Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Πλατεία Μεσολογγίου - Βαγγέλης Προβιάς

Πλατεία Μεσολογγίου - Βαγγέλης Προβιάς

Από τις εκδόσεις Ολκός κυκλοφορεί η συλλογή διηγημάτων με τίτλο Πλατεία Μεσολογγίου του Βαγγέλη Προβιά.

 

Η Πλατεία Μεσολογγίου είναι μια πλατεία της Αθήνας όπως όλες οι άλλες πλατείες της και όπως οι πλατείες όλων των άλλων πόλεων της Ελλάδας. Γι’ αυτό, εκτός από πραγματική, είναι ταυτόχρονα συμβολική, προσωπική και αποκαλυπτική. Είναι η πλατεία κοντά στο σπίτι μας, όπου κι αν κατοικούμε, που την ξέρουμε από πάντα χωρίς να της δίνουμε σημασία. Πίσω από το θόρυβο, τα μαγαζιά και τις φωνές των παιδιών, κλείνει μέσα της τις ελπίδες, τα όνειρα και την απέραντη σιωπή, τη δική μας και τόσων άλλων ανθρώπων.

 

Η Πλατεία Μεσολογγίου είναι το δεύτερο βιβλίο του Βαγγέλη Προβιά μετά Τα μαύρα παπούτσια της παρέλασης (Ολκός, 2014). Είναι ένας κύκλος διηγημάτων για την αχαρτογράφητη ευαισθησία και τις απρόβλεπτες ιστορίες ζωής που έχουν κοινή αναφορά στην πλατεία Μεσολογγίου την πραγματική και την «Πλατεία Μεσολογγίου» τη συμβολική, την πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι και την «Πλατεία Μεσολογγίου» κάθε γειτονιάς της Αθήνας και κάθε πόλης της Ελλάδας. Είναι οι ιστορίες που έχει να πει η πλατεία που μας μεγάλωσε, που μας παρακολουθεί, που μας γνωρίζει πιο πολύ από όσο τη γνωρίζουμε εμείς. 

Σχετικές ειδήσεις
Η πλατεία των ταύρων - Βαγγέλης Αλεξόπουλος
24.01.2017 10:54
Από τις εκδόσεις Οδός Πανός κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή, Η πλατεία των ταύρων του Βαγγέλη Αλεξόπουλου.
21ο Παζάρι Βιβλίου 2017 στην Πλατεία Κοτζιά
03.01.2017 15:35
Το 21ο Παζάρι Βιβλίου 2017, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), σε συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών-Βιβλιοχαρτοπωλών (Π.Ο.Ε.Β.) και με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.).
13η Έκθεση Βιβλίου Ηλιούπολης
09.06.2016 14:36
Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης – Γρηγόρης Γρηγορίου» σας προσκαλεί στην ετήσια Έκθεση Βιβλίου, που συνδιοργανώνει με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών Ηλιούπολης, από τη Δευτέρα 13 έως την Κυριακή 26 Ιουνίου, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Πλατεία Τζαβελλαίων 2 - Ζωή Κωταντούλα
08.06.2016 13:02
Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή της Ζωής Κωταντούλα, Πλατεία Τζαβελλαίων 2.
Πλατεία Ηρώων - Thomas Bernhard
02.06.2016 12:20
Από τις εκδόσεις Κριτική κυκλοφορεί το βιβλίο, Πλατεία Ηρώων του Thomas Bernhard σε μετάφραση Βασίλη Τσαλή.