι θεατρικής γραφής Εθνικού Θεάτρου, που παρουσιάστηκε πέρσι στο Εθνικό σε μορφή αναλογίου και τα «Θεριά» του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη.
Jordan, των Anna Reynolds και Moira Buffini στο Θέατρο Βεάκη
07.07.2016 15:16
Το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης παρουσιάζει το έργο «JORDAN» των Anna Reynolds-Moira Buffini σε σκηνοθεσία Γιάννη Αϊβάζη για δύο παραστάσεις στο Θέατρο Βεάκη την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουλίου.
Οι Κυνικοί στον Άδη: 2 τελευταίες παραστάσεις στο Εργαστήρι Μαιρηβή
04.04.2016 16:51
Ολοκληρώνονται και φέτος οι παραστάσεις θεάτρου κούκλας, από Έλληνες κουκλοπαίκτες στο "Εργαστήρι Μαιρηβή", με την παράσαση Οι Κυνικοί στον Άδη.