Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Σαν μια σταγόνα νερό μέσα σε μια τσάντα: Σύγχρονο τσίρκο για παιδιά στον πολυχώρο WE

Σαν μια σταγόνα νερό μέσα σε μια τσάντα: Σύγχρονο τσίρκο για παιδιά στον πολυχώρο WE

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης προτείνει ένα θέαμα με ακροβατικά για τους μαθητές του Δημοτικού, σε μια προσπάθεια γνωριμίας με την κουλτούρα της τέχνης του τσίρκου. Μέσα από την παράσταση , αναδεικνύεται η προσπάθεια να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να θέσουμε το σώμα και το πνεύμα στην υπηρεσία της δημιουργίας. Η τέχνη του τσίρκου προϋποθέτει την αναζήτηση της τελειότητας, της ακρίβειας, της προσπάθειας και της συνεργασίας. Περισσότερο από έναν απλό δεσμό με έναν πανανθρώπινο πολιτισμό, έλκει την καταγωγή της από την πολυπολιτισμική και ιστορική παγκόσμια κληρονομιά και αποτελεί τέχνη και εργαλείο στην υπηρεσία της εκπαιδευτικής επιτυχίας.

 

Σε αυτό το πνεύμα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους μαθητές στον πολυχώρο WE στις 20 Μαΐου 2016, στο θέαμα με τίτλο «Σαν μια σταγόνα νερό μέσα σε μια τσάντα», που αποτελεί διασκευή του έργου της Μαργκερίτ Ντυράς «Μέρες ολόκληρες πάνω στα δέντρα», που ερμηνεύει η ακροβάτισσα Marie Mercadel.

 

Το κείμενο αφηγείται την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που περνά τις μέρες πάνω στα δέντρα ενώ οι άλλοι μαθητές κάνουν τα μαθήματά τους. Το σκηνικό είναι απλό: ένα κρεβάτι, μια γυναίκα, μια λάμπα και μια ιπτάμενη μπάρα. 

Σχετικές ειδήσεις
Το βατραχάκι που πήδησε στον βάλτο, στον Πολυχώρο Vault
10.11.2016 12:07
Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά «Το Βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο» της πνευμονολόγου Δήμητρας Μπουσίου από την καλλιτεχνική ομάδα «Καρυδότσουφλο», από την Κυριακή 23 Οκτωβρίου έως 8 Ιανουαρίου 2017.
Ακροβάτης στο τσίρκο της ζωής - Εμμανουήλ Μαυρομμάτης
11.08.2016 10:19
Από τις εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ακροβάτης στο τσίρκο της ζωής του Εμμανουήλ Μαυρομμάτη σε εικονογράφηση Εμμανουέλας Κακαβιά.
Θερινό εικαστικό εργαστήριο για παιδιά στην Casa Bianca
30.06.2016 15:16
Θερινό εικαστικό εργαστήριο που απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης από τις 4 Ιουλίου έως τις 29 Ιουλίου 2016.
Το τσίρκο της Ευρώπης - Χρήστος Κρανιώτης
17.05.2016 13:04
Από τις εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Το τσίρκο της Ευρώπης του Χρήστου Κρανιώτη σε εικονογράφηση του Γιάννη Παλατζίδη.
Η εικονογράφος Magali Le Huche στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
12.04.2016 16:14
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ηµέρας Παιδικού Βιβλίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος καλεί τον Απρίλιο έναν συγγραφέα-εικονογράφο και οργανώνει συναντήσεις µε το κοινό καθώς και µε μαθητές.