Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Mount Olymprov: 1ο διεθνές φεστιβάλ αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Improv Comedy Theater

Mount Olymprov: 1ο διεθνές φεστιβάλ αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Improv Comedy Theater

Το Hub Events φιλοξενεί το Mount Olymprov, το 1ο διεθνές φεστιβάλ αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Improv Comedy Theater.

70 καλλιτέχνες . 20 χώρες. 19 σεμινάρια . 16 παραστάσεις. 9 εκπαιδευτές. 5 μέρες. 1 φεστιβάλ!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μία διοργάνωση-γιορτή του Improv Comedy Theater που σας φέρνει τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του αυτοσχεδιαστικού θεάτρου από όλο τον κόσμο. Το Improv Comedy Theater δεν είναι σαν το συνηθισμένο θέατρο, δεν είναι σαν το stand-up comedy, δεν είναι σαν τίποτα που πιθανώς να έχετε δει! Η ImproVIBE σας προσκαλεί σε ένα 5ήμερο φεστιβάλ γεμάτο παραστάσεις, σεμινάρια και δραστηριότητες αυτής της συναρπαστικής μορφής θεατρικής τέχνης. Ελάτε να απολαύσετε το Improv Comedy Theater στα καλύτερά του. Διασκεδάστε με άφθονες διαδραστικές δραστηριότητες, παρακολουθήστε μοναδικές παραστάσεις κάθε βράδυ από 16 διαφορετικούς διεθνείς θιάσους, γραφτείτε σε ένα από τα σεμινάρια που θα διδάσκουν οι μαιτρ του είδους.

Το Improv Theater είναι μια νεοφερμένη μορφή θεατρικής τέχνης στην Ελλάδα, το οποίο βασίζεται στην δημιουργικότητα, τον αυθορμητισμό και τη φαντασία των ηθοποιών. Όταν ανεβαίνει ο θίασος επί σκηνής, δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για το έργο που θα παίξει. Δεν υπάρχει κείμενο , δεν υπάρχουν προκαθορισμένοι χαρακτήρες και συνθήκες, δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας. Κάθε έργο είναι μοναδικό, διότι γεννιέται και πεθαίνει την ίδια βραδιά, μπροστά στα μάτια των θεατών.

Οι χώροι του The Hub Events θα ανοίγουν για το γενικότερο κοινό από τις 19:30 κάθε μέρα, προσφέροντας δωρεάν διαδραστικές δραστηριότητες πριν ξεκινήσουν οι παραστάσεις. Κάθε βράδυ θα διεξάγεται και μια νέα παράσταση Improv Comedy Theater, με τη συμμετοχή 4 διεθνών θιάσων.

Το Improv πρωτοπαρουσιάστηκε στην χώρα μας το 2012 με την ίδρυση της ImproVIBE, της πρώτης και μοναδικής σχολής Improv Comedy Theater στην Ελλάδα. Ο Μενέλαος Πρόκος, ιδρυτής της σχολής και καλλιτεχνικός διευθυντής, γύρισε στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης μετά από 13 χρόνια ζωής σε διάφορες χώρες του κόσμου, και ξεκίνησε να διδάσκει αυτό που μέχρι τότε ήταν απλά το πάθος του. Έχει ταξιδέψει ως ηθοποιός και ως εκπαιδευτής Improv Theater στην Ισπανία, ΗΠΑ, Γερμανία, Φινλανδία, Τουρκία, Βρυξέλλες και Σουηδία. Η ImproVIBE, όμως, δεν είναι μόνο ο Μενέλαος. Είναι και η Βασιλική, ο Παναγιώτης, η Ελίνα, ο Κώστας, ο Γρηγόρης, η Μαρίνα και άλλα 300 άτομα της ολοκαίνουριας αυτής κοινότητας των improvisers που στηρίζουν το Improv και το βοηθούν να αναπτυχθεί.

Σκοπός αυτού του φεστιβάλ είναι να γνωρίσει το ελληνικό κοινό αυτή τη νέα μορφή θεατρικής τέχνης και να δει κάποια από τα καλύτερα παραδείγματα αυτής παγκοσμίως.

Προσκεκλημένοι εκπαιδευτές είναι οι: Patti Stiles, Heather Urquhart, Joe Samuel, Aden & Eric Nepom, Flavien Reppert, Kevin Gillese, Simone Tani, Marc Majcher.

Προσκεκλημένοι θίασοι είναι οι: History Under the Influence, Teatre de l’ oignon, Manacle, Trickle, Phil Lunn, Ephemerata, Impro Impar, Lamabati, Ghost Sheep, The Schmaylors, καθώς επίσης και 6 διεθνή ensemble από όλο τον κόσμο.

Μια παραγωγή της ImproVIBE

Σχετικές ειδήσεις
Improv Comedy Nights στο Θέατρο Άβατον
01.11.2016 11:09
Για 4η συνεχόμενη σεζόν, η ImproVIBE παρουσιάζει παραστάσεις θεατρικού αυτοσχεδιασμού στο Θέατρο Άβατον στο Γκάζι με τον τίτλο «Improv Comedy – Πολύ Κακές Ιδέες». Οι «Bus και» και οι «Κακές Ιδέες» ανεβαίνουν στη σκηνή και δημιουργούν ολόκληρο το θεατρικό έργο εκείνη τη στιγμή.
Σχεδόν σαράντα του Γιώργου Χατζηπαύλου στο 2ο Avaton International Comedy Festival
06.06.2016 14:30
Η παράσταση "Σχεδόν σαράντα" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σαν work in progress στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας του θεάτρου Άβατον. Σκέψεις, ιδέες, κείμενα μπήκαν σε σειρά τον Ιούνιο του 2015. Ένα χρόνο μετά επιστρέφει ολοκληρωμένο στο 2ο Φεστιβάλ κωμωδίας την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.
22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
06.06.2016 14:07
Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με νέα Καλλιτεχνική διευθύντρια την Κατερίνα Κασιούμη, διοργανώνεται από τις 15 έως τις 26 Ιουλίου 2016, και προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό και τον κόσμο του χορού να παρακολουθήσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμά του και να συμμετάσχουν ενεργά στα σεμινάρια και στις παράλληλες εκδηλώσεις του.
Avaton International Comedy Festival στο Θέατρο Σοφούλη
12.05.2016 14:11
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του στην Αθήνα το Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας του Θεάτρου Άβατον μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο Σοφούλη από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου 2016.
Μια Παναγιώτα κι ένα κάποτε… της Αθηνάς Χατζηαθανασίου στο Life n’ Art Theater
21.04.2016 14:41
Το Life n’ Art Theater υποδέχεται στις 6 Μαΐου 2016 τη νέα μουσικοθεατρική παράσταση της Αθηνάς Χατζηαθανασίου «Μια Παναγιώτα κι Ένα Κάποτε» για λίγες παραστάσεις στο Lobby του θεάτρου.