Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools, συμμετέχει στις «Εκδηλώσεις πολιτισμού» του «Θεάτρου Τεχνών» και σε συνεργασία με αυτό, προβάλλονται στο χώρο του Θεάτρου Τεχνών, 6 από τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του ελληνικού και διεθνούς διαγωνιστικού του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας (Φλεβάρης 2016) καθώς και η ταινία παραγωγής artfools  «Το πέρασμα της Αχερουσίας» του Αποστόλη Σδράλλη.

Έτσι την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 το βράδυ στις 9 μ.μ, στο «ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ» Λάρισας θα προβληθούν οι παρακάτω βραβευμένες ταινίες:

«Τέσσερα τέταρτα», των Ειρήνης Χατζηκυριακίδου και Ελευθερίας Κοσμά. Η πραγματοποίηση της επιθυμίας του Θύμιου, είναι αυτή που κατευθύνει τον  καθημερινό αγώνα για επιβίωση στους δρόμους της Λάρισας. Όμως αυτός ο αγώνας θα αναδειχθεί ο πιο ισχυρός αντίπαλος. Τότε είναι που θα βρει χωρίς να ψάχνει αυτό που πραγματικά επιθυμεί.

«Χωρίς Γάλα», του Θοδωρή Βουρνά.  Ενας φιλόδοξος σεναριογράφος και ένας έμπειρος παραγωγός ψάχνουν τη χρυσή τομή για την επικείμενη συνεργασία τους. Ενας από τους δύο θα πρέπει να υποχωρήσει, βάζοντας γάλα στον καφέ του.

«Dissonant», του Jurgen Willocx.  Ο 13χρονος Μαρίνος ζει με τον πεισματάρη πατέρα του. Η επικοινωνία τους φαίνεται να εχει χαθεί για χρόνια ώσπου μια μέρα ο Μαρίνος βρίσκει τον πατέρα του να ακούει μια παλιά κασσέτα στο γραφείο του…

«March 4», του Δημήτρη Νάκου.  Η Μαρία ένα νεαρό κορίτσι απο την Ουκρανία φροντίζει την κυρία Ουρανία σε ένα χωριό  της Ελλάδας. Η κ.Ουρανία έχει πεθάνει εδώ και τρεις μέρες. Η Μαρία το κρύβει από τα παιδιά της που μένουν στην πόλη γιατί φοβάται πως θα σταματήσει να πληρώνεται ο μισθός της. Μόνο ο Χρήστος ξέρει το μυστικό της. Η 4 Μαρτίου ειναι η τελευταία της ευκαιρία. Μια κοινωνικοπολιτική αλληγορία των καιρώνμας

«Gravats» του Αλέξη Κομνάκου.  Πέντε γραβάτες αναπαριστούν τους ρόλους,που ένας άντρας υπηρετεί στη ζωή του,χωρίς να το αντιλαμβάνεται. Ένα σημαντικόγεγονός θα τον σπρώξει στην επίγνωση.Η τέχνη που αγαπά θα τον οδηγήσει στην αλλαγή. Οι γραβάτες του θα μεταμορφωθούν και από υλικά δέσμευσης θα γίνουν εργαλεία απελευθέρωσης.

«Inner Land», της Βίβιαν Παπαγεωργίου. Σε ένα μικρό απομονωμένο χωριό μια νεαρή δασκάλα δουλεύει σε ένα περίεργο σχολείο. Η ώρα της διαφέρει από την ώρα του σχολείου. Καθηγητές και μαθητές της παγιδεύουν σταδιακά στο δικό τους “νεκρό”κόσμο που έχει δικούς του κανόνες. Γύρω της χτίζονται τοίχοι αδιαπέραστοι.

«Το πέρασμα της Αχερουσίας» του Αποστόλη Σδράλλη, μια αλληγορική έκφραση του μύθου του νεκρού αδερφού. 

Συνολική διάρκεια 110 λεπτά