Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools στις Εκδηλώσεις πολιτισμού του Θεάτρου Τεχνών

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools στις Εκδηλώσεις πολιτισμού του Θεάτρου Τεχνών

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools, συμμετέχει στις «Εκδηλώσεις πολιτισμού» του «Θεάτρου Τεχνών» και σε συνεργασία με αυτό, προβάλλονται στο χώρο του Θεάτρου Τεχνών, 6 από τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του ελληνικού και διεθνούς διαγωνιστικού του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας (Φλεβάρης 2016) καθώς και η ταινία παραγωγής artfools  «Το πέρασμα της Αχερουσίας» του Αποστόλη Σδράλλη.

 

Έτσι την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 το βράδυ στις 9 μ.μ, στο «ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ» Λάρισας θα προβληθούν οι παρακάτω βραβευμένες ταινίες:

 

«Τέσσερα τέταρτα», των Ειρήνης Χατζηκυριακίδου και Ελευθερίας Κοσμά. Η πραγματοποίηση της επιθυμίας του Θύμιου, είναι αυτή που κατευθύνει τον  καθημερινό αγώνα για επιβίωση στους δρόμους της Λάρισας. Όμως αυτός ο αγώνας θα αναδειχθεί ο πιο ισχυρός αντίπαλος. Τότε είναι που θα βρει χωρίς να ψάχνει αυτό που πραγματικά επιθυμεί.

 

«Χωρίς Γάλα», του Θοδωρή Βουρνά.  Ενας φιλόδοξος σεναριογράφος και ένας έμπειρος παραγωγός ψάχνουν τη χρυσή τομή για την επικείμενη συνεργασία τους. Ενας από τους δύο θα πρέπει να υποχωρήσει, βάζοντας γάλα στον καφέ του.

 

«Dissonant», του Jurgen Willocx.  Ο 13χρονος Μαρίνος ζει με τον πεισματάρη πατέρα του. Η επικοινωνία τους φαίνεται να εχει χαθεί για χρόνια ώσπου μια μέρα ο Μαρίνος βρίσκει τον πατέρα του να ακούει μια παλιά κασσέτα στο γραφείο του...

 

«March 4», του Δημήτρη Νάκου.  Η Μαρία ένα νεαρό κορίτσι απο την Ουκρανία φροντίζει την κυρία Ουρανία σε ένα χωριό  της Ελλάδας. Η κ.Ουρανία έχει πεθάνει εδώ και τρεις μέρες. Η Μαρία το κρύβει από τα παιδιά της που μένουν στην πόλη γιατί φοβάται πως θα σταματήσει να πληρώνεται ο μισθός της. Μόνο ο Χρήστος ξέρει το μυστικό της. Η 4 Μαρτίου ειναι η τελευταία της ευκαιρία. Μια κοινωνικοπολιτική αλληγορία των καιρώνμας

 

«Gravats» του Αλέξη Κομνάκου.  Πέντε γραβάτες αναπαριστούν τους ρόλους,που ένας άντρας υπηρετεί στη ζωή του,χωρίς να το αντιλαμβάνεται. Ένα σημαντικόγεγονός θα τον σπρώξει στην επίγνωση.Η τέχνη που αγαπά θα τον οδηγήσει στην αλλαγή. Οι γραβάτες του θα μεταμορφωθούν και από υλικά δέσμευσης θα γίνουν εργαλεία απελευθέρωσης.

 

«Inner Land», της Βίβιαν Παπαγεωργίου. Σε ένα μικρό απομονωμένο χωριό μια νεαρή δασκάλα δουλεύει σε ένα περίεργο σχολείο. Η ώρα της διαφέρει από την ώρα του σχολείου. Καθηγητές και μαθητές της παγιδεύουν σταδιακά στο δικό τους “νεκρό”κόσμο που έχει δικούς του κανόνες. Γύρω της χτίζονται τοίχοι αδιαπέραστοι.

 

«Το πέρασμα της Αχερουσίας» του Αποστόλη Σδράλλη, μια αλληγορική έκφραση του μύθου του νεκρού αδερφού. 

 

Συνολική διάρκεια 110 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
10 χρόνια Βραβείο LUX: Προβολή της ταινίας Ατίθασες στο ΦΚΘ
07.10.2016 17:29
Είναι ένας από τους κυριότερους θεσμούς στο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό στερέωμα και φέτος συμπληρώνει μια δεκαετία ζωής: το Βραβείο LUX που απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γιορτάζει τα δέκα χρόνια του και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις, προβάλλοντας την ταινία Ατίθασες /Mustang της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιβέν / Deniz Gamze Ergüven, η οποία απέσπασε πέρυσι το βραβείο.
Tο Park της Σοφίας Εξάρχου στα μεγαλύτερα Διεθνή Φεστιβάλ του Φθινοπώρου
02.09.2016 16:43
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία Park της Σοφίας Εξάρχου επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο στο τμήμα Discovery (8/18 Σεπτεμβρίου), ανάμεσα σε σπουδαίες ταινίες σκηνοθετών από όλο τον κόσμο ενώ για τη συνέχεια το Park συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Νέων Σκηνοθετών του Σαν Σεμπαστιάν (16-24/9), στο Φεστιβάλ του Λονδίνου (5-16 Οκτωβρίου) και στο Φεστιβάλ της Βαρσοβίας (7-16 Οκτωβρίου).
Horrorant Film Festival - Νύχτες Τρόμου 2016: Οι ταινίες Έναρξης και Λήξης
10.05.2016 12:05
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Tαινιών Tρόμου, Horrorant Film Festival είναι εδώ για 3η συνεχή χρονιά και μας υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις, πολλές εκπλήξεις και ... τρόμο!
The Green Room, της Λουκίας Αλαβάνου στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
09.05.2016 10:33
Το μικρού μήκους στερεοσκοπικό 3D φιλμ “The Green Room”, της Λουκίας Αλαβάνου (παραγωγή Βέλγιο/Ελλάδα, 2015-2016), συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό (international competition) του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν (62 Internationale Kurzfilmtage Oberhausen), που πραγματοποιείται από 5 έως 10/05 2016.
Horrorant Film Festival - Νύχτες Τρόμου 2016: Οι Classics ταινίες του φεστιβάλ
04.05.2016 12:09
Το 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, Horrorant Film Festival – "ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ" θα πραγματοποιηθεί από 12 - 18 Μαΐου στην Αθήνα και από 19 - 25 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.