Το Skrow συνεχίζει τα θεατρικά σεμινάρια με νέο κύκλο για τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Αναλυτικά:

• Σεμινάριο Θεατρικού Φωτισμού – Μελίνα Μάσχα


Περίοδος: Δευτέρα 30 Μαϊου – Παρασκευή 3 Ιουνίου

Δευτέρα 30/5 με Παρασκευή 3/6, 10:00 – 14:00



Απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν και να καταλάβουν την λειτουργία του θεατρικού φωτισμού σε μια παράσταση: σκηνοθέτες, επίδοξους φωτιστές, πολυπράγμονες θεατρανθρώπους εν γένει…


Βασικοί θεματικοί άξονες:
-φύση του φωτός, ιδιότητες και λειτουργία

-κατεύθυνση, γωνίες

-χρώμα και υφή

-φωτιστικός σχεδιασμός, πλαστικότητα και ευκρίνεια

-δραματουργία του φωτισμού


Το σεμινάριο συνδυάζει θεωρία και εφαρμογή των βασικών αρχών σε ασκήσεις εμπέδωσης.

ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΣΧΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία από όπου επέστρεψε το 2001 με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους: MA in Theatre Directing, Middlesex University, MA in Advanced Theatre Practice-Lighting Design, Central School of Speech and Drama. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως σχεδιάστρια φωτισμών για το θέατρο. Συνεργασίες της περιλαμβάνουν τα Φεστιβάλ Αθηνών, Δελφών και Επιδαύρου, την Εθνική Λυρική Σκηνή, τα Μουσικά Μέγαρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, τα ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Ρούμελης, Καλαμάτας, Πάτρας, και τους μεγαλύτερους θεατρικούς οργανισμούς στην αθηναϊκή σκηνή.


Πληροφορίες σεμιναρίου 

Κόστος συμμετοχής σεμιναρίου:100 €

*Οι συμμετοχές ολοκληρώνονται στις 25 Μαΐου

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν τα στοιχεία τους (όνομα, τηλέφωνο) και να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους στο skrow_works@skrowtheater.com

Πληροφορίες : 2107235842 (καθημερινά 11.00-14.00 και 17.00-20.00)

• Σεμινάριο Φτιάχνοντας το δικό σου Θέατρο (Απο το μυαλό στη πράξη) – Ομάδα BABAKAS 

Περίοδος: Δευτέρα 9 Ιουνίου – Κυριακή 10 Ιουνίου


Το workshop ολοκληρώνεται μέσα σε 2 τετράωρα (16:00-20:00).

Οι ιδέες και η δημιουργικότητα δεν τελειώνουν και δεν σταματούν ποτέ. Αυτό που σταματά είναι το τέλος μιας “στρατηγικής”. Στο σεμινάριο θα ψάξουμε μαζί να βρούμε αυτή τη “στρατηγική”.

Με συγκεκριμένες ασκήσεις αυτοσχεδιασμού-devising, δραματουργίας, σκηνοθεσίας, ensemble work θα δούμε πως από το χαρτί ή το μυαλό θα  περάσουμε στην πράξη και στη σκηνή.

Το σύνηθες πρόβλημα αυτόν που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους παράσταση είναι ότι έχουν την ιδέα αλλά δεν είναι βέβαιοι απο που και πως να  ξεκινήσουν.

Η ομάδα “Babakas” είναι μια διεθνής βραβευμένη κολεκτίβα από ηθοποιούς  και χορευτές. Ο τρόπος δουλειά της είναι να εξερευνά κοινωνικά ζητήματα  και προσωπικές ιστορίες και να βρίσκει νέους τρόπους αφήγησης. Η ομάδα έχει βάση την Αγγλία και τα μέλη της είναι από το Βέλγιο την Ελλάδα την Ισπανία το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αμερική.

Η τελευταία της δουλειά το “Our Fathers” με την υποστήριξη του Warwick Art Center,China Plate, ACE και Wellcome Trust,κέρδισε το 2011 το Bite Size Award. Από τότε έχει ταξιδέψει στην Αγγλία,Πολωνία και Λίβανο.
Trailer for Our Fathers: https://vimeo.com/90742474

Πληροφορίες σεμιναρίου 

Κόστος συμμετοχής σεμιναρίου: 50 €

*Οι συμμετοχές ολοκληρώνονται στις 6 Ιουνίου.


Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν τα στοιχεία τους (όνομα, τηλέφωνο) και να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους στο skrow_works@skrowtheater.com

Πληροφορίες : 2107235842 (καθημερινά 11.00-14.00 και 17.00-20.00)


• «Παράσταση και αδράνεια: Σκηνοθετώντας και παίζοντας το Λαχταρώ της Sarah Kane» – Θέμελης Γλυνάτσης


Περίοδος: Δευτέρα 13 Ιουνίου – Κυριακή 26 Ιουνίου 
Δευτέρα με Παρασκευή στις 16:00 με 19:00



