Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Τα Star Wars Stories επιστρέφουν στον «Ελληνικό Κόσμο»

Τα Star Wars Stories επιστρέφουν στον «Ελληνικό Κόσμο»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Star Wars Stories, που αγαπήθηκε από τα παιδιά, επιστρέφει τα 2 τελευταία Σάββατα του Μαΐου στον Ελληνικό Κόσμο.

Μια εναλλακτική ξενάγηση στον κόσμο των παιχνιδιών με την ομάδα FitSmilingKids της Athens Trainers σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α.

Σε ομάδες του Yoda και του R2D2, τα παιδιά μπορούν να αγγίξουν συλλεκτικά παιχνίδια και να μάθουν τα μυστικά τους. Ξιφομαχούν στο διάστημα σαν ιππότες και πριγκίπισσες, γίνονται οι ίδιοι επιβάτες του «Millennium Falcon» και ταξιδεύουν στον κόσμο της φαντασίας… Και το πιο σημαντικό: παίζουν φιδάκι, puzzle και αγώνα δρόμου σε έναν άλλο γαλαξία!

H έκθεση «Toy Stories» συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Mε αφορμή τη νέα ταινία «Star Wars: The force awakens», η έκθεση φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, συλλεκτικά παιχνίδια και φιγούρες εμπνευσμένα από τις προηγούμενες θρυλικές τριλογίες.

Ανάμεσα στα εκθέματα παρουσιάζονται τα συλλεκτικά κόμιξ, «Ο Πόλεμος των Άστρων» που κυκλοφόρησαν από τις ελληνικές εκδόσεις Καμπανά, το 1977, ταξιδεύοντας στο υπερδιάστημα όσους ήθελαν να βρουν τον Ιππότη Τζεντάι που κρύβουν μέσα τους.

Από το 1978 έως το 1985 η εταιρεία Kenner κυκλοφόρησε περισσότερες από 100 διαφορετικές φιγούρες και πούλησε περισσότερες από 300 εκατομμύρια! Με μεγάλη συλλεκτική αξία τώρα πια, στην έκθεση μπορεί κανείς να θαυμάσει πολλές από αυτές τις φιγούρες και να τις συγκρίνει με άλλες που κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη από την Palitoys, ή την Meccano. Ποιος φανατικός θαυμαστής δε θέλει να δει από κοντά παιχνίδια της σειράς Vintage Star Wars του 1980 ή το αυτόγραφο του Ντέιβιντ Πράους που υποδύθηκε τον Νταρθ Βέιντερ στην αυθεντική τριλογία;

Ανακαλύψτε τον μακρινό γαλαξία του Star Wars μέσα από την έκθεση «Toy Stories» και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα FitSmilingKids!

Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά από 5 ετών και άνω.

Σχετικές ειδήσεις
Θεσσαλονίκη, η πολυπόθητη πόλη: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
04.01.2017 14:10
To νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.
Οι Άθλιοι: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
13.10.2016 15:47
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του πολιτική παρουσιάζει θεατροποιημένα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Οι Άθλιοι», του Βίκτορα Ουγκώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία με την υποστήριξη των Δήμων.
Star Wars - Η Δύναμη ξυπνάει
20.09.2016 11:00
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την Σειρά: Disney / Star Warsκυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο με τίτλο, Η Δύναμη ξυπνάει σε μετάφραση Βάσιας Τζανακάρη.
Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Star Wars
28.04.2016 10:33
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Star Wars και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε έναν ολοήμερο μαραθώνιο δράσεων την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.
Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Απριλίου στον Ελληνικό Κόσμο
22.03.2016 11:50
Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και στον «Ελληνικό Κόσμο» άνθισαν νέες ιδέες και σκέψεις και νέα Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για τον Απρίλιο του 2016.