Το Λαχταρώ της Σάρα Κέιν, ένα από τα πιο ελλειπτικά και συγχρόνως συγκινητικά κείμενα της σύγχρονης δραματουργίας, φέρει τον σκηνοθέτη και τον ηθοποιό ενώπιον μιας δύσκολης συνθήκης: το έργο δεν έχει καμία οδηγία, καμία πυξίδα, καμία κατευθυντήριο για το πώς πρέπει να ανεβάζεται. Επί της ουσίας, η Κέιν μας προσφέρει ένα κείμενο που συλλαμβάνει με δεξιοτεχνικό τρόπο μια αίσθηση αδράνειας, την επαναληπτικότητα δηλαδή μιας κίνησης, ενός γεγονότος, που έχει πλέον τελειώσει. Με άλλα λόγια, αυτό που καλούμαστε να αναπαραστήσουμε στη σκηνή είναι ο απόηχος μιας δράσης, ενός τόπου, μιας συνθήκης. Έχοντας αυτό το αξίωμα σαν βασικό πυρήνα, το σεμινάριο αυτό έχει σαν στόχο την πρακτική και θεωρητική εξερεύνηση του έργου της Κέιν, τον πειραματισμό με μη-συμβατικές θεατρικές τεχνικές, και την αναζήτηση μεθόδων όπου το κείμενο αυτό μπορεί να γίνει παράσταση. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αποφοίτους δραματικών σχολών, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και θεατρολόγους.



ΘΕΜΕΛΗΣ ΓΛΥΝΑΤΣΗΣ 


Ο Θέμελης Γλυνάτσης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο, συγκριτική λογοτεχνία και κλασσικές σπουδές στην Αγγλία. Το 2004 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του πάνω στο “θέατρο της σκληρότητας” του Αντονέν Αρτώ στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal Holloway). Μεταξύ άλλων, έχει σκηνοθετήσει έργα των Κολτές, Μαλαρμέ, Σοφοκλή, Χαίνερ Μίλερ, Στρίντμπεργκ, καθώς και πολλά έργα σύγχρονων συγγραφέων από όλη την Ευρώπη. Παραστάσεις του έχουν ανέβει στο Θέατρο Τέχνης, Φεστιβάλ Αθηνών, Θέατρο της Οδού Κυκλάδων και στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.



Πληροφορίες σεμιναρίου:
Κόστος συμμετοχής σεμιναρίου: 180 €

*Οι συμμετοχές ολοκληρώνονται στις 8 Ιουνίου


Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν τα στοιχεία τους (όνομα, τηλέφωνο) και να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους στο skrow_works@skrowtheater.com

Πληροφορίες : 2107235842 (καθημερινά 11.00-14.00 και 17.00-20.00)

• Σεμινάριο Παραμυθιού – Βασίλης Μαυρογεωργίου


Περίοδος: Δευτέρα 11 Ιουλίου – Κυριακή 24 Ιουλίου
Δευτέρα , Τρίτη , Πέμπτη και Παρασκευή



Το σεμινάριο κινείται σε δυο βασικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά την συγγραφή μιας ιστορίας ενώ ο δεύτερος την παρουσίαση της. Αρχικά μέσα από ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια παραγουμε το υλικό που θα αποτελέσει το περιεχόμενο του παραμυθιού, όπως χαρακτηρες, τοποθεσίες κτλ, χωρίς να συνδέονται απαραίτητα μεταξύ τους. Επειτα βαζουμε σε τάξη τα υλικά αυτά, κρατώντας ότι μας είναι πραγματικά απαραίτητο, και συνθέτουμε την ιστορία. Στην δεύτερη φάση του σεμιναρίου μας απασχολεί η φόρμα με την οποία παρουσιάζεται το παραμύθι επι σκηνής και η τεχνική της αφήγησης.

Πληροφορίες σεμιναρίου:
Κόστος συμμετοχής σεμιναρίου: 150 €
*Οι συμμετοχές ολοκληρώνονται στις 6 Ιουλίου

Βασίλης Μαυρογεωργίου

Γεννήθηκε το 1979. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή «Αρχή» της Νέλλης Καρρά. Έχει συνεργαστεί ως συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός με τα Θέατρα Αμόρε, Εθνικό Θέατρο, Θέατρο τέχνης, Θέατρο του Νέου Κόσμου, Θέατρο Πορεία, Θέατρο Πόρτα, Βρυσάκι, Bios, Knot Gallery, Ίδρυμα Κακογιάννη, Ελληνικός Κόσμος, Badminton, Θέατρο Βρετάνια, Ακροπόλ, Εγνατία, Μελίνα Μερκούρη, Θεσσαλικό Θέατρο, Δ.Η.Π.Ε.Θ.Ε Λαμίας, Δ.Η.Π.Ε.Θ.Ε Καλαμάτας και με το Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει παίξει στις ταινίες: Στο βάθος κήπος (σκηνοθ. Κλεάνθη Δανόπουλου), Το δοκιμαστήριο του Κάφκα (σκηνοθ. Κύρου Παπαβασιλείου). Ήταν βοηθός χορογράφου στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα 2004. Διδάσκει αυτοσχεδιασμό στη δραματική σχολή «Αρχή» και στο Θέατρο των Αλλαγών.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν τα στοιχεία τους (όνομα, τηλέφωνο) και να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους στο skrow_works@skrowtheater.com

Πληροφορίες: 2107235842 (καθημερινά 11.00-14.00 και 17.00-20.00)

Για να επικοινωνήσετε με το skrow theater: press@skrowtheater.com

Η ιστοσελίδα μας: www.skrowtheater.com
Η σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/skrowtheater
Ακολουθήστε μας στο twitter: https://twitter.com/skrowtheater
Ακολουθήστε μας στο Instagram: https://www.instagram.com/skrowtheater